< Tilbake til oversikten

kjempegod sukkerfri gele (0 karbo)

#1

Iset sa for siden:

har dere smak Heistad sin sukkerfrie gele? den finnes i jordbær og bringebær. den inneholder 0 GRAM KARBO, og dere kan jafse innpå:) jeg spiser den veeldig ofte, sammen med litt pisket krem. Atkins anbefaler jo denne på introen, som dessert. jeg bruker den til kveldskos. yummy!


#2

ayliah sa for siden:

KJEMEGOD jo!!;O)Spiste litt som mellommåltid tidligere idag..med pisket krem;O)
Kjøpte jordbær og bringebær..har prøvd jordbær nå...håper bringebær er like god;O):D


#3

Iset sa for siden:

den er det :p
du kan lage fromasj av dem og, da blander du dem med pisket krem. det står på posen, på baksiden:) den er god, men litt besk ettersmak. liker best geleen jeg da.


#4

Skorpia sa for siden:

Denne inneholder etter all sannsynlighet Aspartam,og bør derfor ikke brukes på intro.

Mange mister vektnedgangen ved å innta Aspartam,det er individuelt,men allikevel.

Atkins anbefaler ikke ASPARTAM


#5

Iset sa for siden:

hmm nei men han fraråder det heller ikke. i boken hans står det at aspartam er TILLATT, og at lettbrus er tillatt drikke på introen. jeg har iallefall gått ned i vekt selv om jeg drikker lettbrus og spiser gele, men noen reagerer kanskje negativt. men heldigvis ikke jeg:)


#6

psilocybe sa for siden:

Det går helt fint an å lage sin egen gelé. Bland ut Fun light med vann, relativt sterk blanding. Varm opp i kjele, og hiv i et par flak gelatin. Null karbohydrater her også, og litt rimeligere hvis man jafser i seg store mengder gelé. :)


#7

HP sa for siden:

Atkins om søtstoff: (Oppdatert)
atkins.com/helpatkins/faqs/faqsweeteners/index.html

Oppdateringer etterhvert som ny forskning kommer til synes jeg vitner om kvalitet! ;)


#8

psilocybe sa for siden:

.. men det gjør ting litt vanskelig for dem som er ute etter brus og annet snop. Personlig gikk jeg fra 1-2 1,5l-flasker med Pepsi hver dag, samt en del snop og chips innimellom. Å gå fra mye til ingenting er litt vel drastisk for mannen i gaten, vil jeg tro.


#9

HP sa for siden:

Nå er vi så uheldige at "alt" av ferdig"mat" som er kunstigsøtet inneholder aspartam... :rolleyes:

Det er en stor investering å begynne på Atkins, mye kunnskap å sette seg inn i, stor forpliktelse ovenfor seg selv. 14 dager uten er ikke mye å be om, klarer en ikke det kan en jo spørre seg selv om en har et problem?

Etter introduksjonen er det bare å prøve seg frem for hva som fungerer for den enkelte... Jeg trodde mitt inntak var helt problemfritt... men den gang ei... :(


#10

Iset sa for siden:

jeg har et problem desverre. jeg lider av tvangsspising, og går til psykolog for dette. derfor MÅ jeg ha noe å stappe i munnen, og det som frister mest er brus og snop. sukkerfri gele og lettbrus hjelper meg LANGT på veien, og jeg MÅ ned i vekt, derfor hjelper dette meg altså å gå ned mange kilo. uten dette hadde jeg slitt mye mer, og vet ikke om jeg hadde orket å fullføre. jeg har lett for å gi opp,noe vi tvangsspisere har... :(


#11

HP sa for siden:

Iset: Det er ingen her som nekter deg å spise/drikke aspartam... Du må gjøre det som fungerer for deg.

Men - anbefalinger om å spise aspertam under introduksjonen vil bli besvart med Atkins senteret gjeldende abefaling om at apartam ikke er anbefalt. Alle har vi, og gjør vi egne valg, da er det viktig at vi har et riktig grunnlag for disse valgene... ;)

Oppskrifter som inneholder aspertam vil, når det lar seg gjøre, bli flyttet til vedvarende vekttap...

Kansje det rette for deg vil være å kutte tvert med alt søtt en periode? Bare spise paranøtter f.eks, da får du ihverfall stanset den fysiologiske driven... Den tøffeste veien er ofte den beste... :)


#12

Iset sa for siden:

paranøtter er jo knallgodt da:) hva med macadamia nøtter? de er jo utrolig gode :p


#13

Vigdinil sa for siden:

Har prøvd den, og den ble kjempegod!! Thanks:)


#14

Torkil sa for siden:

Hei allesammen.
Man kan jo også prøve ketolysekuren, der er kunstige søtningsmidler tilladt, fordi det går bra for de aller fleste, og fordi vekten er et laaaaaaaangt større problem enn evt. søtningsmidler. I "slank med ketolysekuren" foreslår jeg Funlight varianten for gele, ( bare husk at asparatam ikke tåler varme) frem for heistad, da den er litt bitter. Se evt oppskriften på sjokolademousse.
Har man mye sukkerhunger bør man ta gode doser med krom, helst gjærbundet, som opptas 20 ganger bedre enn metallisk krom.
Regelmessig mosjon vil bedre sukkerhunger like mye som krom, med begge deler blir det amks effekt.
Vennlig Hilsen
Torkil


