< Tilbake til oversikten

Iskrem av bringebær, egg, vanilje og fløte?

#1

elisapisa sa for siden:

Hei, mener å ha lest en oppskrift her inne på en iskrem av frosne bringebær, eggeplomme, vanilje og fløte men jeg finner den ikke og er litt usikker på hvor mye jeg skal bruke av hver ingrediens. Kan noen hjelpe?


#2

Kitt sa for siden:

Denne du tenker på?
Jukseiskrem på 15 sekunder

  • en neve dypfryste bringebær
  • en skvett kjøleskapkald fløte
  • ett kjøleskapkaldt egg
  • splenda etter smak
  • evnt en isbit

Mikses i stavmikser til alt er en mase ca 10 sek


#3

smil! sa for siden:

å det hørtes godt ut gitt!!!


#4

elisapisa sa for siden:

Yess! Tusen takk!


#5

Kitt sa for siden:

Bare hyggelig!:)
Fant ikke oppskriften, jeg heller. Men hadde tatt utskrift til oppskriftboka mi! Lurt!:ja:


#6

going down sa for siden:

Jeg har spist dette hver kveld (nesten) de siste månedene, men nå når jeg er gravid kan jeg jo ikke spise rått egg lenger og da smaker det ikke like godt. Er det noe annet jeg kan bruke i steden for egg (jeg brukte hele egget)?


#7

Kitt sa for siden:

Du må ikke bruke egg! Nå som du er gravid kan du i stede putte oppi litt frisk juice av et eller annet slag, eller Biola eller yoghurt eller......!

Leste akkurat i dag at norske egg ikke var farlige i det hele tatt, jeg! I resten av EU er det salmonella og annen dritt i eggene og de har derfor kort utløpsdato. I Norge er eggene totalt ufarlige og er holdbare flere måneder etter utløpsdatoen om de oppbevares kaldt!


#8

going down sa for siden:

Takk for tipset om juice eller biola! Men sier du egentlig at man kan spise rå egg i Norge? Jeg tror ikke jeg tørr, men... Er både gulen og hviten farlig? Liker så godt skumkake og skal lage den til min datters bursdag om noen uker. Den inneholder jo nesten bare rå, stivoisket eggehvite:eek:


#9

Kitt sa for siden:

Du kan jo se her!


#10

going down sa for siden:

Hmmm... Spørs om jeg tørr å stole på dette. Det kan jo hende at jeg "vinner i lotto" og finner det ene egget som slapp unna en eller annen kontroll, og følgene kan da bli katastrofale. Risikoen er nok veeeeeeeeeeeldig liten, men...


#11

Kitt sa for siden:

Men hva er det du er redd for?
Finnes ikke smitte i norske egg!

Men seff tar man ingen sjanser med et sånt lite frø! Er jo bare snakk om noen måneder uansett!


#12

elisapisa sa for siden:

Takk for oppskrift, det var kjempegodt


#13

luringen sa for siden:

?? Norske egg er smittefrie...jeg spiste nå det jeg. Unngitt spekemat, rakfisk og muggost. Men om du ikke er komfortabel emd å spise det, så kan du lage uten egg ja


#14

adi sa for siden:

Denne kaken kan man fint lage uten egg!:D Minst like god, om ikke bedre!;)

2 dl vann
500 gr sukker
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljesukker

150 gr kokesjokolade
100 gr Delfiafett
kokosmasse

Kok opp vann og sukker i 12-15 minutter og avkjøl dette.

Legg gelatinplatene i bløtt i 10 minutter og løs det opp i 1 dl kokende vann.
Visp sukkerlaken, gelatinoppløsningen og vaniljesukker veldig godt, til en luftig stiv krem. (må vispes i kjøkkenmaskin i minst 15 minutter!!)

La den stå i en time så den blir stive.

Smelt delfiafett og kokesjokolade i vannbad. Rør sjokolade og fett sammen når det har smeltet. Hell sjokoladen over kaken og strø kokos over.


#15

Carisma sa for siden:

:confused:


#16

Yonah sa for siden:

Hvor mye er en skvett fløte :confused:


#17

Kitt sa for siden:

Vel, det er jo ikke lett å si da!:rolleyes:
En halv til en dl, ca! Kommer jo an på hvor stor neve med bær du har osv, men tror jeg bruker mellom en halv og en dl.;)


#18

Pearl sa for siden:

Jeg har laget flere varianter av denne. Av og til bruker jeg bare pisket krem og så pisker jeg videre med frosne bringebær oppi. Noen ganger pisker jeg egg til eggedosis og pisker videre med frosne bringebær oppi. Enkelt og greit. Har sluttet med kunstig søtning. Brinebærene er søtning nok for meg. Det hender også at jeg bruker både egg, krem og bringebær. For øyeblikket er det varianten med bare egg og bringebær som er favoritten. :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.