
Muff-muff sa for siden:
De som satser på et Lindberg-aktig kosthold kan koke litt fullkornspasta og strimlede gulrøtter sammen med grønnsakene og bruke matfløte i stedet for kremfløte.
Dette er en kjapp og god middag som hele familien kan spise. Den tar omtrent 20 minutter å lage (inkludert oppkokingen av vannet), så den er perfekt å slenge sammen når man kommer hjem fra jobb. Selv barn og voksne som hater grønnsaker spiser denne retten med glede, er min erfaring.
INGREDIENSER:
Matfløte (2,5 dl ca)
400-600 gram svinekoteletter (renskåret svinekjøtt på Lindberg-kosthold)
To bunter med brokkoli
En purreløk
Hvitløk
Salt
Pepper
Basilikum
En buljongterning
1. Fyll vann i en stor kjele og start oppkoking.
2. Kutt brokkolien, purreløken og svinekjøttet opp i passe biter. Finnhakk to-tre fedd med hvitløk.
3. Sleng grønnsakene opp i det kokende vannet. Gjennomstek svinekjøttet i en stekepanne med olje/smør sammen med hvitløken.
4. Dren vannet av de ferdigkokte grønnsakene og putt kjøttet i kjelene (sammen med hvitløken og restene av oljen/smøret). Ha svak varme på platen.
5. Hell over fløte, smuldre buljongen og strø over ca. 2 teskjeer med basilikum. Smak til med salt og pepper.