< Tilbake til oversikten

Kokos

#1

LaVidaE sa for siden:

Jeg har nettop lest GI-NOLL boken, og der funet følgende:

Kokospannekaker:
5 eggehviter
1dl kokosflinger
smør

En halv pannekake gir:
500 kcal
2,6g karbo
Og et ration på 3-4(???)

Men jeg trodde at egge-hvite inneholder masse karbo?

Jeg får ikke dette til å stemme.
Kan noen hjelpe meg med å regne?


#2

Alyssa sa for siden:

Eggehvite har veldig lite karbo, men jeg vet ikke hvordan det er med "kokosflinger".


#3

Zincite sa for siden:

Kokosmasse har per 100g - 6,4 g karbohydrater og 65,7 g fett
Men vet ikke hva en dl veier jeg, selv om det ikke er veldig tungt :)
Legger bare ved en annen oppskrift på kokospannekaker også, med både fløte, smør og hele egg. Ser godt ut :p


#4

luringen sa for siden:

ett egg inneholder jo nesten ikke karber, så hvordan skulle eggehviter gjøre det?


#5

LaVidaE sa for siden:

Har veiet 6 eggehviter, og de veier 200g.
I følge "Matvaretabellen", inneholder de da:
20g protein, 2,4 karbohydrater og ikkenoe fett!

1dl kokosflingor veier 40g, og inneholder:
2,4 g protein, 4,4g karbo og 26,4g fett.

Marengene inneholder totalt:
26,4g fett : (22,4 g protein+ 6,8 g karbo)= 0.9 ratio
Eller: 26,4g fett: 6,8g karbo=3,6 ratio.

Jeg lager de i 12 muffinsformer, og hver inneholder da:
2,2g fett
0,6g karbo
Ratioet er da 3,6.

Er dette riktig regnestykke?
Eller skal jeg regne fett: (protein+karbohydrater)?

Jeg er forvirret...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.