< Tilbake til oversikten

Hvilke sjokolader kan en bruke?

#1

Sanko sa for siden:

Noen som kan tipse meg hvilke sjokolader en kan spise på ketolyse? Eller ha i oppskrift? Jeg ser det snakkes om Anton Berg, men de jeg ser på butikken har jo 52 kh pr 100 g?

Så, ønsker meg sjokoladetips, og gjerne navn på butikker ol som selger dem. Skal til Oslo i påsken, så kanskje det er lettere å finne der? Evnt andre ting jeg bør kjøpe der?


#2

Bedazzeled sa for siden:

De har en sukkerfri sjokolade på Rema 1000 :sikle:Den har ca 1,25 kh per sjokolade. Du må huske å trekke fra sukkeralkoholene:D


#3

Muff-muff sa for siden:

Anton Berg har to forskjellige (men veldig like) sjokolader. En med og en uten sukker. Den uten sukker inneholder sukkeralkoholer som ikke skal telles med i det totale karbohydratinnholdet.

Mange butikker selger sjokolade fra Sukkerfri. Jeg fant disse lettest på Meny når jeg bodde i Norge. Forøvrig har ofte Rema 1000 et annet merke sukkerfri sjokolade, som jeg ikke husker navnet på i farten. Cavelier? Noe slikt.

Mange helsekostbutikker selger flere typer, så gå innom en slik når du er i Oslo, hvis du ikke har en der du bor. Da kan du også plukke med deg andre smarte produkter (til baking osv).


#4

Reiseglad sa for siden:

Jeg kjøpte sjokolade på Rema1000 som het Sukkerfri. Denne fantes i 4 eller 5 forskjellig varianter, men den som het mørk sjokolade (smaker omtrent som kokesjokolade) var den med minst kh. Den inneholdt 50kh pr 100g og 48 av disse var sukkeralkholer og kan som nevnt i et svar over trekkes fra. Sjokoladen veide 75g så raskt regnet blir vel det ca 1,5 kh om du spiser hele sjokoladen:D. Men vær forsiktig! Søtningen i sjokoladen er Maltitol (tror det var det det het?), og det kan ha en lakserende effekt, så kan kanskje lønne seg og ikke spise hele sjokoladen på en gang.... mageknip og hyppige dobesøk er jo ikke så gøy:mad:

Men bortsett fra det...kos deg med sjokolade, den smaker faktisk ikke så værst til at det ikke er sukker i den:p


#5

Sanko sa for siden:

hva heter den?


#6

Bedazzeled sa for siden:

Husker jammen ikke. Den er sånn med kjeks i. Rødt og gul/beige papir mener jeg å huske. Skal på butikken senere, da skal jeg sjekke:)


#7

Siss1 sa for siden:

Hei. De sjokoladene som er på Rema, kommer fra merket Sukkerfritt. Jeg bruker Mørk sjokolade i kaker (det blir helt som vanlig kokesjokolade!) og spiser de lyse når det er lørdag. De er relativt dyre....Hvis du går inn på Sukkerfritt.com, så ser du bilde av dem. Går selvfølgelig an å bestille på nettet men blir jo mye dyrere da pga portoen.


#8

Bedazzeled sa for siden:

Den jeg snakket om var dne megabite..den er sååå go :sikle:


#9

Alkazelters sa for siden:

En liten opplysning: Det er 5 gram karber i Megabite sjokoladen, kan være litt mye for de som lever ketogent.. Og den inneholder jo kjeks.....


#10

Bedazzeled sa for siden:

Det er for så vidt riktig, men det er pr 100 gram. Den veier jo ikke mer enn 26 gram, da blir det 1,3 pr sjokolade:D


#11

Alkazelters sa for siden:

Nope Bedazzled, Det er pr 26 gram. Altså per sjokolade. Og innholdet karber er nesten 5 .... (4,4 for å være nøyaktig).


#12

Bedazzeled sa for siden:

Jammen har du rett:o. Sorry:p Trodde det var pr 100 gram, men etter nærmere øyesyn ser jeg at jeg tar feil:hylgrine:Det var dumt:nedfor:var gjerne derfor jeg gikk opp 0,5 kg den dagen jeg spiste den:nedfor:.
For de som vil se at jeg tar feil se her www.sukkerfritt.com/index.html


#13

Kristina S sa for siden:

Men er ikke for eksempel sukkeralkoholer, som maltitol og sorbitol, skikkelg "nono" og "partystopper" på Ketolyse? Hvertfall ikke noe som bør spises ofte? Jeg har nemlig vært redd for å ta meg en sukkerfri tyggis i ny og ned. Er jo sorbitol i dem. Er jeg helt på jordet her?


#14

Alkazelters sa for siden:

Neida, du er ikke det. Ideelt sett bør du unngå sukkeralkoholer også.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.