Maimor sa for siden:
Dette kan brukes til lunsj el. middag ettersom. Karbeinnholdet kan varieres alt etter hvilke grønnsaker man bruker og hvor mye kjøtt i forhold til grønnsaker det er.
I dag lagde jeg 4 porsjoner:
200 g blomkål raspes og stekes som ris i litt meierismør
250 g skinke i terninger (kan byttes ut med pølse, kylling, kalkun e.l.)
120 g bambusskudd
200 g minimais
1 løk
100 g brokkoli i små buketter
4 egg knekkes i panna sammen med retten og røres/hakkes godt inn sammen med det andre.
Jeg smakte til med 2 ss soyasaus (av god kvalitet 1 karb/100g), litt hvitløkspulver og ingefærpulver. Det var ekte kinamat for meg!
Som en variasjon kan man sikkert bytte ut eggene med fløte og krydderne med andre typer for å få andre smaker.
Et annet tips er å kutte opp litt ekstra grønnsaker og kjøtt når man først er i gang og blande det godt og fryse i passe porsjonsstørrelser slik at man har en "ferdig-pose" til pytt i panne når det skulle være. Lurt med litt lettvinte løsninger! ;)
Jeg har ikke regnet karber, men det som er kommer uansett hovedsaklig fra grønnsaker.