< Tilbake til oversikten

Iskrem for O. e.

#1

danish sa for siden:

Lag krem. Pisk 1/2 liter kremfløte ikke for stiv med 5 gram druesukker og 1-2 ts. pulverkaffe. La den stå i kjøleskabet.

Imens, putt 3 plater gelatin i kaldt vann.

Lag så eggedosis. Pisk 6 eggeplommer, 1 ss. av kremen, 4-6 dråper vaniljeekstrakt, 1-2 ss. sprit (valgfritt) og 30 gram søtningsmiddel (bruk frie mengder druesukker og honning). Tilsett forsiktig til kremen.

Frys alt i 10 minutter, helst i en stålbolle. Smelt og bland inn gelatinet. Frys igjen i 10-15 minutter før du rører og overfører til porsjonsbeholdere.

Anslagsvis 220 gram fett, 27 gram protein, 46 gram karbohydrat. Fordeling: 8,14 F/1 P/1,8 K.

Du får pistasjeiskrem ved å tilsette mandelessens (kanskje 10 dråper; dropp vaniljeessens) og grønn konditorfarve. En chokoladevariant lages ved å tilsette smeltet chokolade og mer søtstoff til eggedosisen. Du kan også blande i hakkede hasselnøtter eller krokan. (Lag krokan ved å brune 1 dl sukker i pannen og tilsette 1/2 dl hakkede mandler. Avkjøl på en plate.)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.