< Tilbake til oversikten

Vg føler seg truet av lavkarbo!

#1

Areola sa for siden:

Så derfor har de i dag nettprat med karbohydrater som tema....:rolleyes:

djiiiiises... :rolleyes:



#3

Areola sa for siden:

Synes blandt annet at det er FLOTT at de anbefaler godmorgen-youghurt, med sine 13 sukkerbiter.. (men det må være den nye lett-varianten, da..)

Det blir like idiotisk som det som står på nesquick-pakka; bytt ut helmelken til skummet for minske kalorimengden i denne drikken.... :rolleyes:


#4

Chunky sa for siden:

Kjenner at jeg får kløe, utslett og febertokter av så UFATTELIG uvitende svar!

Som dette: "Man antar at et høyt inntak av karbohydrater forebygger en rekke livsstilssykdommer"...

Jeg skal personlig minne VG om hvilke skader deres kommersielle (og redaksjonelt sammenblandede) pengemaskin har gjort for det norske folk når denne galskapen blir allment kjent om et par år.

Problemet nå er at du bare kan glemme å slippe gjennom med saklig kritikk, ettersom det redaksjonelle blir styrt av de millioner av kroner de tjener på denne sinnsvake klubben. "Aldri en dag med VG" for meg etter dette.


#5

Ignite sa for siden:

Ditto.

Men nå er jeg så driiit lei at jeg heller velger å se på meg som en av dem som faktisk kommer til å være normalt slank resten av livet, så kan sukkerspiserne gjøre hva F*** de vil.

La meg sjekke:

Jeg har puls.
Jeg har ikke smerter i kroppen.
Jeg er sterk.
Jeg har energi.
Jeg har flott hår, negler og hud.
Jeg ser bedre, ettersom synet på det ene øyet ikke lengre krangler pga blodtrykket.
Jeg drasser ikke lenger rundt på 30 kilo ekstra.

Heia VG - dere er den moderne svartedauden.


#6

lokkebiff sa for siden:

Enig, enig!!


#7

Fnutte sa for siden:

Egentlig rart detta forumet er oppe å går enda...... skulle jo vært fullt av døde alle sammen vi nå.:p

Jeg gir også f..... i hva disse damene sier, og gjør det jeg vet er bedre. Men jeg blir lei meg på vegne av alle de fortvilte sjelene, som ikke klarer å komme seg ned i vekt på Grete Roede/vektklubbens vis og blir skremt bort fra et mye bedre liv med skremselspropagandaen om alle livstilsykdommene du vil få hvis du spiser fett....... De skulle vært bura inne hele gjengen som kommer med sånt vås :mad:


#8

Summergirl sa for siden:

Jammen ikke godt å vite hva man skal tro på.......
Kjenner jeg blir like usikker hver gang noen kommer med "bastante" uttalelser.
Alle later liksom å ha gehalt for påstandene sine, enten de er frelst på den ene eller den andre kostholdsfilosofien.


#9

Marita sa for siden:

Det burde faen ikke være lov å spre så mye bullshit til folk som har et ærlig ønske om å gå ned i vekt.. :snurt::realmad: Leste bare noen få av svarene og jeg synes synd på de som måtte følge rådene de der to gir..


#10

Ignite sa for siden:

Greit nok at du ser det på den måten. Jeg føler meg sunn og slank, så da får jo du finne ut av hva du vil.


#11

Sesti sa for siden:

Min bestemor har slitt med overvekt i sånn 20 år omtrent.. Vi har "trent" sammen 4-5 dager i uka de siste 4-5 årene, samt prøvd oss på det meste av lavkalorikurer, men fremdeles ingen nedgang.. Hun prøvde vektklubben her for et par år siden, og gikk ned, men det kom på igjen. Siden hun har dia2 anbefalte jeg henne lavkarbo, som jeg har hatt stor suksess med. Jeg har prata med henne i flere uker, fortalt henne hva hun skal spise og hva hun skal la vær, og hvorfor dette er bra for henne...
I går kveld hadde jeg henne med inn på siden her og, viste henne alle de forskjellige kurene, all informasjonen, alt samma...

