Det nærmer seg påske med stormskritt. Jeg for min del skal noen dager på fjellet :spent: Vi pleier alltid å ha med våre egne påske egg :spisesnaksom vi koser oss med foran peisen:) Har dere noen gode tips til hva lovlig jeg kan putte oppi mitt? Så slipper jeg å bli missunelig på de andre, og faren for å sprekke blir minimal.
Driver å planlegger litt diverse til påske...
Jeg har vært på Nille og kjøpt en masse påskeegg her forleden (kun 7 kr pr stk)... Ingen vet jo hvor påskeharen hopper.. og jeg liker jo å legge ut en haug med egg (påskehøne??:p) med flere egg til hver enkelt (jepp har vært verpesjuk ;)) av familien og de vi ellers er sammen med i påsken..
Gjemmer påskeeggene litt rundtomkring (inne/ute) der jeg vet at de små og store kommer til å finne dem (navn på eggene så alle får sine da...) :) Trenger jo bare legge litt overraskelser i hvert egg alt ettersom hva den enkelte liker... :D (hva med Babybel, små taffeloster, små avocado, cherrytomater, nøtter av ymse slag osv) og alt trenger jo ikke være spiselig heller da(krem/småsåper osv)... Til kjæresten ruger jeg nok ut et ekstra deilig egg med både godis og litt mer ala skumbad og massasjeolje...;):D... så kan jo jeg være "Bunny" :p
Så Koselig Afrodithe :D Hørtes ut som en super plan. Skal jammen legge ett gavekort på massasje til mannen :p Hmmm.. skulle ønske jeg kunne få ett tilbake;)
Du hadde jammen mange gode ideer!
Søk på marsipan her inne (den med cognac er goood) og lag marsipankuler dyppet i sukkerfri sjokolade eller 70% mørk sjokolade.
Jeg lagde et par testposjoner, men de er borte nå, he, he.
For litt variasjon kan man ta saften fra en appelsin og koke den inn så den blir skikkelig konsentrert. Så blander man den i den smeltete sjokoladen før man bruker den på marsipanen.
Marsipan er skikkelig enkelt å lage: Skåldede mandler males opp eller du bruker stavmikserkniven. Ha oppi eggehvite og kunstig søtning. Smakes til med f.eks noen teskjeer cognac, rom eller hva man måtte like. Settes i kjøleskap noen timer, så er den lettere å jobbe med.
Jeg brukte disse små "muffinsformene" av aluminium som man egentlig skal sette i lysestakene, de er supre som konfektformer. Trillet ut små marsipankuler, la de oppi formen og helte over litt smeltet sjokolade.
Tror det var 200 g mandler, en eggehvite og 1-2 dl "sukker", men søk etter marsipan selv for sikkerhets skyld
Dette har jeg lurt på også, for en påske uten påskeegg er veldig trist! Fikk ikke spise sukker de siste to mnd av svangerskapet mitt, og påska var en prøvelse! (Det kan nevnes at det første jeg gjorde når vannet gikk var å kjøpe masse godteri, og det var bra for jeg hadde 23 timer å spise det på;))
Jeg tenkte kanskje jeg skulle lage et lite utvalg av desserter jeg har funnet her. Prøvde meg på Gerds ostekake i går, og gleder meg til ettermiddagskaffen på jobb i dag, da den skal prøvesmakes (osterøra smakte himmelsk!)
Litt gele, litt fromage, litt sjokolade delice, og en egenkomponert vaniljesaus av fløte, vanilje, splenda og johannesbrødkjernemel. Da kan man kose seg litt inne i mellom:)
Pappa pleier alltid å koke egg, og å pynte dem ved å tegne eller male på dem. De blir faktisk veldig vakre, og da blir det jo litt ekstra morsomt å spise dem. Det kan jo være så enkelt, hardkokte egg er godt synes jeg. :P Sukkerfri sjokolade og de dropsene man kan kjøpe på apoteket har jeg hvertfall planer å kjøpe til egget mitt! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.