< Tilbake til oversikten

Spagetti squash

#1

isabella sa for siden:

I Karen Barnabys bok "The low-carb gourmet" skriver hun om spagetti squash. En squash som deles i to kokes i ovn og så kan du skrape ut spagetti lignende bånd. De beskrives som møre men "crisp".

Noen som vet om en kan få tak i dette i Norge - evt. om den har et norsk navn?


#2

luringen sa for siden:

må være vanlig grønn squash det da? Bare å prøve det...ellers kan du bare dele den i tynne striper og koke i 1 min og bruke til spageitti og


#3

scartz sa for siden:

Jeg forstår det slik at det er bare vanlig squash?#5

isabella sa for siden:

Tusen Takk.

Jeg mente det ikke var vanlig squash men en større variant.
Linken var flott, nå vet jeg hva jeg skal se etter.

Skal se om jeg får tak i - hvis ikke så kan jeg så noen i sommer og se om det blir noen squash spaghetti retter til høsten.


#6

Yonah sa for siden:

Det funker med vanlig squash også;)
I dag har jeg dette til middag: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24799 Det er knallgodt og smaker carbonara, og det er mest av det jeg liker best, nemlig saus og bacon!


#7

isabella sa for siden:

Takk, skal prøve meg på den oppskriften.

Ikke så mye jeg savner i lav karbo kostholdet, men pasta savner jeg veldig...

Når vekten er nådd blir det kanskje en eller annen måltid med lav karbo pasta/fullkorn pasta, men foreløpig holder jeg meg unna. Så jeg tar imot forslag med takk.


#8

Yonah sa for siden:

Det er pga jeg elsker fullkornspasta at jeg har blitt så stor som jeg har blitt. Så denne oppskriften kommer til å redde meg når jeg blir alt for sugen på pasta.
Og det er knallgodt!#10

isabella sa for siden:

TUSEN TAKK!

Nå blir det spagetti squash til høsten!!


#11

index sa for siden:

Er det noen som vet hva man kan bruke Spaghettisquash til? Jeg hat prøvd å steke den i stekeovnen med olje og krydder, men ble ikke heelt overbevist. Så da lurer jeg på om den kan brukes til noe annet? Har en plante som fyller halve drivhuset, så det hadde vært greit å kunne bruke disse til noe fornuftig...


#12

sylwester sa for siden:

Hovedåresaken til å bruke den er jo at den blir tynne strimler ala nudler/spaghetti. Har alltid hatt lyst til å prøve, men har aldri funnet den i butikkene i Norge. Jeg har en mandolin som lager tynne avlange bånd av vanlig squash, ala båndspaghetti men noe kortere. I en bolognesesaus er det helt kurant. Jeg har også brukt kremost-spaghetti, men den øker antall karber uten å tilføre grønsaker.


#13

index sa for siden:

Den har en artig konsistens ja. Men etter hva jeg forstår er det ikke en squash, men et gresskar. Smaken er også mye mer gresskar enn squash. Jeg har prøvd den ovnsstekt med salt pepper og olje som tilbehør til kjøtt, men det smaker litt rart. Tror ikke jeg skal plante denne flere ganger....Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.