< Tilbake til oversikten

Artig studie

#1

danish sa for siden:

Denne tabellen får tankene på gli.

Franskmenn spiser mye rødt kjøtt, fint hvetemel og mettet fett, men får ikke kreft eller fedmeproblemer. Dette er "det franske paradoks."

For å forklare hvorfor mettet fett ikke ga genmutasjoner, så oppfant forskerene "antioksidant-teorien." Altså at vinen og grønnsakene inneholder deilige kjemikalier som driver ut fett-demonen. Dermed virker det rart at denne studien viser at de uten grønnsaker/frukt/antioksidanter har minst oksidativt stress, som antioksidantene visstnok skal motvirke.

Vi trenger en studie til. Si hei til "det svenske paradoks." Mettet fett movirker hjertekarssykdom!

Den øverste studien putter ting på plass. Gruppe 4 har flest røkere, og de røkerene med lengst fartstid. De spiser mest transfett, minst fiber, minst karbohydrater og mest mettet fett. Likevel er de gruppen som får minst hjertekarssykdommer gjennom studien.

Hva er løsningen? Mettet fett er en "antioksidant," selvsagt.

:lol:


#2

danish sa for siden:

Tenkte jeg skulle komme med en oppdatering her.

Hva skjer hvis du gir mark lite karbohydrater? De lever lengre. Hva skjer hvis du i tillegg gir dem antioksidanter? De lever ikke lengre!

Hvorfor er det slik? Fordi antioksidanter fører til reduktivt stress. (Mer om studien.). For de som sov i kjemitimene på videregående, er oksidasjon når et atom mister elektroner, og reduksjon når det tilføres elektroner.

Vi vet at kreftceller bruker glukose for å unngå programmert celledød. Hva skjer hvis du sulter den for glukose? Den dør av frie radikaler. Derfor anbefaler forskere å unngå antioksidant-tilskudd under kjemoterapien.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.