< Tilbake til oversikten

Blomkålkarri

#1

Hell´s Chicken sa for siden:

Noen andre som begynner å bli lei blomkålen sin ?
Fant en deilig oppskrift og legger ut :

Marinade:
1 løk som grovhakkes
1 ts ferskrevet ingefær
2 fedd hvitløk, knust
3 grønne chilli, hakket
60 g youghurt naturell
Kjøres i en blender el kjøkkenmaskin til det blir glatt. Hell over i en bolle med blomkål i buketter. Bland godt og la trekke en halv times tid.

Bruk så en wok og varm opp en god slump olje til det freser rundt skaftet på en tresleiv. Nå friterer du blomkålbukettene, noen av gangen, og lar de renne av på en avis. Blomkålen skal få en gyllen farge.

Karrisaus:
2 ss smør
1 løk, finhakket
2 ss tomatpure
3 ss fløte
1 ts chillipulver
1,5 ss garam masala
Fres løken i smør til den er myk. Rør inn tomatpure, fløte, garam masala og chillipulver samt 3,5 dl vann. Smak til med salt. Kok opp mens du rører hele tiden. Middels varme i 3-4 minutter.
Tilsett så blomkål og kok videre ca 7 minutter eller til blomkålen har den konsistensen du liker. Blir sausen for tykk så spe med vann (eller fløte om du syns det blir for sterkt..)
Det ser pent ut om du hakker litt frisk koriander over når du serverer!

Omtrent 18 karber i hele retten, bør fint holde til tre personer.


#2

Tone-G sa for siden:

Så spennende oppskrift:sikle:


#3

Løvetann sa for siden:

Å, dette var fristende! Må prøves!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.