< Tilbake til oversikten

Ostekakebunn?

#1

Snehvit sa for siden:

Jeg er veldig glad i ostekake... :p Og savner å lage det! Har prøvd med ristet havre som bunn, og det er supergodt! Men det kan ikke brukes på ketolyse... :( Så jeg lurer på om noen av dere har noen forslag til bunn??? :confused: Og jeg har nøtteallergi, så mandler og sånt er ikke aktuelt...


#2

Zincite sa for siden:

Leste i en tråd at det går an å lage uten bunn :p

Har ikke testet denne, heller ikke regnet karber - og vet ikke om du tåler kokos :D
Men tok vare på den fordi den så spennende ut - og kanskje den fungerer for deg ?

Har hentet den på et australsk lavkarboforum - men vet ikke hvem jeg skal gi "æren" :o

1/4 cup = 0,6 dl kokosolje, smør eller klarnet smør
2 cups = 4,8 dl kokosmasse (aner ikke hvor mye det veier... 100g gir 6,4g kh)

blandes og presses ned i smurt form

(325F) burde bli ca 163C - stekes i 25-30min til lys brun :)
Avkjøles i formen.


#3

Snehvit sa for siden:

Hehe... men hvis jeg lager den uten bunn blir det jo bare mousse! Og det er greit nok det... men jeg vil ha bunnen også! :D

Genialt! Den skal jeg prøve! Tåler kokos ja! :D TUSEN TAKK!!



#5

Inger85 sa for siden:

har du lyst å skrive ned oppskriften der du bruker ristet havre som bunn?? Hadde vært kjekt å prøve :)


#6

Snehvit sa for siden:

Trenger du hele ostekaka? Eller bare bunnen?!:D


#7

Inger85 sa for siden:

ja takk begge deler ;)


#8

quebec sa for siden:

jeg har laget med oopsirolls oppskriften med STORT HELL :)


#9

mirafoli sa for siden:

Mener jeg har lest et sted her om noen som brukte mandler i bunnen. Men finner det ikke akkurat nå!


#10

mirafoli sa for siden:

Det var kjære Gerd det veit du!! Hunn er så go på oppskrifter!
[color=#000000][/color]
Bunn:
250g. grovhakka mandler
100-150g. romtemperert smør

  • Blandes godt og legges i en papirkledd rund form

Fyll:
1 boks seterrømme
1 pk kremfløte (1/3 l)
1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann)
1 pk Tine kremost, naturell

  • Lag geleen og la den stå og avkjøle
  • Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri
  • Visp kremen.
    Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt natta over.

Kaka totalt inneholder ca 35 karber. Og den er mektig!!!


#11

Kanutten sa for siden:

Hva hvis du bruker sånne soyaproteinflak??? De ligner på havregryn! Og smaker omtrent som det! Men jeg har ikke prøvd dem under stekings....


#12

Bayone sa for siden:

Jeg har brukt denne bunnen men har blandet inn litt andre nøtter. Sist brukte jeg 150 g mandler, 100 g hasselnøtter og 50 g valnøtter. Kjempegodt!


#13

Mellon sa for siden:

Jammen, hun kunne jo ikke ha mandler eller nøtter av noe slag. Uansett, jeg venter på variasjonen med havre- hele opskriften for den sags skyld. Har en med melis i som er eneste "problemet", men kanskje byte det ut med sukrine, men bunn må jeg jo ha, ellers blir det jo bare formasje, og det er jo godt, men vil ha den harde bunnen med.


#14

Kanutten sa for siden:

Sjekk to innlegg opp da! Jeg tipsa om proteinflak som ligna på havregryn... :o


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.