Og så bad hun meg om å registrere henne på vektklubben igjen...:(
Så nå går det i lettprodukter og kaloritelling for dama.. Hun går nok litt ned, og så kommer alt + litt til på igjen når hun ikke klarer å holde det...


#12

Chunky sa for siden:

Du får trøste deg med at hun hjelper til å holde liv i en produsent av gamle nyheter på døde trær. Hvis vi regner med at de fleste velger abonnementet midt på (499 kroner), har VG dratt inn 75 millioner kroner på dette lureriet. Er det noe rart at lavkarbo blir fremstillt som fanden på flatmark?

Unreal....:cool:


#13

Goggen sa for siden:

Vg og mange andre slankefora er talerør for "den riktige linje", og alt annet er alternativt, nymotens eller fiksfakseri. De har utdanning og flotte titler, og har blitt indoktrinert av professorer og andre. Det er vanskelig å bryte mønsteret. De står da sikkert uten jobb, og med et kobbel av "retttroende" mot seg.

Det er grunn til å bekymre seg for hvordan utdanning og kostholdsregimet får utfolde seg. Mange av argumentene er at det "ikke går an å leve slik" som nage av oss gjør.

Matpakka er særnorsk. Ikke noe annet sted i verden spiser vi så mye brød. Og Chr. Drevon har uttalt at ingen kan peke på en spesifikk årsak til den store diabetesepidemien. Klokt sagt av en professor..

Det er lite fornuftig å gå i kamp mot de rettlærte. Desto større effekt vil det ha og spre budskapet så godt man kan. Så får fremtiden hva som er såkalt "mote-diett".

Det vises til at mennesker har spist korn i mange tusen år. Det kan sikkert være riktig. Men da spiste de uraffinert korn. Og ikke gjæret de brød heller. Og sannsynligvis spiste de de ikke korn som mat, men til mat. Og ikke hadde de Mc-donalds eller coca-cola.

En annen påstand jeg har vondt for å svelge er at urmenneseket var frykrlig aktiv. Det tviler jeg på. Løva løper når den er sulten. Fanger ei antilope, og ligger mest i ro etterpå. Ikke driver de og løper rundt for å holde seg i form heller. Nei, jeg tror urfolk er relativt bedagelige. Og ikke tror jeg de var så dumme at de ikke brukte feller til fangst heller.

Men de røyka sikkert ikke 40 om dagen heller.

Jau-jau, verden vil gå fremover, bare så synd at så mange holder igjen.


#14

Fetpåmidten sa for siden:

"Hei Vi synes ikke du skal forsøke å unngå karbohydrater i kostholdet. Hvorfor vil du unngå karbohydrater? Argumentene for at karbohydrater skal inngå i kostholdet er bla: Karbohydratrike matvarer er en gunstig kilde til en rekke næringsstoffer, man antar at et høyt inntak av karbohydrater forebygger en rekke livsstilssykdommer og bla både muskler og hjerne foretrekker glukose som brennstoff -som vi får fra karbohydrater."

Kan ikke lese sånne ting....jeg får onde tanker...hvordan kan man kalle seg fagperson....:nei: Ernæringsutdannelsen i Norge må være det verste jeg har sett....


#15

Kitt sa for siden:

Ikke rart NAV nekter meg videreutdannelse i ernæring! Jeg taler jo Rom midt i mot!:lol:


#16

Summergirl sa for siden:

Men er sunn og slank nå, ensbetydende med f.eks god helse,- på sikt.
Jeg også har selvfølgelig stor tro på at lavkarbo er sunt, og ikke minst at man går ned i vekt av det, men som sagt, tvilen kommer snikende hver gang jeg hører noen forståsegpåere uttaler det motsatte.
Jeg er vel kanskje veldig lett påvirkelig, både den ene og den andre veien. Skulle ønske jeg hadde nok innsikt til iallefall å overbevise meg sjøl :)


#17

danish sa for siden:

Det er vel ingen hemmelighet at klinisk ernæringsfysiologi er et lettvekterfag.

dinmat.adressa.no/Temasider/Artikler/Mat-og-helse/plussMat/Spis-dessert-hver-dag!

