Jeg har lest såpass som at sorbitol omdannes til sukker i kroppen (eller oppfører seg som sukker?), men er det flere sukkeralkoholer som har samme dårlige egenskaper? Hvilke er greie å spise, bortsett fra maltitol som jeg har skjønt er grei om magen tåler det?
Såvidt jeg har skjønt så er det kun Sukrin (fåes bla. hos sunnkost-butikkene i hele Norge) som ikke er skadelig for kroppen, som Aspartam bla. er - Og som ikke blir til sukker i kroppen. Den har en svært lav glukemisk-index. Jeg har prøvd Sukrin og kan anbefale det. Det ser ut som sukker, har samme konsistens, og er søtt som sukker. Eneste forskjellen er at du får 75% av søtheten til sukker, og i tillegg en slags "kjølende" effekt i munnen av det. Sistnevnte liker jeg ikke, men jeg har ingen valg.. Sukker er ikke bra for meg, som trolig har Diabetes Type 2.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.