< Tilbake til oversikten

Oopsie ostekake

#1

Tone-G sa for siden:

Oopsie bunn

3 egg stivpisk eggehvittene for seg selv
100 g smørost piskes sammen med eggeplommene
3-4 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
2 ss natreen

Bland sammen eggehvittene forsiktig med resten av røra..

Stekes i en rund kakeform i ca 25 min.. 170 grader

Ostemasse

200 g smørost
1 pk heistad gele (husk å ta halv mengde med vann)
3 dl pisket kremfløte

Bland sammen smørost og gele
Bland forsiktig i pisket krem..

Hell over Oopsiebunnen å sett til kjøling :sikle:

Det er 20 karber i hele kaka :heia: Du kan ha i rømme om du vil, men reduser da på osten...Jeg syns den smakte best uten rømme..

Velbekomme :)


#2

quebec sa for siden:

nammmmmmm :)

kan tenke meg at smøreosten med ananas/mandarin må være knallgoe her :)


#3

Tone-G sa for siden:

Ja, det er den sikkert:ja: Men da ville jeg tatt noe annet enn bringebærgele isåfall :lol:

Ostemassen kan selvfølgelig lages slik man liker den..

Oopsiebunnen passer perfekt til ostekaken syns jeg.. Derfor måtte jeg poste oppskriften..

Oopsie passer til bløtkakebunn også :ja: Veldig anvendelig :ja: :heia:

Jeg elsker den som fant på Oopsier :love:


#4

Inger85 sa for siden:

min dessert ikvell var også ostekake- iallefall noe i den duren
Lager bare ostefyllet og har i dessertskåler med rørte jordbær over :D herlig!

jeg liker best ostekake med sitronsmak og siden jeg ikke har funnet sitrongele uten sukker brukte jeg "jada light" saft pulver og gelantin istedet:

3dl fløte
1/2 ts økologisk vaniljepulver (funker like bra med vaniljestang)
200 g naturell ost
3 dl rømme
6 plater gelantin
1 1/2-2 dl varmt vann
2 ts sitronsaft pulver
ev. litt søtnigsmiddel

pisk fløten, varm vannet og ha i saftpulver og gelantin. avkjøles. bland rømme og ost og ha i fløten. ha så i saften. ha i porsjonsskåler og server med rørte jordbær :rolleyes: yummy


#5

smil! sa for siden:

tusen takk begge to! skal hjem og prøve en av dem i morra!!


#6

quebec sa for siden:

Knallgoe tips her ja :)


#7

Tone-G sa for siden:

Det hørtes fantastisk godt ut:sikle:


#8

Tone-G sa for siden:

Denne skal jeg belønne meg selv med når jeg kommer fra jobb :sikle:


#9

Tone-G sa for siden:

Tenker jeg lager denne idag! :ja:


#10

Simpfan sa for siden:

Kan man bruke sukrin eller sukrinmelis i stedet for natreen her? Eller flytende natreen? Er myyyye karber i natren.


#11

Tone-G sa for siden:

Jaaa, det kan man:) Jeg har gått over til sukrin selv;) og så bruker jeg vaniljepulver fra helsekostbutikken :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.