Lættis :lol:

"Hverdagsdesserten besto av frukt og bær, eller kanskje litt magre meieriprodukter." Joda. Moren min spiste puffet ris med syltetøy og fløte; rullekake med smørkrem; bløtkake; og karamellpudding. Det er veldig mager mat. Dessuten hadde de gjerne kaker til eftermiddagskaffen. Frukt var ikke særlig vanlig.


#18

scartz sa for siden:

Jeg forstår hva du mener. Jeg kjenner selv at tvilen kommer snikende til tider. Nå er ikke VG et eksempel på det, da jeg syntes hallparten av det som ble skrevet der var tull og tøys. Hvem anbefaler godmorgen yoghurt som mat?!
Men jeg er ingen ekspert, jeg kan ikke bevise at lavkarbo er sunnere, jeg vet bare det jeg har lest! Jeg velger å tro at lavkarbo er et bedre alternativ, men hva vet jeg egentlig? Begge diettene gjør at man går ned i vekt, men det betyr ikke at det er en sunn diett...
Nå håper jeg ikke noen tror at jeg "disser" lavkarbo, for jeg er all for it :D Går jo på ketolyse selv. Men jeg ser hvor tvilen til noen kommer fra, da jeg egentlig bare velger å tro det folk skriver, altså det som hørres mest logisk ut.. Når noen nevner diverse prossesser som skjer i kroppen detter jeg rett av lasset! Tenker bare "her er det tydligvis noen som har peiling, jeg bare backer ut og velger å tro det personen sier" :p


#19

Susanne sa for siden:

Hei :)
Jeg har ikke lest alt dere har skrevet på denne tråden enda. Jeg ville bare si at jeg fortsatt er usikker på hva som er best for meg når det gjelder kosthold, for jeg har fått "grete roede"- livsstilen inn med morsmelka og har blitt lært opp til å tro at det er sunt. Jeg har gått på flere GR- kurs, og gikk alltid ned ca 1 kg i uka, så noe funket jo. La på meg igjen mellom kursene da, men da spiste jeg litt for mye godis... :/
Så det virker jo som GR funker for noen, men samtidig så har jeg fått diabetes 2 de siste årene, og det er jo pga alle karbohydratene. Jeg spiste mye pasta og nudler i studietiden da det var billig (og sunt trodde jeg), og det har nok satt sine spor og vært med på å gi meg dia 2..

Men så... langsomme karbohydrater kan jo funke for noen? Jeg tenker ikke på pasta og ris, men noe få skikkelig grove brødskiver om dagen? Jeg er virkelig rådvill, for nå har jeg godt på lavkarbo i 2 uker, ingenting brød eller annen karbo bortsett fra grønnsaker og salat, men vekta står bom still... På tickern min står det at jeg har gått ned 0,7 kg, men jeg går opp og ned 1 kg hele tiden, idag 200gr OVER startvekt!! Jeg har også begynt å gå tur annenhver dag (var helt i ro før pga muskelsmerter), så noe burde jo ha skjedd???

Begynner å lure på å gå tilbake til GR- kosthold.... delvis iallefall.....
Hm........... så vanskelig!


#20

scartz sa for siden:

Hvis du ikke trivdes på GR fra begynnelsen av, tror jeg ikke du kommer til å holde der lenge om du velger å gå tilbake.
Men kanskje Fedon hadde vært noe for deg? Da kan du unne deg LITT grove varianter av ris, pasta og brød. Jeg har smakt Fedon sitt Afroditebrød, og det smaker kjempegodt ! :D Trikset er jo å ikke spise raske karbs samtidig ikke for mange kalorier. Grovt sagt. Når man spiser lavkarbo blir man fort mett av fettet og de fleste spiser da mindre kalorier enn til vanlig.

