< Tilbake til oversikten

Kyllingfilet fylt med pesto og mozzarella og surret i skinke:

#1

Snehvit sa for siden:

Hadde Serranoskinke jeg måtte bruke, hadde lyst på kylling og på mozzarella, og er inne i en periode hvor jeg MÅ ha pesto... Så da var det bare å bruke fantasien, og dette var det jeg endte opp med! Og det var SYKT godt! Kyllingen ble kjempe saftig!!!:hungry:

Kyllingfilet fylt med pesto og mozzarella og surret i skinke:

2 kyllingbryst
4 skiver skinke (jeg brukte Serrano i dag, men Stranda er sikkert kjempe bra!)
2 ts pesto
mozzarella
fersk basilikum
nykvernet pepper

  • snitt kyllingfiletene på langs så du får dannet en "lomme"
  • smør 1 ts pesto og legg litt mozzarella inni "lommen"
  • gni kyllingfiletene inn med litt nykvernet pepper
  • legg to skiver skinke inntil hverandre og strø finhakket fersk basilikum på
  • legg kyllingfiletene på skinken og surr de inn
  • stekes på begge sider i stekepanna slik at skinka får litt stekekanter
  • legg kyllingen i en ildfast form i ovnen
  • stekes på 200 grader i 15 minutter
    Pesto-blomkålmos:

1 blomkålhode
4 ss matfløte
4 ts pesto
1 ss hakket løk
nykvernet pepper

  • kok blomkålhodet
  • mos blomkålen med en gaffel
  • tilsett fløte, hakket løk og pesto
  • bruk stavmikser for å få en glatt mos
  • smaksett med nykvernet pepper

#2

trudern sa for siden:

Hørtes utrolig godt ut. Må nok prøves etterhvert :)


#3

Mellon sa for siden:

Nam, det må testes. Har en del kylling i frysen som jeg vil bruke opp, men tom for ideer.


#4

Inger85 sa for siden:

Å fy søren!! det hørtes digg ut! Gleder meg til å teste!!


#5

Mellon sa for siden:

Dette bli middag idag, om jeg får kommet meg til butikken. Hvor mange prosjoner er dette sånn ca?


#6

Snehvit sa for siden:

Tja, jeg spiste det til middag og hadde rester til lunsj dagen derpå! Ville regnet 1 til 1 1/2 kyllingbryst per pers. :D

Husk å IKKE salte kyllingfileten! Nok salt i spekeskinka man har rundt!

Når jeg hadde surret de litt i stekepanna først og lagt dem i den ildfaste formen tok jeg ett par ts pesto i formen, bare for å få litt "saus"... Når man skjærer kyllingfileter blir det også alltid små "vinger" igjen som henger og dingler. Disse tar jeg alltid av og steker de kort, putter de deretter oppi den ildfaste formen sammen med den skinke-surrede kyllingen.

Hvis du har litt ekstra mozzarella er det veldig godt å ha noen biter oppå kyllingen når den ligger i formen :) Får sånn herlig osteskorpe på toppen... :hungry:


#7

Mingen sa for siden:

Denne er fantastisk god! Spist det til middag idag:) Nam nam!! Takk for god oppskrift!:D

Hadde ikke mozzarella i huset, så jeg brukte Arla Apetina istedet. Håper den er grei å spise i forhold til Lindbergs..? Ble hvertfall veldig godt!;)

Anbefales!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.