< Tilbake til oversikten

Torsk med bacon og blomkålstappe fra Aftenposten

#1

Zincite sa for siden:

Fant en oppskrift på torsk med bacon som ser veldig god ut - og som jeg synes passer veldig godt her. Hentet den på Aftenposten.no

Ingredienser:

800 g Torskefileter uten skinn
8 Skiver Bacon
Salt og pepper
("overså" potet her)
Olje til steking (:confused: Edit : SMØR :D)
1 Bakepapir (ikke nødvendig pga tidligere "oversette" poteter)

Blomkålstappe:

1 Blomkål
3 dl Kremfløte
1 Hvitløkbåt
Smak til med Salt og pepper
1 ss Smør

Saus:

1/2 Buljongterning av kylling
6 dl Kremfløte
1 dl Tørr hvitvin
12 Kvast(er) Basilikum, frisk
2 Sjalottløk

Framgangsmåte Blomkålstappe :

Del opp blomkålen i mindre buketter.
Grovhakk hvitløken. Kok dette mørt i fløten.
Hell av litt fløte om det er mye igjen, det kan du heller spe med etter hvert.

Lag mos med en gaffel, eller bruk en stavmikser og kjør det til en finere puré.
Smak til med salt og pepper.
Hold det varmt og rør inn en skje smør rett før servering.

Framgangsmåte Saus :

Finhakk sjalottløken og ha det i en kjele.
Hell på hvitvin og kok opp.
La det koke til det nesten ikke er mer vin igjen.

Hell i fløten og smuldre buljongterningen i.
La det koke til det blir en tykkere saus.

Ha i hakket basilikum og kjør det glatt med en stavmikser.
Ha det eventuelt i en blender og kok det opp igjen etterpå.

Fisken:

Sett en panne på litt under middels varme og stek fiskestykkene rundt det hele, til baconet er sprøtt.
Legg fisken i ovnsfast fat og stek i ovn på 160 grader til du ser at de er gjennomstekte og begynner å flake seg litt i endene.

Fordel blomkålstappe på tallerkener, (legg et lokk av poteter på :confused:) og dander fisken øverst. Spre sausen rundt.


#2

Addict sa for siden:

Jeg DØR! D:D:D::DD::D:D:D

Dette skal jeg spise til middag i dag! Nam nam nam!


#3

Yonah sa for siden:

Dette skal vi ha i dag! Jeg fant oppskrifta før i dag da jeg søkte på oppskrifter med torsk og bacon! Vi skal ikke ha blomkålstappe, jeg liker det ikke.. Men vi skal ha brokkoli og poteter til( for de som spiser det;) ) og smelta smør!


#4

Momse sa for siden:

Yummi!! Dette skal prøves :heia:
Takk for tipset, Zincite :)


#5

Tone-G sa for siden:

OMG :sikle:


#6

kirrino sa for siden:

Er det noe galt med å steke i olje? Noe jeg ikke har fått med meg?:rolleyes:


#7

Veggpryd sa for siden:

Olje blir ødelagt av varme høyere enn 60 C, og dermed uspiselig. Meierismør og kokosfett tåler varmen mye bedre. Natturlig fett, vøtt. :)

Dette så UTROLIG godt ut! Lenge siden jeg har spist fisk - tror nok det blir dette i morgen, ja. :) Takk for oppskrift !


#8

kirrino sa for siden:

Hm...men rapsolje da? Trodde det var som skapt for varme jeg :confused:


#9

Veggpryd sa for siden:

Oljer bør brukes til kalde retter, til dressinger o.l. Rapsolje vet jeg ikke noe særlig om, men jeg vet at vegetabilske oljer generelt er kjemiske produkter som er fremstilte med høyt trykk, ekstrem høy varme og man bruker bensin (katalysator) til fremstillingen. Dette fettet blir tjukt, brunt og illeluktende, og man må bruke kjemikalier for å få det flytende. Så må man bruke blekemiddel, fargestoffer og parfyme (aroma) for å få det til å ligne og lukte som ekte naturprodukt.

Denne oljen blir sendt til to store industrier i verden: Kosmetikk- og næringsmiddelindustrien. Så det som ikke blir matolje eller margarin, havner i beauty-bagen vår.

Det som også er litt ekkelt med matoljer, er at kroppen vår ikke kjenner igjen den typen fett - cellene våres kjenner ikke igjen det og kan heller ikke nyttiggjøre seg fettet. Det gjør bare ugang.

Olivenolje er nestbest, meierismør og kokosfett er best sies det. Rapsolje er sikkert bra det også - jeg aner ikke. Noen mener det er en grei fordeling av omega 6 og omega 3 fettsyrer i den. For meg kan jeg ikke skjønne at rapsolje er annerledes enn f.eks. solsikkeolje. Raps er jo de gule blomstene man ser bønder dyrker, og jeg skulle tro fremstillingen av rapsolje ikke skiller seg spesielt mye fra vanlig matoljefremstilling.

Dette ble mye om olje i en oppskrift-tråd, altså... Burde kanskje skrevet dette et annet sted... :o


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.