Jeg spiser så lavkarbo som jeg klarer. Dvs eggerøre eller pølse til frokost, åsså kjøtt med fet saus og grønnsaker til middag. Skulle jeg for en eller annen grunn ikke ha lavkarbo mat tilgjengelig, spiser jeg fedon brød eller rugsprø (som fedon anbefaler) med MASSE godt pålegg, smør og majones :)
Men det er meg! Du må finne hva som passer best for deg og vekta di ;)


#21

Summergirl sa for siden:

Godt å se at det ikke bare er jeg som tviler og lar meg påvirke av det som skrives.
Kan ikke noen komme fram til et entydig og klart svar snart, hadde vært himla greit for sånne vinglepettere som meg :)


#22

Tempranillo sa for siden:

Det at VG nå føler seg truet av lavkarbo kan vi jo tolke som et positivt tegn på at lavkarbokosthold sakte men sikkert vokser seg større i Norge. Svergie har hatt flere frontfigurer for lavkarbo, og derav også mye oppslag i media, det kan jo smitte over til Norge? Hver SøndagsVG har vektklubben 2-sider hvor de "meler sin egen kake" :p - og anbefaler de utroligste ting. Ketsjup havnet i sunt kategorien i høst, da den inneholder lite fett men mye antioxidanter! Søndag 8.mars hadde de 2 sider med produkter som er bra for å holde nede kolestrolet, og skrev ettertrykkelig hvordan mettet fet og kolestrol vil gi deg hjerte og karsykdommer. Søndag 15. Mars hadde de en spalte som forsvarte karbohydratene i kosten, og dagens Nettmøte på samme tema viser at de virkelig sliter med å overbevise alle. Sannheten vil nok komme for en dag, men sålenge millionene renner inn hos Vektklubber, store farmasøytiske firmaer som lager statiner og insulin-på-sprøyte, og i legenes lommer vil nok dette ta en god stund. Det mest virkningsfulle argumentet vi kan bruke er oss selv - og vise at vi har fått tilbake helsen og kvittet oss med de mange ekstra kiloene ved hjelp av lavkarbokosthold.

:cool:


#23

Goggen sa for siden:

Hei!
Kan du ikke starte en tråd om dette emnet?
Så blander vi ikke sammen VG-diskusjonen og essensen i din bekymring?

Jeg forstår dem som fortsatt kikker i retning av Grete Rode, og kunne tenke meg en debatt om det :)


#24

Thorwald sa for siden:

Hei hei alle sammen.

Slik jeg ser det så kan menneskekroppen på noen områder sammenlignes med en del millitære kjøretøyer, og da fortrinnsvis motoren. Motoren på disse kjøretøyene er konstruert på en slik måte at de skal være operative i strid, under nær sagt alle forhold. På disse bilene kan man fylle bensin, diesel, fett og oljer. Varmer man opp asfalt så kan man sikkert bruke det også. Det eneste som kreves for at disse kjøretøyene skal kunne fungere er at forbrenningen stilles inn på det aktuelle drivstoffet. Dersom man blander drivstoff vil motoren muligens fungere, men langt fra optimalt. Resultatet av slik blanding er økt slitasje og avleiringer i maskineriet.

Så til saken. Jeg er ikke noen indremedisiner og ei heller noen mekaniker. Til tross for dette er saken, slik jeg ser den, at vi mennesker kan fungere bra på flere typer brennstoff. Noe som etter hvert har blitt ganske klart, er at høyt innhold av både fett og sukker i kostholdet, ikke er spes. gunstig.

Mange folkegrupper fungerer utmerket, er rimelig friske, og blir gamle basert på et sukkerholdig kosthold med lite fett. Andre igjen er sunne og friske og lever lenge med et kosthold som domineres av fett, og hvor sukkerandelen er lav. Begge deler er fullt mulig. Så det finnes ingen fasit på dette spørsmålet. I tillegg så er det individuelle forskjeller mht. hva vi er genetisk best tilpasset. Så det er i det hele tatt et nok så komplisert spørsmål.

Mitt råd må i denne sammenhengen være: Don't mix your fuel!

Når det gjelder VG så tror jeg neppe de føler seg særlig truet av lavkarbo som fenomen. Dersom de hadde ønsket det, så kunne de jo meget vel integrert denne fremgangsmåten i tillegg til det eksisterende tilbudet. Når markedet er modent, så gjør de vel nettopp det. Trykker det til sitt bryst som om det var deres eget barn. ;)

Uansett, nå må jeg gå for å fylle fett på tanken. Og til de av dere som ikke allerede har prøvd Oopsie-rolls, så anbefales det på det sterkeste (søk på forumet etter oppskriften). Jeg lagde mine første i dag, og du verden så deiiiilig å ha noe skikkelig å legge pålegget på! Skikkelig fett må jeg si! ;)

Ha en fortryllende aften alle sammen, og se opp for bensinstasjoner med løsbart og juksebriller!


#25

Bambolona sa for siden:

Ja la godt merke til dette Vg innslaget!!

Det verste er jo at det de anbefaler folk å spise, faktisk er slik jeg pleide å spise før. Ble tykkere og tykkere uten å skjønne hvorfor. Trodde jo at jeg spiste så sunt! Føler meg mye bedre nå enn jeg gjorde før jeg kuttet ned på karbene.

Kan også legge til at min kjæreste og hans familie lenge har hatt et typisk sør-italienskt kosthold med rikelig med pasta, ris og hvitt brød til hver eneste måltid. Vil tro at iallefall halvparten av hans nærmeste familie har vektproblemer, samt at flere har diabetes. (Ja, kan jo være genetisk også...)

Får høre hele tiden at det middelhavske kostholdet er så sunt... men når hører vi at de landene med flest overvektige barn er bosatt i nettopp middelhavsområdene? Ja.. helt sant... Italia har de feteste barna i Europa.. Faktisk hele 36%.....


#26

Bellabo sa for siden:

Sitat:
Når det gjelder VG så tror jeg neppe de føler seg særlig truet av lavkarbo som fenomen. Dersom de hadde ønsket det, så kunne de jo meget vel integrert denne fremgangsmåten i tillegg til det eksisterende tilbudet. Når markedet er modent, så gjør de vel nettopp det. Trykker det til sitt bryst som om det var deres eget barn. ;)

Nemlig ! det tror jeg også på !


#27

Chunky sa for siden:

Her er et veldig bra debattinnlegg om VGs vektklubb fra 2006. Siden den gang har det bare gått en vei. Antall medlemmer har steget fra 30 000 til 150 000, årlige inntekter har steget fra 15 til minst 75-100 millioner, markedsføringen har tiltatt og blitt mer aggressiv - og VG har blitt mer og mer avhengig av denne melkekua.

VG hadde et resultat før skatt på ca 200 millioner i 2006, som er siste tilgjengelige år (lurer på hvorfor - ble ikke 2007 helt som forventet?). Da sier det seg selv hvor viktig inntektene fra vektklubben er. Merkelig nok finnes det ingenting i årsrapporten for 2006 om vektklubben, selv om det allerede da måtte ha vært en viktig bidragsyter til VGs bunnlinje.

Når et presseorgan blir så avhengig av en spesifikk kommersiell virksomhet, og i tillegg reklamerer for denne virksomheten over flere helsider hver uke, tilslørt som redaksjonelt stoff (og dermed med høy troverdighet) , er det ubegripelig at ikke resten av medie-Norge reagerer.

Hvor er troverdigheten til VG? Den sjelen de eventuelt måtte ha hatt er i hvert fall ofret på alteret til amerikanske kostholdsfilosofier, og deretter solgt for hardt tiltrengt cash i kassen!


