< Tilbake til oversikten

Er det noen LCHF'ere her?


#2

Veggpryd sa for siden:

Oh yeah. :cool: :D

Synes egentlig det er litt rart at det er så mange "filosofier" å følge her, for alt går ut på det samme - å finne sin toleransegrense for karbohydrater. Da tenker jeg både på vektnedgang og på hvordan man selv ønsker å tilpasse et lavkarbokosthold i hverdagen.

Alt er jo egentlig LCHF.


#3

Adriane sa for siden:

Instemmer ovennevnte. Har hatt filosofi LCHF siden sommer 2008. De svenske nettstedene du nevner er seriøse og informative.


#4

energibunten sa for siden:

jepp..og det blir jeg livet ut...tenker jeg


#5

cillesnuppa sa for siden:

Herlig! Har sansen for at det ikke er noen som står bak og skal tjene penger, man kan klare alt selv. Kanskje det burde vært en egen kategori for det under


#6

cillesnuppa sa for siden:

hehe- kom borti noe;) En egen kategori under kostholdsfilosofier, mener jeg!


#7

Veggpryd sa for siden:

Det vil jeg ha også. :) En egen kategori for LCHF, mener jeg. :o


#8

cillesnuppa sa for siden:

JA! Men jeg er helt ny, aner ikke hvordan man ordner sånt? Vet du? Du veggpryd, grattis med minus 17 kilo! Det er mye!


#9

Chunky sa for siden:

Er helt enig! Det er befriende å ikke måtte forholde seg til det evinnelige "men det står jo i boka at....".

Poenget er å tilegne seg kunnskap fra alle tilgjengelige kilder og så prøve seg frem til et opplegg som passer for akkurat seg selv. Jeg tror i hvert fall at jeg har funnet frem til en livsstil som jeg kan fortsette med resten av livet, kun med små tilpasninger.

Man ser jo også at de som har gått på lavkarbo i mange år (lokkebiff, photobscura m.fl) etterhvert har laget sitt eget LCHF-opplegg.

JA til en egen gruppe for de som vil bestemme selv :p


#10

cillesnuppa sa for siden:

JA til en egen gruppe for de som vil bestemme selv :p

Ja! Men hvordan gjør vi det? Jeg vil gjerne ha en egen lchf-gruppe!


#11

trillian78 sa for siden:

Enig i dette. Og jeg tror at de fleste som tar dette på alvor, og som ikke ser på lavkarbo som en quick fix, har et mer generelt lavkarbo/LCHF-opplegg som mål i lengden. For meg, for eksempel, var ketolyse innfallsvinkelen, og det som skulle til for å komme i gang. Det var en såpass radikal endring av mitt tidligere kosthold at det ikke var mulig å se bort i fra de umiddelbare effektene som kom, og at disse effektene faktisk hadde en klar årsakssammenheng med kostholdet. Så fort dette var tydelig, i tillegg til at jeg forsto grunnleggende prinsippene, og altså erfarte at de også fungerte på min kropp var veien kort til å oppsøke annen litteratur. Nå blir jeg mer og mer i stand til å gjøre egne vurderinger i forhold til hva som fungerer for meg. Og ikke. Men det er altså en prosess.

Jeg har også irritert meg litt over at "boka" er en "bibel", og setter mer pris på mantraet om at "alle kropper er forskjellige". Men ketolysekuren (eller Atkins eller andre kurer og dietter) er særdeles enkel å lære seg og forstå. Og for mange er det viktig. Man kan ikke gå ut i fra at alle har kapasitet og ressurser til å sette seg inn i hele LCHF-feltet. Da er det trygt å kunne bruke boka som fasit. En del hadde nok rotet seg bort i ugreie egne løsninger uten en "bibel" å forholde seg til.

Ellers er da også inntrykket mitt at de fleste diettene (spes de ketogene som ketolyse og atkins) helt klart legger opp til et mer generelt lavkarbo/LCHF-opplegget etterhvert. Hele poenget med Atkins' faser f.eks. er jo å lære sin egen kropp å kjenne og etterhvert skape en diett som passer nettopp for deg. Boka gir ikke fasitsvar, men hint og tips på veien til målet. Da er etterhvert innholdet det samme som "egenkomponert LCHF/lavkarbo", og bare navnet står igjen som forskjellen.


