Jeg sliter skikkelig med å få i meg nok fett, og det merkes på vekta. Greier ikke tanken på smør lenger:rolleyes: brekker meg bare jeg kjenner lukta av smelta smør. Derfor består fettinntaket av fløte og rømme når jeg lager mat, spiser makrell og hvitost når jeg spiser lollypopbrød til lunch og litt mandler innimellom. Jeg må få igang fettinntaket for å få fart på vekta igjen for nå har det stått stille i to uker :confused:
Jeg sto mer eller mindre stille. Fant ut at jeg burde spise mer fett. Lager meg eggerøre av 3 egg og kremfløte til frokost med salat ved siden av. Til lunsj lager jeg bringebæris med 90 gram frosne bringebær, 0,6 dl kremfløte, 1 eggeplomme, 2 ss cocosa og litt fun light med bringebærsmak.
Ellers så er middag som tidligere. Naturligvis med endel fett i.
Nøtter dersom jeg er fortsatt er sulten og det er jeg:)
Etter å ha økt mat og ikke minst fettinntaket "raser jeg ned i vekt". Kan naturligvis være tilfeldig at jeg går ned i vekt akkurat nå.
Ehhh...nå ville du kanskje ha forslag til andre fettkilder enn kremfløte hehe... cocosa er ihvertfall namnam sammen med bringebærene.
Også elsker jeg guacemole. (Avocado med hvitløk, og gjerne litt tacosaus og sæterrømme)
Her var det mange gode tips :ja: Tusen takk alle sammen.
Går det an å putte litt sånn cocosa i all salgs mat? smaker det noe?
Jeg lure på om jeg har fått i meg nok fett i dag:
Frokost/lunch: to skiver lollypopbrød med makrell og hvitost m.paprika (ikke sammen da ;) )
Middag: Kotelett og kyllingvinger med salat av agurk, squash, paprika, isbergsalat, pinnjekjerner, fetaost og olje av fetaost over.
MM: ett stykke Gerds ostekake :o og noen mandler
Cocosa er egentlig bare delfiafett, men mindre behandlet (derav "virgin coconut oil). Du kan ofte bruke det istedenfor smør (bl. a. til steking), men ikke alltid. En herlig lavkarbo-rett er persillerot/kålrot fritert i kokosfett.
Det ser ikke ut som du får i deg særlig mye fett. Ting som hjelper er fløte (eller cocosa) i kaffen; egg (gjerne med majones); ekstra olje i salater; desserter med kremfløte; og selvsagt å steke med smør.
Jeg vil anbefale deg rapsoljen med sitronsmak (Odelia) i te.
Passer ikke til alle typer te såklart, men de fleste vil jeg tro. Jeg bruker den med hell både i nypete, fruktteer, sorte og grønne teer.
Jeg synes det hjelper å lage hvitløksdressing til salaten, siden jeg ikke liker rømme noe særlig.
Fete sauser til middag er en god idè, om du orker det. Det skal ikke så mye til. Grillet kylling. Litt majones til eggene. Bacon, naturligvis. Makrell i tomat og annen fet fisk er kjempebra. Kanskje litt røkt laks?
Jeg kan anbefale Oliven på det sterkeste! Det er en SUPER fettkilde som man ofte glemmer. Gomler i meg når jeg lager TAPAS! NAM!
Aioli, soltørket tomat i olje (litt), oliven, kyllingvinger, ost! NAMMIS!:p
Oy, gjett om jeg skal kjøpe fleskepølse. En gammel glemt favoritt som jeg før spiste med dårlig samvittighet. Nå skal den nytes på lavkarbo grovbrød.:D
Min mor brukte å lage fett hver gang vi hadde fet mat. :rolleyes::p
Hun brukte andefett i jula og gåsefett etter Mortensaften, etter koteletter, bacon etc. Det man liker best og har fett igjen fra...
Hell bare fettet i en beholder bland det med stekt løk, og bruk det som smør. Veldig veldig godt under all slags mat.:p
Lag tapenade eller pestovarianter som kan brukes til middag, på brødskiva eller i salaten.
Pesto 1: Basilikumblader, parmesanost, hvitløk, pinjekjerner eller valnøtter og god olivenolje kjøres til en saus i blender eller med stavmikser.
Ha i mye olje så får du en fin salatdressing. litt mindre olje gjør den fastere og bedre til pålegg og middag.
Pesto variant 2: Ruccolasalat, parmesanost, hvitløk, pinjekjerner eller valnøtter og god olivenolje kjøres til en saus i blender eller med stavmikser.
Pesto variant 3: Persille eller en miks av persille/ruccola og eller basilikum, parmesanost, hvitløk, pinjekjerner eller valnøtter og god olivenolje kjøres til en saus i blender eller med stavmikser.
Tapenade: sorte oliven, hvitløk, persille og olje kjøres til en saus. tykk for pålegg eller med mere olje som dressing. Fabelaktig godt.
Tapenade og pesto kan kjøpes ferdig, men er ofte vanvittig salt. jeg lager ofte uten eller med veldig lite salt. Andre krydder kan selvsagt også tilsettes som timian, rosmarin eller feks basilikum eller oregano. Soltørket tomat gir god smak til tapenaden. Prøv deg fram! alt smaker nydelig og er fett og godt!
:p
jeg bruker å ha olje i rømmedressingen jeg lager, det drøyer rømmen og tilfører ekstra fett.
Kutter opp tomater og løk/hvitløk og legger i oljemarinade, gir god dressing til salater.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.