Fant en smart måte å lage seg pasta her inne på forumet! En genial sjel kom på at man kunne bruke squash! :D Og det fikk meg til å tenke hardt... Har leeeeeeeeenge hatt lyst på pastaretter, og da spesielt pasta carbonara. Så i dag bestemte jeg meg for å teste, og det var bare den BESTE carbonaraen jeg har smakt!!! :hungry:
Squash-tagliatelle:
1 squash
litt salt
skjær squashen i to på langs
bruk ostehøvel eller potetskreller for å få lange remser
legg de over i et dørslag med litt salt, og la fuktigheten trekke ut
kok squashen ca 1 min i fosskokende vann Carbonara saus:
1/2 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 pakke bacon
1/2 kyllingfilet
1 1/2 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 ss Norvegia
ca 50 g parmesan
litt salt
litt nykvernet pepper
fersk basilikum
skjær baconet i små biter, stek det og legg det så på tørkepapir for å fjerne litt fett
skjær kyllingfileten i små biter og brun den i stekepanna
brun løk og hvitløk på svak varme
bland kremfløte, eggeplommer, hvitost, parmesan og basilikum i en bolle, og krydre lett med salt og pepper hell fløteblandingen i en kjele sammen med løk, bacon og kylling
la koke på svak varme ett par minutter
putt squash-tagliatellen i kjelen
kok ett par minutter
Serveres med det samme, pyntet med revet parmesan, nykvernet pepper og litt fersk basilikum.
Anbefales! Den var bare RÅgod! Har spist mye carbonara i mitt liv, og denne var DEFINITIVT den beste! Savnet ikke pasta i det hele tatt!!! Var faktisk bedre uten!!!
Ja! jeg tar alltid bilde av maten jeg lager og legger ut sammen med oppskrift på blogen min! :p Men skjønner ikke helt hvordan jeg gjør det her... :confused:
jeg har erfart at man egentlig ikke trenger å trekke ut fuktigheta med salt og dørslag!
etter at jeg leste om squashtagiatelle i en lav GI kokebok, har jeg brukt dette masse de siste to mnd, og det går like greit å koke strimlene som de er!
pleier å ta et minutt, eller halvannet.
Denne prøvde vi i dag, og det var utrolig godt! Til og med mannen som vanligvis ikke er glad i squash var begeistret, og spiste til det var tomt. Raskt å lage var det også. Dette blir en klassiker på vårt middagsbord, nå vet jeg endelig hva jeg skal bruke all squashen vi får med vårt ukentlige grønnsaksabonnement til!
Denne var kjempegod :sikle: Hadde den til middag i går og spiste rester til frokost i dag. Fortsatt like god. Vår ble litt for salt, da, så neste gang må vi gjøre noe med det.
Har ennå ikke fått regna karbene, for det var mannen som lagde den mens jeg var borte, så jeg fikk ikke veid og skrevet opp samtidig. Derfor står det bare spørsmålstegn på skjemaet mitt. Men sååååå ille kan det vel ikke være?
Jeg høvlet den så den ikke ble alt for bred, tok ut midten og høvlet i vei... Jeg har bare gjort dette en gang, skal snart prøve igjen, for det var fantastisk godt!
Wow! Endelig carbonara uten å måtte bruke resten av kvelden på do pga pastaen! :D Dette var mye bedre enn forventet (og jeg hadde store forventinger)! Squash er forøvrig i ferd med å seile opp som en av mine favorittgønnsaker, og dette trakk ikke akkurat ned inntrykket :ja:
Jeg hadde ikke kylling og parmesan, men rikelig med Jarlsbergost og alt det andre (eller lagde mye mindre porsjon enn det som står da, var bare til meg). Klarte selvfølgelig å overkoke det hele så det ble mer som en mos, men var jo bare jeg som sku spise det, så tok det ikke så nøye, og NAM! Det ble faktisk veldig godt :D Men squash blir vel ikke ekkel overkokt sånn som pasta...:rolleyes: Digger dette ja :cool:
Hadde i dag restar igjen av squash etter å ha laga lasagne med squash, så eg heiv saman ein slags carbonarasaus og blanda inn squashen. Kjempegodt! Berre håper det smakar like godt i morgon til lunsj ;)
Denne oppskriften har vi brukt et par ganger allerede. VELDIG nammenamm! Jeg brukte ikke bare eggeplomme, dog, jeg glemte meg og tok oppi hele egget og det gikk fint det. Tusen takk for oppskrift.