#12

Chunky sa for siden:

Trillian sier som vanlig alt det som trengs å sies ;)

Men når det gjelder nye brukere av forumet, antar jeg at de starter å lese om de forskjellige kostholdsfilosofiene for å finne ut hvilken de ønsker å forsøke. Ulempen med dette er at de risikerer å ikke få med seg ny og kanskje viktig informasjon. Da hadde det vært fint med et generelt tema (gjerne kalt LCHF) under kostholdsfilosofier hvor vi kan legge ut oppdatert informasjon og ny kunnskap. Det skjer utrolig mye på dette området, og både Atkins, Torkil, Lutz, Skaldemann m.fl. er allerede utdatert på en del områder. Den store sekkeposten "Lavkarbo generelt" med 25000 innlegg er kanskje ikke det enkleste stedet å starte.


#13

danish sa for siden:

Enig. Det blir litt som å lete efter en nål i en høystakk.

LCHF-eliten (deg, Pål, noen andre) kan kanskje lage oversiktelige sticky-emner som kan kjøres inn i et LCHF-subforum og svare på ofte stillte spørsmål. Det er mye dødkjøtt på forumet her, i den forstand at det er mange referanser til gamle poster. Det kan være sunt med en hel revurdering, som dessuten kan peke til troverdige kilder. Dette gir oss dessuten mulighet til å oppsummere alle de viktige diskusjonene som foregår i andre tråder, og som ikke nødvendigvis er lett å finne.


#14

Chunky sa for siden:

Count yourself in too, danish! Jeg har etterhvert lært meg å lese alle referansene dine før jeg kaster meg over tastaturet lol


#15

Chunky sa for siden:

Jo mer jeg tenker på dette, jo bedre synes ideen.

Hva om vi fikk til en slags lavkarbo Wiki-funksjon? Det vil si at vi har artikler som kan oppdateres og endres av flere, men som ikke ender opp som en endeløs rekke av kommentarer (hvor det du faktisk leter etter ligger som post nummer 217)? Ny informasjon kan diskuteres til det blir enighet om hva som skal stå.

Til slutt kan vi eventuelt oppsummere spørsmål i en FAQ for hvert tema.

Som en start kunne jeg tenke meg følgende spesialiserte tema, bare sånn kjapt fra hukommelsen (fyll på de dere mener mangler):

Karbohydratmetabolisme
Fettmetabolisme
Overvekt
Insulin
Høyt blodtrykk
Vann
Diabetes
Kolesterol
Hjerte og karsykdommer
Kreft
Epilepsi
PCOS
Magesår
Trening - forskjellige typer trening på LCHF

Hver artikkel kan linke til informasjon i de andre artiklene, og eventuelt eksterne referanser på relevante steder.


#16

Adriane sa for siden:

Vi skal vel ikke finne opp dette på nytt? Bare samle det vel? Det ligger skatter av tidligere erfaringer, informasjon, konklusjoner og vitenskap i dette forumet:ja:

Det er vel mer i forhold til avstandtaken fra det kommerse, samt alle kortvarige slankespørsmål?


#17

Chunky sa for siden:

Begge deler er mulig. Jeg er enig i en egen LCHF-kategori, men diskusjonen ga meg flere idéer. Det er overhodet ikke meningen å finne opp lavkarbo.no på nytt :p Diskusjonene er det som holder forumet i gang, og det bør definitivt fortsette i sin nåværende form. Jeg ser bare for meg en wiki-funksjon hvor alle gullkornene fra de forskjellige trådene struktureres og oppdateres jevnlig ettersom ny vitenskap eller spennende teorier dukker opp. Det var rett og slett tenkt som en faktasamling hvor nye brukere raskt kan lese seg opp, for så å begynne å bidra med egne innspill og nye idéer.

