< Tilbake til oversikten

En liten bønn vedr. oppskrifter ....

#1

Felix sa for siden:

Takker først og fremst for mange flotte og spennende oppskrifter.

Imidlertid så savner jeg en ting (håper ingen oppfatter dette som kritikk, er ikke ment slik) som nybegynner, da den som legger inn oppskriften sikkert har et forhold til bl.a. NKH innhold pr. porsjon hadde det vært glimrende om dette kunne legges inn under oppskriften. Da blir det enklere for oss nybegynnere vedr. planlegging av dagens NKH....

Likeledes hvor mange porsjoner oppskriften er beregnet for.

Gleder meg ellers til å prøve ut mange av disse deilige rettene...


#2

Anne sa for siden:

Hei Felix

Jeg skjønner dette behovet, men de færreste av oss har vel kapasitet til å finne ut av det nøyaktig, det går mer på hvorvidt vi vet at de forskjellige ingrediensene er innenfor visse grenser osv.....
Alt som står på induksjonstråden er induksjonsmat osv....Se hvor oppskriftene ligger du.det sier mye. Så må du tilpasse det til "normalt" forbruk osv...
Det kan nok hende noen har nøyaktig oversikt, men det er jo ganske tidkrevende .....
Håper du klarer det ut fra hvor oppskriften ligger.... Og sammenlign med andre næringstabelller.
Lykke til:)


#3

Nille sa for siden:

Jeg har lagt inn NKH i flere av "mine" oppskrifter iallefall. Skal bli mer konsekvent med det heretter. Syns det var en god ide jeg !:)


#4

nalana sa for siden:

Jeg kan også godt gjøre det av og til, siden jeg bruker et forum for utregnelse av næringsinnholdet allerede. (fitday)

Bare legg inn en purring i journalen min hvis jeg glemmer det, eller si i fra om det er et bestemt måltid du lurer på, så kan jeg regne det ut for deg. (Lettest fra min journal da, for der har jeg tallene allerede)



#6

Nille sa for siden:

:p Netto Karbo Hydrater (karbohydrater hvor fiber er trukket fra - fiber teller ikke)
Tror det må være noe som står i den norske Atkins boka :)


#7

Ingo sa for siden:

Men stemmer det ikke at på "alle" produkter i norske butikker skal fiber allerede være trekt fra. Har lest det i en bok et sted men klarer ikke finne det nå... :confused:

Stusset litt på det selv, ble litt skuffet over at blant annet alle knekkebrød ble helt ubrukelige, selv de med maaasse fiber... (brukte av og til ett knekkebrød, noe som ikke var mange karbene...)

Tviler på at jeg skriver inn mye NKH i "mine" oppskrifter. Jeg brukker "Anne-metoden" og bruker ingredienser innenfor ca.-grenser. Mulig noen går litt over "grensene" på 8 karber til middag osv, men tar det inn neste dag sånn cirka. Går i alle fall bra for oss her.
Men har jeg ekstra energi en dag skal jeg prøve å få det til jeg også...


#8

Nille sa for siden:

Det er helt riktig det. Men de som har oversatt boka fra engelsk har ikke helt skjønt dette her de..... Men om du kjøper varer utenfor EU/EØS er IKKE fiber trukket fra, så da må du regne det ut sjøl.

Mange har fått AHA opplevelser der ja. Gikk en stund for jeg oppdaget at Fiber Rik med solsikkefrø hadde 3.7 karber pr skive - netto !!!!

:ja: Helt enig. Man behøver ikke å bli hysteriske heller ! Hvis jeg legger inn en oppskrift legger jeg inn Fitday verdier samtidig fordi jeg allarede har lagt inn hele oppskrifta for egen del. Siden ikke Fitday trekker fra fiber av seg sjøl skriver jeg bare "netto karber" under !


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.