< Tilbake til oversikten

"Lomper og tortillas"

#1

Maimor sa for siden:

Jeg har savnet noe til å "holde" wraps-innhold og pølser med og kom opp med denne gode røra. Den falt i smak hos min lavkarbo-tante også!

10 eggelomper:

6 egg
4 ss cottage cheese
4 ss rapsolje
1 ss havregryn (for å holde dem sammen), kan muligens ertattes med litt ost?
1 liten klype salt

Kjør røra glatt med stavmixer, stek på ganske høy varme i liten stekepanne. om du ønsker tortillalefse-størrelse blir det færre og du må bruke en stor stekepanne.


#2

kirrino sa for siden:

Hvordan er konsistensen på denne? Ser for meg at den bare revner når man prøver å brette den rundt taco-fyllet:p Smaker de egg?


#3

Maimor sa for siden:

De revnet for meg når jeg prøvde uten havregryn, men med havregryn i røra (kan gjerne også svelle littt før steking) så blir de faste og fine, nesten som pannekaker. Jeg synes ikke de smaker egg i det hele tatt, men om man er veldig sensitiv for smaken av egg så vil man kanskje kjenne det uansett?


#4

kirrino sa for siden:

Okej, så hemmeligheten er havregryn altså!;) Er ikke så sensitiv for eggsmak, så denne skal jeg absolutt prøve:)


#5

sirimor sa for siden:

Interessant. Dette vil jeg prøve. Takk for oppskrift:)


#6

Jabba sa for siden:

Hvor mange karber mon tro?


#7

Yonah sa for siden:

Dytter opp tråden jeg og lurer på om noen har prøvd disse og fortelle meg om tykkelsen på de og om de holder godt nok sammen til tortillabruk.


#8

SunnhetMedSirrup sa for siden:

Minner meg veldig ziggis lapper, men bare med olje.. :)

men denne er jo i panne..:D


#9

Yonah sa for siden:

Nam, disse var gode! Neste gang skal jeg lage de store og prøve de som tortillas.


#10

Solskinn sa for siden:

Energiinnhold

Total / Pr stk

Energi (kcal) 903/ 90

Protein 47/ 4

Fett 79/ 7

Karbohydrater 7/ 0,7


#11

Mailin sa for siden:

Kan sikkert bruke bakemix eller soyaprotein for å holde dem sammen istedenfor havregryn? Blir vel enda litt mindre karber av det :)


#12

sistegang sa for siden:

To spørsmål.

  1. Går det ann å fryse disse, skulle så gjerne hatt noen lomper i fryseren til "plutselige" grillpølse fester.
  2. Vil fiberhusk eller JBKM kunne brukes istedenfor havregryn?

#13

Photobscura sa for siden:

Det er mindre karbo i store enn små havregryn, for the record ;).


#14

Timiane sa for siden:

God smak:)
Hadde 1ss ketolyse bakemiks i tillegg til opprinnelig oppskrift for at de skulle holde bedre sammen. Kunne fint bruke de som tortillas.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.