Skulle ha kake med på jobben i dag. Prøvde å lage Fedons himmelske ostekake. Brukte oppskriften i "Kokeboken naturlig slank". Alt gikk helt greitt, helt til kaka var ferdig. I oppskriften står det at kaka skal avkjøles på rist. Jeg prøvde derfor å flytte den over på rist med en gang jeg tok den ut av ovnen, men opplevde da at kaka gjkk fullstendig i oppløsning. Deretter så falt mesteparten av bunnen av og havnet på bordet under rista. Det må jo være noen av dere som har bakt denne kaka. Hva er lurt å gjøre? Er det best å la den avkjøle i forma? Eventuelt å la den stå på bunnen av forma til den er avkjølt? Det hele endte med en kriseløsning; måtte ta med frukt og nøtter på jobben i stedet.
Takk! :blomster:
Skal avkjøle den i formen neste gang. For jeg kommer nok til å bake den igjen. Den smakte kjempegodt, selv om den var mislykket.
Akkurat nå holder jeg på å bake en annen kake; "Mandelbunn med iskrem". Den er også utrolig god. Fikk oppskrifta på Fedon-klinikken. Vet ikke om den finnes her på Lavkarbo, har ikke oversikten. Jeg kan legge den inn, men har ikke tid akkurat nå.
Jeg har bakt den derre sjokoladekaken til Fedon noen ganger (var det fransk den var?)..den er bare kjempegod :love:
[color=indigo][/color]
Sitronkaken har jeg prøvd også, frisk og god ;)
[color=#4b0082][/color]
Har ikke laget de etter jeg begynte på LCHF..men har planer om å gå over til Fedon når jeg er "fornøyd", og da..... :D
Dette er en iskake med mandelbunn (marengs). Den er lett å lage, syns jeg - og kjempegod! Fikk oppskrifta på Fedon-klinikken. Tror ikke den står i noen av bøkene.
Her er oppskrifta:
Mandelbunn med iskrem: Bunn:
200 g (skåldede) mandler
4 eggekviter
1,5 dl. fruktose
1 ts. bakepulver
Mal mandlene i kvern el bakemaskin / kutter. Stivpisk eggehvitene. Tilsett så fruktose litt etter litt til røren blir blank og seig. Rør inn malte mandler og bakepulver. Legg bakepapir i bunnen av formen (passer til form Ø 22 - 24 cm). Hell i røren og stek som angitt. Avkjøl bunnen i formen. Sett gjerne kakebunnen i fryseren mens du lager isen, la bunnen være i formen.
Steking:
200 g. i 20 - 30 min. til den er gyllenbrun. Nederste rille i ovnen. La gjerne kaken avkjøles langsomt inne i ovnen med stekeovnsdøren på gløtt og avslått varme, da blir den stivere og faller ikke så lett sammen.
Is:
3 eggeplommer
2 hele egg
3 dl. kremfløte
1 pk. Philadelphia light kremost
100 g. fruktose
0,5 ts. kanel
Pisk kremen stiv og sett den i kjøleskapet. Egg, eggeplommer og fruktose piskes til eggedosis. Tilsett kanel. Rør kremosten myk og bland den med den piskede kremen, før du rører kremen forsiktig sammen med eggedosisen.
Lykke til!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.