< Tilbake til oversikten

Knallgod sitronfromasj ala Atkins

#1

Iset sa for siden:

Denne lagde jeg idag, den ble faktisk enormt god!!!!

Du trenger:

3 egg
ca 5 ss stevia eller søtningsstoff (ikke vitasweet)
1 sitron
1 kartong kremfløte (1/3 l)
5 plater gelatin

legg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Pisk kremfløte. Pisk eggene til eggedosis. Rør inn saften av en presset sitron, samt skallet i strimler om du liker det, i eggedosisen. smelt gelatinen i 0,5 dl kokvarmt vann, og hell det i eggedosisblandingen i en tynn stråle mens du pisker.

Sett egge/sitronblandingen i kjøleskapet i ca 10-15 minutter, eller til det begynner såvidt å stivne. Bland i den piskede kremen og la det stivne helt, ca 1 time.

Nyydelig. ;)


#2

mofe sa for siden:

Hm.. ha gelatinplatene i kokvarmt vann..? Når man heller det oppi, skal vannet fremdeles være kokvarmt da? Vil ikke eggene stivne, og alt bli ødelagt.. eller? :)


#3

Iset sa for siden:

Vannet MÅ være kokende varmt ellers løser ikke gelatinen seg ordentlig opp....
Men du kan avkjøle det litt før du heller det i røren. Jeg husker ikke hva jeg gjorde sist, men jeg tror bare jeg helte det i mens det var varmt. Ble kjempebra resultat. Eggene stivner ikke nei.


#4

soffelotta sa for siden:

Eg prøvde å laga denne no og hadde ikkje meir stevia enn 0,5 ts att, men prøvde meg likevel. Det vart så søtt at alt var berre beiskt. Kva slags form er steviaen du brukte i? Hadde så lyst på noko søtt og godt denne laurdagen :) men får prøva meg på noko anna :)


#5

Heidi2012 sa for siden:

Lagde denne i dag, og den var kjempe god:) brukte tagatose istedet da:)


#6

senka sa for siden:

Det vil jeg lage:Dmen kan jeg bruke sukrin og hvor mye da :confused:


#7

TigerTove sa for siden:

Deilig og frisk! Brukte 1/2 ts stevia i pulverform og skallet av sitronen. Litt mye sitronskall, men ellers veldig god!


#8

Yonah sa for siden:

Denne er fantastisk god! Og dere, har dere lime i hus, så prøv å lage den med lime en gang.


#9

Hapzen sa for siden:

Ojojoj, denne skal jeg prøve i helgen. Tror dere det fungerer dårlig med sukrin? Eneste jeg har akkurat nå, men kan dra å kjøpe hvis ikke.


#10

TigerTove sa for siden:

Tror ikke type søtning har så mye å si i denne oppskriften :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.