< Tilbake til oversikten

Hybelprosedyre 21

#1

danish sa for siden:

Dette er god og billig mat. Du trenger ikke mer mat den dagen du spiser dette.

Hardkok masse egg. Kok sakte opp egg, vann og salt. Fosskok halvannet minutt. Skru av platen og la de ligge i vannet i 20 minutter. Jeg brukte 3 egg. Du kan sikkert bruke mer, men da trenger du mer hollandaise.

Lag rotchips.
Ta potet, gulrøtter, kålrot eller hva du behager. Stek i flak eller skiver (i masse smør) til de er lett brune. Jeg brukte ca. 300 gram kålrot.

Stek eller kok fisk. Jeg brukte ca. 200 gram seibiff. Et tips er å dyppe fiskebiter i eggehvitte og så i malt baconcrisp. Dermed får de en fin overflate.

Imens, lag hollandaise. Bland 1 ss eddik, 4 ss vann og evt. 5 hvite pepperkorn. Kok ned til 1/3. Avkjøl. (Sil eventuelle pepperkorn.) Visp inn 3 eggeplommer. Smelt 150-200 gram smør. Ha eggeblandingen noen få sekunder om gangen på platen mens du visper inn litt smeltet smør. Den skal bli tykk. Tilsett sitrondråper, cayenne og andre gode krydderier. Skiller den seg, visp en ny eggeplomme og tilsett sausen litt på litt. Hemmeligheten til en hollandaise er å bruke svak, svak varme. Vurdèr vannbad.

Putt eggene, fisken og rotchipsen på tallerken. Tøm dekadente mengder med hollandaise over. Nyt.

Anslagsvis 200 gram fett, 76 gram protein, 27 gram karbohydrat. Fordeling: 2,6 F/1 P/0,35 K.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.