< Tilbake til oversikten

Atkins eller Lindberg?

#1

Fleskepølsa sa for siden:

Jeg er inne i min første uke av Dr.Atkins diett, men jeg må si jeg sliter.
Maten er så ensformig, og jeg brekker meg nesten ved hvert måltid.
Jeg er drittlei egg, salat og kjøtt!

Kan noen fortelle meg litt om Lindberg?
Jeg vurderer å bytte, men denne dietten er kanskje like ensformig?

Håper noen kan ta seg tid til til å forklare meg forskjellene.

På forhånd takk.


#2

Maz sa for siden:

Med Lindberg går du ikke i Ketose. Det tillates mere karbohydrater men karbohydratene klassifiserers etter hvor raske de er. (Glykemisk Index). Karbohydrater spises sammen med proteiner men det er ikke begrensninger på mengde når det gjelder lavglykemiske karbohydrater. Det er samensetningen i hele måltidet som er i fokus.

Det tillates også små mengder av mat med høyere glykemisk indeks som del av et av dagens måltider. Anbefaler å sjekke ut kokeboken naturlig slank. Oppskriftene er tilpasset norske forhold noe som hjelper.

Vektnedgangen er nok raskere på Atkins. Håper dette gjorde deg litt klokere.

Jeg er avhengig av lettvintløsninger som Atkins sine "bars" for å få til dette. Har en liten en på 11 måneder og matlaging er ikke alltid lett.


#3

nalana sa for siden:

Du har veldig mye igjen for å holde ut Atkins første 14 dager. Senere kan du bytte uten at det gjør noen særlig forskjell. Atkins viktigste teori i forhold til Lindbergs, er at før man begynner med kost i balanse, er det viktig å motbalansere først. Det vil si at man går igjennom en ekstra streng periode for å få rettet opp ubalansen før man går over på et balansert kosthold.

Skjønner at du sliter, men du har kanskje noe igjen for å lese kapittelet om de første 14 dagene om igjen. Det er da virkelig mye mer enn det du skriver om du kan spise. Hvis du liker fisk, så har jeg et forslag til variasjon til deg. :

Ta en frossen fiskefilet, gjerne torsk. Ta en god klatt smør på. Hell over en skvett fløte og sprut litt sitron på. På toppen legger du noen osteskiver hvis du liker gratinert mat. Putt i microen noen minutter, og nyt....

Har et tips til, og det er å bruke proteinpulver når du ikke orker tanken på mat. Da er det nøye at det er lavt karbohydratinnhold i dette selvfølgelig. Det eneste jeg vet er lavt nok er In-zone. Det er spesielt laget med tanke på lav GI. Hvis du trenger flere tips, så kan du gå inn på slankenett.no og sjekke ut dagbøkene til oss som holder på med Atkins der inne. Bare husk at det ikke er alle som holder på med de første 14 dagene.

Lykke til, og ta gjerne kontakt hvis du trenger flere tips, eller bare vil "prate".

Nalana : )


#4

Fleskepølsa sa for siden:

Tusen takk for svar.

Jeg skal bite tenna sammen, og klare disse 14 dagene.
Jeg var på vekta nå, og har gått ned 3,6 kg siden mandag..:D
Da skal jeg vel kanskje ikke klage?

Jeg er desverre ikke noe glad i fisk, derfor er ikke det noe alternativ.
-Men som du sier Nalana, jeg får bla litt tilbake i boka og se om jeg har oversett noe av det jeg kan spise.


#5

HP sa for siden:

Hvor mye fett spiser du?

Du blir faktisk kvalm om du spiser for lite fett...

Tips:
Ikke velg magre matvarer. Stek i mye smør, kok kjøtt/fisk i fløte, spis paranøtter/macadamianøtter... Og få uttelling for karbohydratene dine!

Hva er det som ikke er ensidig med brød, ris og poteter? :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.