NAM!!!! Dette var virkelig digg!!! Og jeg har definitivt fått fjernet squash-avskyen min (forårsaket av squash i alle mulige dårlige varianter da jeg prøvde meg som veggis på folkehøgskole...:p )
Mannen er mett, men klarer ikke å stoppe... Hehehe :D
Lagde denne i går og var en suksess. Jeg blandet inn en spiseskje oregano og 1/2 strøken teskje spisscumming for ekstra smak. Ble veldig godt og anbefales. :cool:
Jeg lagde ganske mye så alle ingredienser er x2 i oppskriften jeg har brukt.
2 Squash (700gr) [100gr = 2,2= 2,2] = 15,4 grKH
1 Løk medium (150gr) [100gr = 5,7 grKH= 5,7 grKH] = 8,6 grKH
2 Pakker bacon (300gr) [100gr = 0= 0] = 0 grKH
1 Kyllingfilet (150gr) [100gr = 0= 0] = 0 grKH
Matfløte [3dl] [1dl = 3,9= 3,9] = 11,7 grKH
4 eggeplommer [100gr = 0= 0] = 0 grKH
2 SS Ost (Jarlsberg) [100gr = 0= 0] = 0 grKH
Parmesan, revet (100gr) [100gr = 3,7= 3,7] = 3,7 grKH
Basilikum [100gr = 0= 0] = 0 grKH -> Vet ikkje om dette stemmer, fant ikke basilikum på noen tabell, men man bruker i grunn veldig lite så jeg sier grKH = 0
Oregano, spisscumming, salt og pepper = 0
Total grKH = 39,4
Jeg lagde middag til 4 som tilsvarer ca. 10grKH per porsjon. Det var ganske store porsjoner så delt i 6 porsjoner vil det være 6,5grKH. Kan spises med en lett spinat, brokoli, isberg, paprika salat som tilbehør hvis flere porsjoner utover 4.
Altså nå har jeg laget denne 3 ganger; Carbonarasausen er god den, ikke no med den.. Men den der squashen!!!! D bli jo bare ei mölje uansett hva jeg gjör!!! Skjönner ikke hva jeg gjör feil jeg altså..
Jeg slenger den bare oppi og tar den nesten ut med en gang igjen.. Uansett er d bare gögge! SYnd, for jeg liker virkelig sausen.. Kanskje jeg skal bruke noe annet istedet? Kål i strimler eller aubergine kanskje?
Dette blir middag i morgen!! Men, jeg har to spørsmål..ser jo at et par av dere har hatt problemer med squashen..at det blir mer mos-aktig.
Derfor lurer jeg på: Skal man ha den strimla squashen i vannet når det begynner å koke? Eller før?
Og, skal Squashen koke 2 minutter til i sausen, etter det minuttet det allerede har kokt?
Det er en stund siden noen har skrevet på denne, men håper dere kan hjelpe meg
Denne var fantastisk!!! :D Hadde ikke parmesan i hus, men det funket fint med 50 g vanlig ost også... ;) T.o.m sambo, som er svæææært skeptisk til hele lavkarbo-greia, synes dette var kjempedigg! "Har du laga detta fra scratch lissom???" :D:D:D
Jeg la den i litt salt i dørslag og så rett oppi sausen i et par minutter bare ;) Funket som bare det! Ble litt "al dente" liksom ;) Værste jeg vet er "mooshy" grønnsaker! :P
Hvordan er konsistensen på den?:P
Jeg har lagt meg spaggethi med squash en gang før, og da ble jeg dårlig av konsistensen på squashen, det var det ekleste jeg har smakt.
Og jeg savner litt pasta, så leter etter en god erstatning.
Denne skal jeg lage i dag igjen, og gleder meg allerede til å se fjeset på ungene. De ELSKER dette.
Hvis noen spør guttungen hva som er det beste han vet så svarer han "squash carbonara"...
Vi deler forøvrig oppfatningen. Dette er DIGG mat!
lager den nok uten parmesan neste gang, for dette lukter ille. smaken er heldigvis bedre. uten squash for min del, men mere kylling og fløte. ble kylling og bacon ostegryte :p
Dette skal jeg ha til middag i dag. De andre i familien skal ha pizza, så da er det fritt til meg å velge noe kjempegodt. Så derfor går jeg og lager squash carbonara.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.