
Hell´s Chicken sa for siden:
500 g skrellede rå reker -uten tarm
1,5 ss fiskesaus
2 ss hakka frisk koriander
1 stort kaffirlimeblad som er revet (helst fersk utgave)
1 ss limesaft
2 ts søt chilisaus
1 eggehvite, lettpiska
5 noriark
Dipp:
soyasaus
litt wasabi
litt limesaft
Kjør reker og alle ingredienser unntatt eggehviten i en blender til det blir glatt. Tilsett så eggehviten og bland ved å blende noen sekunder.
Legg noriarkene på benken. Fordel rekeblandingen utover, bare pass på at du lar stå igjen litt kant i ene enden slik at du kan "lukke" med den. Rull bladene hardt sammen, dekk til med plastfolie og sett de i kjøleskapet en times tid. Da skal det være greit å skjære hver rull i fem biter med en skarp kniv.
Rullene skal helst dampes, bruk enten en bambusholder eller som jeg gjør: en damprist i metall. Bunnen skal være over vannet i kjelen så hold ett øye på gryta. Alt dampes i ca 5 min.
Dette er et bra lavkarboalternativ for de av oss som savner sushi!
Det er 0.5 karb i hver bit, ca 4g protein og 0.5 g fett