#28

The Dude sa for siden:

Middelhavskosthold er ikke pasta og pizza. Tipper de feite italienerne du nevner har mer amerikansk kosthold enn middelhavsk. Fisk, grønnsaker, salat, kjøtt og rødvin og masse virgin olivenolje. Da nærmer du deg. Og da har du også et lavkarbokosthold som gjør at de har høy levealder og en lav andel av hjerte- og karsykdommer.

Les denne undersøkelsen hvis du orker www.nutritionj.com/content/7/1/30

Det er en ketogen diett basert på middelhavsfilosofi. Man unngår tilogmed mye av det "fæle" animalske fettet som folk tror er farlig, fettkilden er hovedsaklig olivenolje.

I utgangspunktet var 40 personer med, og konklusjonene finnes i tabellen her
www.nutritionj.com/content/7/1/30/table/T1

En voldsom vektreduksjon og ekstremt positive utslag eller forbedringer på alt som er farlig. Økning av godt kolesterol og mindre dårlig kolesterol. Lavere blodsukker, lavere blodtrykk osv. Fikk lyst å flytte til middelhavet jeg og drikke rødvin og spille boccia.


#29

achillea sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg egentlig er veldig i tvil hva jeg skal mene, siden begge deler har fungert utmerket for meg.
De første 23 kiloene gikk jeg ned ved hjelp med VG's Vektklubb og jeg stabliserte vekten i 1/2 år. Søkte litt rundt omkring og fant lavkarbo kosthold og ikke minst mange vitnesbyrd om dennes fortreffelighet. det har helt klart fungert for meg, da jeg har snart gått ned 10 kg til og jeg trives bra med kostholdet og tror nok ikke jeg helt går tilbake til høykarbo. Kanskje noe mer Fedonish?

Ulempen med Vektklubben var et jeg var mer avhengig av hard trening for å gå ned, mens lavkarbo har rotet hardt med Hypothyreosen min. Strever fælt med å stablisere den nå og har mange tegn på at min tidligere godt regulerte Hypothyreose er nå totalt på bærtur og jeg nok skulle øket på medisinene.

Hva er rett og hva er galt? Det er utrolig lett å få et "relgiøst" forhold til det som fungerer for deg.


#30

Iset sa for siden:

Min manns familie er fra Sør-Italia og jeg skal love deg de spiser mye hvitt mel der nede, spesielt hvit pasta og hvitt brød. Grovt brød eksisterer omtrent ikke, og jeg tror ikke de engang vet hva grov pasta er, omtrent. Mange av italienerne der nede mister tenner ganske tidlig også, ser jeg. Mye søte kaker spiser de også. Men de spiser ikke junkmat og drikker ikke cola, det skal de ha. Og det er ikke sjelden man ser 90-åringer pese seg oppover bratte bakker med sykkelen sin, det er vel heller en sjeldenhet her i landet, hehe.


#31

Sesti sa for siden:

"Håper ikke jeg provoserer deg, det er ikke menigen, men det er myte at karbohydrater i seg selv fører til vektøkning eller at man må kutte dette ut for å gå ned i vekt. Det man må kutte ned på for å gå ned i vekt er kalorier"

"Ja, mange sliter med å få i seg nok karbohydrater. Vi følger anbefalingene som gis fra sosial og helsedirektoratet."

Et par sitater fra denne nettpraten deres... Er det rart folk blir forvirret?


#32

Sesti sa for siden:

Problemet med VG er vel mye det at de tjener mye penger på dette. Derfor velger de den informasjon de vil si til folk nøye, slik at vektklubben deres skal framstilles som det eneste rette..
De sier jo at det eneste rette er å telle kalorier, spise lettprodukter og mest mulig magert. Når de skal tjene på det, er det jo en selvfølge at de svartmaler lavkarbo..

Så er det jo ganske provoserende når de påstår at man blir syk av å leve på et lavkarbokosthold, når det fins så mange bevis for at man blir bedre:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.