Jeg har skikkelig dilla på cottage cheese for tiden. Kan gjerne spise en hel boks med kanel på til kveldsmat. Vet noen om det finnes karb'er i kanel? Bør jeg være bekymret? Har aldri hørt om noen andre som spiser kanel på Atkins.
Dette er jo helt topp, for kanel hjelper på forbrenningen. Nå husker jeg ikke helt hva den gjør, om den hjelper på å holde blodsukkeret stabilt. Men legen på Fedon-klinikken anbefalte meg faktisk kanel. Så kjør på! :heia:
stemmer at kanel kan senke blodsukkeret, men leste et sted at man må innta ganske store mengder per dag for at det skal gi noen effekt. Det er vel sjelden man kommer opp i flere grams dagsinntak av kanel. :/ men uansett, det kan iallefall ikke skade da tenker jeg ;) kanel er godt!
Mat og helse har en ganske lang artikke om kanel her :) Står at bl.a
...enkelte kryddere kan øke aktiviteten til hormonet insulin, slik at kroppen kan utnytte sukkeret i maten mer effektivt. I flere forsøk ble insulinaktiviteten målt i nærvær av bestemte matvarer. De fleste viste ingen virkning, men
Og med tanke på den diskusjonen som var rundt kumarin for noen år siden, så kan det jo være en ide å kjøpe ceylon-kanel om forbruket er høyt :) Den inneholder mye mindre kumarin slik jeg har forstått det.
Hva slags cottage cheese spiser du da? Tine sin inneholder nemlig bare 1.5karber pr 100g. Men man bør kanskje ikke spise for mye cottage cheese. Jeg spiser maks en gang om dagen og alltid noe fettrikt attåt, feks 100g cottage cheese og 50g creme fraiche også drikker jeg kaffe med eggemjølk i for å få nok fett.
Jeg har også fått dilla på CC, men det jeg gjør er å blande 200g frossen frukt med en 1/2 bx CC, en neve mandler, natraen og kanel. Alt dette slenger jeg i blenderen..nam (så dette på bedreviteren.no og måtte bare prøve det ;))
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.