< Tilbake til oversikten

Blomkål- og brokkoligrateng

#1

lille_trille sa for siden:

Jeg vil gjerne dele denne oppskriften med dere.
Jeg lager den i en ildfast form, og den rekker i 3 dager. Holder seg godt i kjøleskapet, og er fin å varme opp enten i ovnen eller microen.

Blomkål- og brokkoligrateng

1 stk. blomkål som er forvellet
1 pose frossen brokkolitopper
1 pk. kremfløte
1-2 egg
salt og pepper (og ellers krydder etter smak)
ost

Legg forvella blomkål og brokkoli i en passe stor ildfast form.
Visp sammen fløte, egg, krydder og litt revet ost som du heller over.
Ost på toppen.

Gratineres i ovenen på ca 200 grader i 20-25 minutt
Steketiden er selektiv. Her må man prøve seg fram, men jeg liker litt tyggemotstand.

Krydder etter hva man skal spise til. Hvitløk passer godt hvis du skal ha kjøtt.
Løk kan man med hell tilsette gratengen.
Har også prøvd å tilsette bacon, skinke og kjøttdeig. Da får du en hel rett.

Jeg har ikke regnet på hvor mye denne retten inneholder av forskjellig slag, men det kan ikke vere så mye karber når en fordeler over 3-4 dager :confused:
Har ikke prøvd å fryse ned, men om noen har erfaringer med det så hører jeg gjerne fra deg :)


#2

Jabba sa for siden:

Forvellet - betyr det såvidt kokt?
Og man kan vel bruke frisk brokkoli?


#3

lille_trille sa for siden:

Ja til begge deler. Jeg legger blomkålet i kokende vann i 2-3 minutt. Jeg salter vannet. Det er klart du kan bruke fersk brokkoli. Da må dette også sikkert forvelles. Jeg syns det er lettvint og billig å bruke frosne brokkolitopper da :)


#4

Jabba sa for siden:

Denne skal jeg prøve en dag! Kan den lages ferdig f. eks kvelden før ? For så å steke den dagen etter?


#5

Carisma sa for siden:

Helt sikkert. Jeg steiker det ofte kvelden før også jeg, for jeg syns gratenger smaker mye bedre når de får satt seg litt, og bare varme opp igjen dagen etter :ja:


#6

lille_trille sa for siden:

Det har jeg aldri prøvd. Vet ikke hvordan det blir med fløten da? Gi beskjed hvis det funker. Ellers så er den fort gjort å lage :)


#7

lille_trille sa for siden:

Enig, men da må den stekes og lages helt klar. Har også laget den uten ost på toppen. Som sagt så har jeg i 3 dager av denne, og da kan det vere godt å ha på ost etterhvert. Jeg har også prøvd med flere egg, men var ikke helt fornøyd med resultatet. Syns det blir en god saus av fløten :)


#8

muribe sa for siden:

Takk for flott tips.. Prøver denne i kveld til indrefilet av svin surret i bacon. =)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.