Det er ikke gitt noe normalt menneske å finne frem i 650000+ innlegg, mye informasjon har gått ut på dato, selv de klistrede trådene, og mye veldig viktig informajson ligger skjult i dype tråder og i feil kategorier.

Det var godt ment da :)


#18

Linn H sa for siden:

Høres ut som en flott ide! :heia:


#19

trillian78 sa for siden:

Enig! God idé :ja: Hadde vært fint med et litt mer strukturert sted der man enkelt kan finne "ren" informasjon, uten alt for mye pjatt i mellom. Også hadde det vært fint dersom den informasjonen som er hentet fra eksisterende tråder hadde blitt lenket til de trådene. Da vet man hvor man kan skravle om infoen også :D


#20

cillesnuppa sa for siden:

Men hvem kan fikse dette...? Er enig i lista til chunky, i tillegg skulle jeg gjerne lagt ut linker til artikler, blogger, oppskrifter osv:)


#21

tulla sa for siden:

Flott ide!
Dette hadde vært helt topp om det var mulig å få til:)


#22

Kula sa for siden:

Et veldig bra innspill. Ta det opp med forumeierne snarest.


#23

journey sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner forskjellen jeg.. :o
Leste på den svenske nettsiden og lastet ned en brosjyre om LCHF. Man kunne spise de samme tingene som på ketolyse og skulle holde seg borte fra de samme tingene...

kan noen forklare meg forskjellen? :confused:


#24

cillesnuppa sa for siden:

Jeg er fersk, så mange kan svare bedre enn meg. Men for meg er det viktig at man ikke skal drive å sjekke at kroppen er i ketose... Resten er nok temmelig likt;)


#25

Zincite sa for siden:

Slik jeg forstår det er LCHF litt videre i definisjonen. LCHF går mer på forholdstall - det vil vanligvis si under 5g kh per 100g mat - og godt med fett.

På ketolyse får du en begrensning til med maks gram karbohydrater per døgn. Hvor de fleste skal komme fra grønnsaker.

LCHF - det kan godt spise "over jorden grønnsaker" der også, men noen spiser bare kjøtt, smør, fisk, fløte, ost, melk.... og får karbene fra animalske kilder.

LCHF er noe jeg har tenkt å spise for livet - men med noen sideglefs innimellom :D


#26

journey sa for siden:

Det betyr at jeg kan fortsette å spise denne gode maten resten av livet egentlig det da. :D

Har begynt å grue meg til å slutte med ketolyse (siden det bare er en kur), men hvis jeg kan gå over til LCHF, så er jo kostholdet reddet!! :heia:


#27

Chunky sa for siden:

Alt er LCHF. Ketolyse også. Alle "kurene" - Ketolyse, Atkins, Lutz osv er bare kommersialisering av vitenskap rundt karbohydrat- og fettmetabolisme. Alle varianter av kosthold hvor mer av kaloriene kommer fra fett og mindre fra karbohydrater er LCHF :)


#28

Adriane sa for siden:

LOL

Slik tror jeg det vil bli, men færre og færre utenomglefs etterhvert. Så du var inne på KIF, og med den oppslutningen Kostdoktorn har (10 000 visninger på hans side på en dag nå), så blir det kanskje letter å handle ferdig mat for travle mennesker.

Kan tenke meg MC Carb`s meny:
Dobbelburger med litt salat og thousand island hvilende på en seng av fritert sellerirot i kokosolje = 5 karber:D


#29

Perdita sa for siden:

Jeg syns denne tråden var veldig bra, og tok opp mye av det jeg føler med at man ikke behøver å ha lest boken eller telle karber for å leve lchf. Jeg følger Annika Dahlqvists kostråd og trives veldig godt med det!


#30

journey sa for siden:

Jeg må spørre igjen jeg. Ketolyse er en kur - og bør ikke følges av normalvektige - det er det jeg har lest.

Når jeg har gått ned det jeg ønsker, og det er snart, så er jeg normalvektig. Så leser jeg om LCHF og også EAT, som virker som om det er livsstiler - altså noe man skal følge. Men det virker fortsatt veldig likt på meg. Jeg forstår derfor ikke hvorfor Ketolyse bare er en kur, når det andre, som virker helt likt - er en måte å leve på.

