Jeg kom over denne kaken på NRK's matsider idag, og den ser så utrolig god ut - sjokoladekake med chili i..... Og med litt justering av søtinnholdet blir den kanskje akseptert i dette forum også. Jeg skal iallefall bake den til farsdagen på søndag.
Meksikansk sjokoladekake:
I følge azteker-indianernes historie har sjokoladen en magisk kraft. Kakaobønner ble brukt som valuta og ofret til gudene. Den gjorde også andre underverker: Det var et pasjonerende middel, som keiseren av aztekerriket spiste store mengder av før han skulle besøke sitt harem!
Ingredienser:
250 gr kokesjokolade mørk og bitter
250 gr smør
150 gr mandler
20 gr hvetemel (erstattes med spelt?)
½ ts kanel, malt
1 ss kakaopulver
2 ss mager kesam, 8%
1-2 chili (pass på så det ikke blir for sterkt!)
6 egg
160 gr sukker (fruktose)
Ganache:
2½ dl kremfløte
2 ss sukker (fruktose)
2 ss smør
250 gr kokesjokolade, mørk og bitter
65 gr kokesjokolade, lys (denne kan man kanskje droppe eller erstatte med mørk?)
Vaniljekesam-fromasj:
2 plater gelatin
4 dl vaniljekesam
1 vaniljestang, frøene av
1 ss sukker (fruktose)
Slik gjør du:
Rund form 22-24 cm. i diameter. I stekeovnen ved 160 °C, 20-30 minutter.
Kaken: Smelt sjokolade og smør i vannbad. Legg renset chili i vann til den er myk. Kjør den så i foodprocessor til jevn pure. Tilsett mandler, mel,kanel og kakaopulver og kjør videre til mandlene er finhakket. Tilsett kesam.
Bland sjokoladerøren med chilirøren. Skill eggene og visp eggeplommene luftig med sukker og vend inn i røren. Visp eggehvitene stive og fold inn til slutt. Hell røren i godt smurt form og stek.
Ganache: Kok opp fløte og sukker. Hell kokende fløte over smør blandet med begge slag hakket sjokolade. Rør godt og hell over den kalde kaken. Jevn glasuren til glatt lokk med en kniv.
Server med fromasjkrem av vaniljekesam til: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i kesam. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter, smelt gelatinen i 2 ss kokende varmt vann. Visp sammen, kesam med vaniljefrø, sukker og smeltet gelatin. La stå til avkjøling og legg fromasjen formet som egg med to skjeer på kakestykkene. Pynt med mynteblader.
Wooowh, Lovinda!!
Nå mangler det bare et "harem"......SS****
Dette så sinnsykt godt ut - og skal ivrig studeres nærmere i håp om det lar seg gjøre å omskape det i en "Atkins-variasjon"
Okke som, så har jeg alltid syns at sjokoladekaker er ganske så kjedelig, og faktisk litt kvalmende om det er for mye "smørkrem" i kaken - men nå har jeg aldri vært noen utpreget søtmons heller.
Men dette var en SPENNENDE oppskrift!
Jeg vil også gjerne ha rapport om hvordan den ble. Har som sagt planer om å bake den på søndag. Brukte du 1 eller 2 chili? Hva brukte du som søtningmiddel? Er så spent...
Åh.. Kake!! Send i posten, vi har ikke stekeovn her!!
Skal prøve den når jeg kommer hjem til jul, om den får stjerner i boka hos dere som har laget den allerede. Nå tror jeg jeg går og lager meg en kopp kakao med chili i, som en erstatning.
Åh Lovinda, den kaka så bare himmelsk ut! Kanskje noe å prøve når jeg får tak i mørk sjokolade...(Vet ikke om jeg gidder å kjøre helt til Tana bru for det altså..:p)
Og den ble faktisk akkurat så god som den så ut i oppskriften!!!:sikle: Jeg brukte kun 1 chili siden det var barn i selskapet og det var helt passe. Jeg byttet ut sukkeret med Natreen og hadde også tenkt å bytte ut melet med spelt, men så hadde jeg bare fullkornspelt. Så da ble det vanlig hvetemel, men 20 gram er omtrent 2 spiseskjeer, så jeg tok sjansen siden det var så beskjeden mengde :confused:
Men gud, så mektig den var! Et kakestykke så var alle helt stappa. Over halve kaken igjen som vi må "slite med" de neste dagene. Vekta blir kanskje stående stille noen dager nå...
Uansett kan den absolutt anbefales!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.