< Tilbake til oversikten

Deilige lavkarbo bærfromasjer!

#1

Addict sa for siden:

Fikk denne oppskriften av moren til ei venninne av meg og den var bare så GOD at jeg må legge den ut her :) mulig den allerede ligger ute, men da er det mindre sjanse for å gå glipp av den ;)

"5 plater gelatin
100-200 g frosne bær
1 dl Fun Light saft m bærsmak (ikke utblandet)
1 dl vann
1 kartong kremfløte
1-2 ss Splenda
vaniljeessens (ikke nødvendig)

Legg gelatinplater i bløt noen minutter i kaldt vann. Varm opp 1 dl vann i en liten kasserolle, bare varm nok til at gelatinen smelter, altså ikke koke. Ta kasserollen bort fra platen, vri opp gelatinplatene, tilsett i det varme vannet. Rør om, og tilsett saft under omrøring.

Tøm de frosne bærene i en skål, hell saftblandingen over, rør om og sett kaldt. Visp krem av fløte og Splenda og evt vaniljeessens (noen dråper).

Når bærblandingen begynner å stivne rører du sammen med kremen i skåla og setter kaldt igjen til det har stivnet. Hvor lang tid det tar til bærblandingen begynner å stivne er avhengig av hvor varmt vannet var og hvor mye kalde bær du brukte. Der har jeg ingen fasit.

Lykke til!"

(tok bare 10 - 15 min å få den stiv til meg! nam nam!!)


#2

quebec sa for siden:

hørtes lekkert ut, dette må prøves ut:)


#3

cillesnuppa sa for siden:

Hørtes kjempegodt ut! Men pleier man å servere noe ved siden av fromasj, f eks krem, eller spiser man den som den er?


#4

Addict sa for siden:

Nei det er krem i fromasjen, den serveres som den er :) kanskje med noen ekstra bær strødd over for pyntens del?

Den er så utrooolig frisk og god når man bruker Fun Light Wild Berries og bringebær! Om bærene er store anbefaler jeg å dele dem i to eller tre :)


#5

Live77 sa for siden:

Har du regnet karber på denne oppskriften?


#6

MiniMe74 sa for siden:

Åhh, dette så deilig ut!!:) Vet du om det går å fryse dette i posjons størrelser? Synes det er så greit å kunne ha noen på lur og bare ta ut en fra fryseren hvis jeg skal på middag til noen - da kan jeg også spise dessert.:)

Vet du hvor mange karber det er på hele greia?


#7

MettePed sa for siden:

har nettopp laget den,og den smaker fantastisk!!:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.