Trenger litt hjelp jeg faktisk. Må finne ut hvordan jeg skal leve etterpå, og en kost med mye fett er noe jeg virkelig trives med og har lyst til å fortsette med... men ikke hvis det ikke er sunt for meg..


#31

Alyssa sa for siden:

Jeg har absolutt tro på lavkarbo som livsstil - noe å leve med for resten av livet. Tror ikke det er skadelig på noen som helst måte, tvert i mot.
Hvis du trenger råd for hvordan du skal leve som ferdigslanket, vil jeg anbefale deg å lese "Bedre uten brød". Veldig bra bok som jeg nettopp har lest for 2.gang, og jeg er i hvert fall ikke det minste i tvil om at det er sunt å holde karbohydratene på et lavt nivå, samt spise masse fett. :) Føler du deg usikker, vil jeg tro det kan hjelpe å lese den boka. :)


#32

journey sa for siden:

Takk, jeg skal bestille meg boken med en gang, så jeg kan finne ut av dette. :)

Ble veldig glad for svaret du ga, da det sier meg at jeg kan fortsette med god mat og deilig metthetsfølelse, i stedet for å alltid være sulten.:D


#33

JenJen sa for siden:

"Bedre uten brød" liker jeg også veldig godt :ja:
Jeg kommer til å spise LCHF resten av livet, kan ikke tenke meg å gå tilbake til høykarbo igjen. For meg er det kosthold for livet, ikke slanking. Vekttap er kun en bivirkning av at jeg spiser det som er bra for kroppen :)
Og jeg kommer til å spise litt frukt om jeg har veldig lyst på det, samme med sjokolade eller godis. Det blir et kosthold jeg kan leve med, ikke en slankekur som varer resten av livet ;)


#34

Karbosara sa for siden:

Mange bra innspill her! Jeg er en av de som startet ketolysekuren for å gå ned i vekt, og som har fått helsa mi tilbake på en måte jeg aldri hadde forventet...jeg hadde ledd hvis noen hadde fortalt meg at jeg måtte unngå enkelte matvarer for å bli frisk...men nå har jeg opplevd det selv, og jeg opplever at når jeg endlig har begynt å gi kroppen det den trenger for å bli sterk, så gir den meg tilbake i form av energi og overskudd, og etterhvert mindre kropp...

Det var en slankekur, men er blitt en livsstil, og den skal vare livet ut...deilig!:ja:


#35

journey sa for siden:

Enig!! Jeg begynte for å gå ned noen kg ganske raskt, men i løpet av disse to månedene har jeg blitt ganske hekta på å spise riktig, og jeg vil nok slite med å spise mye karbohydrater og sukker heretter. Jeg KOSER meg!

Men det jeg merker som jeg stusser litt over er at jeg ikke har mistet interessen for mat, noe jeg har forstått at man skal gjøre. Tvertimot er jeg mer interessert i mat enn noengang, jeg gleder meg til alle måltider og leser oppskrifter og prøver de ut. Jeg har ikke mistet matlysten i det hele tatt, men spiser mer riktig og dermed går jeg sakte men sikkert ned.

Burde jeg ha mistet matlysten og blitt totalt uinteressert i mat? :confused:


#36

Alyssa sa for siden:

Nei, avgjort ikke :)
Syns det høres ut som du har en veldig positiv interesse for mat, og det er jo det som er gøy sant; prøve ut nye oppskrifter, spise mat du liker samtidig som du får de resultatene du ønsker. Kan det bli bedre da? :D

Det er ikke noe mål å miste matlysten, derimot å ha lyst på den rette maten, som det høres ut som du har, er akkurat som det skal være. Veldig bra! :heia:


#37

journey sa for siden:

Puuh, det var godt å høre :p Ble litt redd for at jeg var uhelbredelig, at det aldri ville være noe som virka ordentlig på meg. :rolleyes:

Nå har jeg bestilt boka "Bedre uten brød" også, så om en ukes tid så kan jeg sette i gang å forberede meg på livet etter slankekuren :)


#38

Adriane sa for siden:

Anbefaler: Naturlig Føda - Naturligtvis -av Jenny Reimers.
[color=indigo][/color]
Du kan gratis laste ned hele boken, eller bestille fra feks www.books-on-demand.com
Et tema er: Maten vi burde spise som holder oss normalvektig og ved god helse hele livet- titt på den.


