danish sa for siden:
Denne tabellen får tankene på gli.
Franskmenn spiser mye rødt kjøtt, fint hvetemel og mettet fett, men får ikke kreft eller fedmeproblemer. Dette er "det franske paradoks."
For å forklare hvorfor mettet fett ikke ga genmutasjoner, så oppfant forskerene "antioksidant-teorien." Altså at vinen og grønnsakene inneholder deilige kjemikalier som driver ut fett-demonen. Dermed virker det rart at denne studien viser at de uten grønnsaker/frukt/antioksidanter har minst oksidativt stress, som antioksidantene visstnok skal motvirke.
Vi trenger en studie til. Si hei til "det svenske paradoks." Mettet fett movirker hjertekarssykdom!
Den øverste studien putter ting på plass. Gruppe 4 har flest røkere, og de røkerene med lengst fartstid. De spiser mest transfett, minst fiber, minst karbohydrater og mest mettet fett. Likevel er de gruppen som får minst hjertekarssykdommer gjennom studien.
Hva er løsningen? Mettet fett er en "antioksidant," selvsagt.
:lol: