< Tilbake til oversikten

Quiche ala Smiline

#1

Smiline sa for siden:

Jeg er ikke glad i mat som legres i kjøleskapet, men disse kan jeg godt opbevare i 3 dager og klare å spise de etter oppvarmet i micro. Genialt å ta med seg på skolen til oppvarming med salat til.

Bruker her en teflonform til muffins.

2 osteskiver med ost uten smak legges i kryss i hver form, dette er bunnen i steden for paibunn.
Så kan du putte oppi det du foretrekker i qichen din.
Jeg bruker kylling/kalkun på boks. Da kan jeg servere om jeg får besøk av muslimske venner;)
Purreløk
Bokkolitopper
revet ost, parmesan.

Heller eggestand over:
6-8 egg
6-8 ss fløte
salt, pepper, Chilli expoltion (skikkelig godt i stede for paprika)
Ant egge du har behov for varierer fra hvor mye du har opp i formene.

Strø revet jarlsberg på toppen.

Stekes på rundt 180 gr midt i ovenen til de har fått en fin farge på toppen.

Avkjøles i formene og taes ut etter de har blitt lunkne. Kan kjøles eller fryses. Evt tines på lav effekt i micro.

Mye fett, lite karber avhengig av hva du har i de. Og med en salat til er fiberet dekket opp. God fornøyelse.


#2

Kitt sa for siden:

Tusen takk! Har savnet Quiche. Dette må prøves så fort som mulig!:heia:


#3

sirimor sa for siden:

Dette så veldig godt ut faktisk:)

Jeg er så matlei fortiden, så jeg trenger sår ny inspirasjon!!

Takk for det:D


#4

Smiline sa for siden:

Mmmm...de er helt fantastisk digge :)

Godt jeg kan inspirere :D


#5

trollfjord sa for siden:

Forveller du brokkolien før du puttet opp i quichen?


#6

Adriane sa for siden:

Så kjempesmart med osten i bunn!:) Herved bokmerket og skal lages i morgen.


#7

Smiline sa for siden:

Nei de trenger ikke forvelling :) Bare legg de oppi og stek quichene i ovnen.


#8

Carisma sa for siden:

Også jeg som akkurat kastet teflon-muffinsbrettet mitt! :rolleyes: Men det var uansett ubrukelig, halvpaten satt fast. Får bruke vanlige former! :ja:


#9

sirimor sa for siden:

Samme problem her...Jeg blei så sur sist jeg brukte brettet, at jeg kasta det i søpla.:mad:

Men etter å ha roa meg litt, tok jeg fornuften fatt og pelte det opp igjen av posen, og vasket/skrubbet det grundig...

Det går igrunnen greit å bruke, bare jeg smører det skikkelig godt med usmelta meierismør. Så, jeg har ikke gitt det opp riktig ennå;)

Så til helgen skal jeg lage Quiche ala Smiline.


#10

Ullabulla sa for siden:

Et lite tips til de som sliter med å få muffins ut av formen:
Jeg bruker altid muffinsformer av papir som jeg kommer i teflonformen. Spesielt har jeg god erfaring med de store amerikanske muffinsformer fra Euro shopper. Med disse har jeg aldri problemer med å få papiret av etter stekningen. De små papirformene derimot (som skulle være laget av samme materiale) henger ofte fast etter stekningen -hvorfor vet jeg ikke.


#11

sirimor sa for siden:

Okei, takk for tipset:)
Tror jammen jeg har en pakke med sånne i skapet.


#12

Carisma sa for siden:

Litt for seint for min del, men jeg har kjøpt silikonmuffinsformer som jeg gleder meg til å teste denne på :D


#13

Smiline sa for siden:

Dette med smøring av formen er nok ikke så nødvedig. Gamle slitte former kan godt brukes her siden det er så mye fett i osten som skal ligge mellom fomen og eggestanden. Lager kylling i hvitløk og chilli gratinert med ost i ildfastform uten smøring og, men jeg bruker myyyye ost da for det er skikkelig nam:), og da slipper alt taket uten makt.

Mmmm... er å anbefale det og. Blir nesten som kylling quesedilla men med ost i steden for tortilla ;) Med rømme og salat til. Funker utmerket å ta med i matboksen og varmes det og på jobben i micro. MMMmmm :)
Nå skal jeg spise...


#14

madisa sa for siden:

hmmm... Men kylling i hvitløk? Kan du utdype denne oppskriften litt.. Sikle sikle..


#15

Smiline sa for siden:

Kanskje en smule dårlig skrevet :P hehe
Jo, jeg tar sånn ferdiggrillet kylling i en liten porsons form (ildfast), Har sånn kvern med hvitløk som man får kjøpt i butikken, og sånn chilli explotion på kvern. Tar i godt med dette på kyllingen og så skiver med ost som pakkes godt rundt kyllingen i formen. Så gratineres alt sammen. Nam... :) Kos deg


#16

Mistral sa for siden:

Jeg lot meg inspirere av denne oppskriften i dag, og laget "quiche" med røkelaks i en stor paiform. Det ble kjempegodt!

Å bruke ost i stedet for paideig er rett og slett helt genialt. Jeg syns faktisk dette ble mye bedre enn ekte quiche - jeg har aldri vært glad i butterdeig uansett, og ost er en perfekt erstatning.

Neste gang skal jeg lage en quiche lorraine med bacon. Jeg gleder meg allerede.

Takk for oppskriften! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.