#15

Iset sa for siden:

Ja jeg liker Fun light-geleen enda bedre enn Heistad sin nå, den smaker ikke så kunstig, smaker nesten som ekte gele. Jeg har helt kuttet ut Heistad sin, lager bare med Fun light. Bringebær er favoritten. Kjempegodt!
Laget en liter idag, hadde frosne bær oppi blandingen før jeg hadde den i kjøleskapet. Karbo-innholdet øker jo endel, men jeg har ligget veldig lavt ellers idag. :)


#16

Vigdinil sa for siden:

Når aspartam ikke tåler varme, hva betyr det når man varmer opp funlighten med vann når man lager gele?:)


#17

AnnaV sa for siden:

Jeh elsker Heistad-geleen også , har ALLTID en servering klar i kjøleskapet. Noen ganger MÅ man bare ha noe selv om man ikke er sulten, og da er det vel få ting som strengt tatt er mer lik null enn dette.
Liker fun light-varianten også, da har man jo også en del varianter å velge mellom....


#18

Nille sa for siden:

Tror han mener at den ikke tåler koking. Om du lager Fun Light Gele behøver du ikke kokende vann. Du løser gelatin opp i bittelitt veldig varmt vann og så blander du den inn i saft som er akkurat varm nok til at gelatinen ikke stivner før du har blandet saft og gelatin ferdig ..... (jeg koker opp vannet først, blander i saften -og da blir vannet passe - så blander jeg oppløst gelatin oppi der igjen).
[color=purple][/color]
Er det ikke sånn Iset ?? :)


#19

Vigdinil sa for siden:

Yes!! Det gjorde jeg også, takk Nille:) :klem:


#20

Iset sa for siden:

Jo nesten. :D Jeg koker opp halvparten av vannet og har bløtlagte gelatinplater oppi (en og en under kraftig pisking med gaffel) så de smelter. Så lar jeg det avkjøle en smule før jeg heller det oppi den siste halvparten av vannet som er blandet med sterk saft. :)
Men det går jo litt raskere på din måte, egentlig.


#21

Torkil sa for siden:

Hei
HAN mener asparatam ikke tåler koking. Nilles variant er også min måte
Vennlig Hilsen
Han


#22

Summer sa for siden:

:lol:

#23

Karin sa for siden:

Jeg syns ikke Fun Light smaker godt, så jeg har aldri kommet på ideen om å lage gele av den. Forøvrig inneholder jo også den aspartame, som heistad. Så det blir jo det samme.

En annen god måte å bruke gele på - uansett om det er Heistad eller Fun Light - er å blande inn bær i geleen. M.a.o.: En porsjon gele, en større eller mindre porsjon frosne bær.. Og så venter man litt...

Eller: En mandelbunn, to poser heistad med halv porsjon vann, litt over en (400-grams) pose frosne jordbær, vent til det stivner, hell over. Server med krem eller is eller noe.

Eller nesten hva som helst.. Jeg hadde litt gele til overs en gang, og hadde oppi noen bringebær som jeg også hadde til overs. En annen gang var det noen tyttebær. Gjør underverker med en ellers tam gele.

Krem til, eller en liten ss vaniljekesam... Er ikke mange karbene det...

Mmmmhhhmn...:D


#24

Iset sa for siden:

Jeg liker heller ikke å drikke Fun light, det klarer jeg ikke. :eek:
Men geleen smaker på en måte annerledes, eller det er vel det at det blir annerledes å SPISE den enn å drikke den. Jeg vet ikke. Mannen min liker heller ikke Fun light, men elsker geleen. Den smaker som ekte bringebærgele, noe helt annet enn Heistad sin kunstig-smakende gørre.

Jeg blander ofte inn bær i geleen. Kjempegodt. Heller frosne bær i den varme gelemassen og lar det stivne, da stivner det litt fortere og. :D


#25

Vigdinil sa for siden:

Takk Karin, Det var et godt alternativ når man blir lei av bare gele og kan begynne å bruke bær.!!


#26

Stella sa for siden:

Ville prøve at lave fun-light geleen, men min blev helt mislykket. Blev aldrig stiv :(
Hvad kan jeg ha gjort fejl??

Hilsen ny på atkins, og dansk ;)


#27

Siljevanilje sa for siden:

for lite gelatin kanskje, og at gelatinen ikke hadde vært i vannbad lenge nok.


#28

Iset sa for siden:

Fulgte du oppskriften skikkelig? Brukte du nok gelatinplater?


#29

Stella sa for siden:

Tror der var noe feil med tålmodigheten min :D
Den var i hvert fald gele da jeg åbnede kjøleskapet neste dag.

Og det smagte utrolig godt!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.