Sitat; I følge forskningsleder Teresa T. Fung viser dette at folk bør spise så lite bearbeidet kjøtt som mulig og veldig lite rødt kjøtt, melder Reuters Health. Hun forklarer videre at når man koker dette kjøttet på høy temperatur, danner de et stoff som utløser utviklingen av diabetes. Sitat slutt
Bearbeidede matvarer inneholder ofte mer mel og sukker som er med på å øke faren for diabetes. Og ikke minst tilbehøret det her er snakk om for det er jo livsfarlig, og så presterer de å komme med denne ville påstanden at rødt kjøtt øker faren for diabetes på grunn av ett stoff som dannes når det blir kokt:confused: uten å forklare nærmere om hvilke stoff det her er snakk om.:rolleyes:
Men at vi skal spise lite rødt kjøtt er vel et kostråd som er veldig gammelt, bibelen sier vel også det. Østens filosofier og vitenskap sier det samme. Jeg merker selv at rødt kjøtt krever mer å fordøye, og at det kan gå utover energi og vitalitet... Men dette blir heller ikke noe videre vitenskaplig da... :p
Bearbeidet mat har ingen godt av. Uansett. Og det er jo slik at protein som er behandlet ved for høy varme - svidd - har vist seg å være kreftfremkallende. :)
Men en merkelig studie å rapportere videre... Journalistikk... :p
Det sies at rødt kjøtt bruker dobbelt så lang tid på å fordøyes som lyst kjøtt.
Men derfra til denne rapporten er litt vel mye av det gode. Dessverre finnes det (sukk) som vi allerede vet (dobbeltsukk) journalister som ukritisk bringer videre saker og presenterer som fakta slike ting som er tatt helt ut av sin sammenheng. Heldigvis er det ikke SÅ mange av dem. Det bare virker sånn ! Vi får bruke vår sunne fornuft !! :p
Sitat; Dersom du spiser mye western-mat, som inkluderer godteri, pommes frittes, forfinede kornprodukter som loff, samt rødt og bearbeidet kjøtt, har du 50 prosent større risiko for å få diabetes type 2 enn andre. ,Sitat slutt.
Undersøkelsen innbefatter de som spiser godteri, pommes frittes, finbakst mot de som spiser mye grønnsaker og så presterer de å påstå at rødt kjøtt er den stygge ulven. :confused:
Ja vi vet jo at hvis kjøtt blir for godt stekt så dannes det acrylamid som muligens er kreftfremkallende, men det er mye mer acrylamid i pommes frittes og loff en i kokt kjøtt. Dessuten er det kreftfremkallende og det har ingenting med diabetes å gjøre.
Hm, det visste jeg ikke.. Men det kan jo stemme.. føler meg mye "lettere" når jeg spiser kylling og fisk etc.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.