< Tilbake til oversikten

Trenger hjelp ang oppskrift på ziggylapper!

#1

moea sa for siden:

Hvor i alle dager er den?? jeg leter og leter...fant en link men den var det ingenting på...


#2

lokkebiff sa for siden:

- 150 gr cottage cheese (1/2 boks)

  • 75 til 90 gr revet ost (ca. 1,5- 2,0 dl)
  • 3 stk egg
  • Salt, pepper, pizzakrydder, oregano, basilikum mv.

Stivpisk eggehvitene med litt salt for å få de skikkelig stive.

Mos Cottage Cheese, krydder og eggeplommene sammen med en stavmikser, eller klem det ut med en skje. Vend så den krydrete eggeplomme/cottage cheese blandingen og den revne osten forsiktig inn i de piskede eggehvitene med en slikkepott til en jevn deigrøre, slik at alt blir fordelt i eggehvitene i maks 1 minutt, ellers kan de stivpiskede eggehvitene "falle sammen".

Du kan også kutte opp f.eks. skinkebiter eller stekte baconbiter og blande det inn i røren, om du vil det, men det beste er nok å ha en skje med deigrøra på bakepapiret først, deretter ha på ønsket fyll, for så å dekke over med mere deigrøre.

Settes på en stekeplate med bakepapir med spiseskje. Jeg har på litt mere pizzakrydder el.l. etter at jeg har laget lappene på stekeplaten, syns de ser best ut da.

Lag ca 8- 10 slike OE Polarbrød lapper, alt etter hvor store/små du vil ha dem. Husk at de "flyter" ut under steking. Stekes midt i ovnen på ca 175°C i ca. 25 minutter eller mere, til de har fått en gyllenbrun farge.

Smaker godt med pølse, ost, skinke og majones mv.


#3

moea sa for siden:

TUUUUUSEN TAKK!!!!:suss:


#4

*Marianne sa for siden:

Går dette rett til hælvete hvis man ikke får stivpisket eggehviten 100%?
Jeg har ikke mikser og står å pisker som en gal for hånd....


#5

Gerd sa for siden:

De blir veldig "dvaske" og flyter utover viss ikke eggehviten er helt stiv :ja:


#6

*Marianne sa for siden:

Det gikk ganske bra, så jeg må ha vært flink til å piske;)
De ble gode, men neste gang skal jeg ha litt mindre krydder i.


#7

Janis sa for siden:

Vet dette er en gammel tråd, men det gjør vel ikke noe?

Jeg er ikke særlig til å bake.
Har lapper i ovnen nå, men synes de ser så veldig "luftige" ut.
Skal det være sånn?
Har jeg piska eggehvitten for lite?

På forhånd takk til de som kan hjelpe meg :)


#8

Gerd sa for siden:

Viss de er luftige betyr at de "hever" og at eggehvitten er stivpisket. Men de ramler nok sammen når du tar de ut fra ovnen :)


#9

Janis sa for siden:

Takker :)
Så jeg burde piske eggehvitten mer?

Har allerede spist 3 stk av de, så de ble gode :)
Men tror de er noe flatere enn de skal være.


#10

Yonah sa for siden:

Så lenge du piska hviten stivt og de smaker bra, så er vel alt bra. Om hviten ikke er stivpiska, så får du tynne pannekaker.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.