< Tilbake til oversikten

Avokado

#1

storemor sa for siden:

Hei!
Er det noen av dere som spiser avokado til lunsj/frokost? Det er den mest karbo inneholdende matvarenjeg spiser, og lurer på om jeg kanskje spiser for mye. Men uansett, så pleier jeg å spise en avokado, for den blir jo så fort brun og sånn, med reker og majones. Men burde jeg egentlig ha spist bare halve:confused:


#2

nalana sa for siden:

Husker ikke hvor mye karbo den inneholder jeg, men jeg pleier å bruke bare en halv om gangen. Den andre dynker jeg godt med limesaft og legger den i en tett boks i kjøleskapet. Da holder den selv fint noen dager.:)


#3

*Marianne sa for siden:

Hvis du beholder stenen i den andre halvdelen (og legger en pose rundt)
Vil den holde seg noenlunde fin til neste dag.


#4

Odde sa for siden:

Veldig lite kbh i avocado, ca 0,5 pr 100 gr.

Smør flatene inn med sitron om du skal spare halve, så holder den seg.

Odde:)


#5

Smula sa for siden:

Tror du fint kan spise en hel advokado, ja.
Fin fettkilde også, det. :ja:


#6

storemor sa for siden:

Men når jeg la inn vekten på en avokado på diet.no ble denne beregnet til over 6g karber.(la inn 150g, for det var det den siste jeg spiste veide)




#9

Cyan sa for siden:

Sjekk denne tråden om avokado næringsinnhold:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=426

Jeg spiser en hel avokado om dagen. 1/2 til frokost, og så kutter jeg resten i biter og legger i lufttett boks med litt sitronsaft i og spiser i lunsjen


#10

Lizzi sa for siden:

Hjelper også om advocado kjøttet kan ligge med steinen. (ikke fjerne den altså) Da blir den ikke brun. Fikk dette tipset fra en kollega og det stemmer :)


#11

storemor sa for siden:

Men vi skal vel også ta med kostfiber? Da blir det 6,2 i avokado.


#12

Kitt sa for siden:

Kostfibre tas ikke opp i kroppen og skal IKKE regnes med!:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.