Man tar kjøttdeig (siden jeg handler mye i sverige bruker jeg oftest blandfärs som er 50-50 svin og storfe), og sambal oelek, her bruker jeg noen spiseskjeder på en kg kjøttdeig, men man må tilsette etter hvor sterke man vil ha dem. Tilsett gjerne også litt salt og vanlig pepper. Miks, form små kjøttboller med en teskje mot håndflaten. Stekes i 50-50 smør og cocosa.
Disse har blitt basismat i mitt kosthold. Jeg har alltid noen i kjøleskapet, og varmer gjerne noen i mikroen med noen skiver ost oppå. Eller bare knaskes når jeg vil ha noe godt :D
:lol:
Jeg prøvde å få tak i denne karen i våres da jeg skulle ha konfirmasjon og ville prøve noen nye oppskrifter.
Trodde at det var et "pulver"- krydder og lette og lette i alle butikker. Spurte jeg, fikk jeg et :confused: til svar.
Det er ikke et krydder sånn sett. Det er som knust hvitløk, pesto etc, på glass!:p
Fikk tak i i en thai- butikk, men har sett det mange andre steder etter at jeg fant ut hva det var!
Inneholder rød chili, sukker:eek:, soyaolje, vineddik og salt.
Kan sikkert bruke andre knust chili- varianter også!
Hmm, min sambal var uten sukker, det finnes kanskje flere varianter. Du finner det på glass, sammen med thai og kinamat i butikken. Min søster fant det på otta i dag, så det kan ikke være så veldig sjeldent.
Min sambal inneholder: malt chili, salt, sitronsyre og konserveringsmiddel, så ikke noe sukker i den :) Merket er Lucullus, og jeg har kjøpt den i sverige. Det kan sikkert variere fra merke til merke.
Min sambal oelek inneholder ca 20 karber pr glass. Mitt har vart i mer enn 3 år og det er så vidt det syns at jeg har tatt av det!:)
Ville ikke bekymret meg for de karbene, nei!;)
Disse er så enkle å lage, og så gode! Jeg lager dem med kjøttdeig av storfe, kylling eller svin, noen ganger en blanding.
Supergode med tzatziki til.
Anbefaler!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.