#39

journey sa for siden:

Hvilken nettside kan boken lastes ned fra da?



#41

journey sa for siden:

Tusen takk! :)


#42

Chunky sa for siden:

Ketolyse er som sagt en helt ordinær LCHF-kur, og som når alle kurer kommersialiseres og publiseres tas det forbehold, slik at forfatter og forlag slipper å stilles til ansvar for noe som måtte dukke opp i ettertid - "men jeg har jo bare anbefalt det til overvektige.... helsegevinstene med redusert vekt oppveier for bivirkningene av...." osv.

Det er med andre ord en helgardering for det tilfelle det blir påvist negative effekter av kuren. Per i dag finnes det ikke noe dokumentasjon på at et ketogent kosthold i seg selv har negative bivirkninger. Det er selvsagt viktig å få i seg nok vitaminer og mineraler, men det er fullt mulig gjennom et ketogent kosthold. Helsegevinstene ved lavkarbo er til gjengjeld enorme.

Mennesket utviklet evnen til å bruke ketonlegemer som energi lenge før et kosthold med høyt karbohydratinntak ble vanlig. Det er ingen prosesser i kroppen som trenger energi fra karbohydrater. Tvert i mot kan karbohydrater ses på som en quick-fix med voldsomme bivirkninger.

Pål nevner i en annen tråd at behandling av epilepsipasienter med ketogene dietter har foregått i over 100 år, uten at det er oppdaget noen negative bivirkninger.

Det eneste problemet med å skulle leve på svært lave karbohydratnivåer, kan være å få nok variasjon i kosten. Men dette forumet er jo et levende bevis på at det er mulig :). Det viktige er å leve lavkarbo, ikke hvorvidt man er i ketose eller ikke. Det spiller ingen rolle om man går inn og ut av denne tilstanden både titt og ofte. Selv om ketose er like naturlig som å svette når det blir varmt, er det en tendens til å beskrive ketose i nesten mytiske ordelag.

Lutz sier at 72 gram karbohydrater per dag er grensen for et lavkarbokosthold. Selv om det er mest tenk-på-et-tall-lek, så er det ikke mye man trenger å forsake i livet på dette nivået.


#43

journey sa for siden:

Nå spør jeg sikkert mye og dumt, men er det sånn at på LCHF så kan man spise litt frukt? En frukt pr dag f.eks? Har merket hjertebank de siste dagene og det er veldig ubehagelig. Hvis jeg spiser mer karbohydrater, vil det da forsvinne?

Er redd det er fettet som gjør meg sånn, og at hjertet mitt er innpakket i en stor, fet, hvit fettklump... :eek:

Å spise variert syns jeg går lett - har aldri spist så variert mat tidligere føler jeg, og jeg spiser mye mer grønnsaker enn før også.

Men hjertebanken er vemlig, og jeg skulle gjerne blitt kvitt den. Har tatt to magnesiumtabletter daglig de siste to dagene, men foreløpig har jeg ikke merket noen forandring.


#44

screwball sa for siden:

Stemmer dette - at det ikke har noe å si hvor ofte man går inn og ut av ketose? Isåfall er det strålende nytt for meg som blir nervevrak ved tanken på å få i meg 1g for mye karbo slik at jeg havner utenfor ketose.


#45

Areola sa for siden:

Jeg vil tro det har mye å si hva du går ut av ketose av. Om det er rent sukker og mel eller litt for mye paprika, liksom :) Photo har erfaring med dette!


#46

Chunky sa for siden:

De aller fleste går inn og ut av ketose hele livet. Hvis du trener litt hardt en dag, eller spiser for lite, starter kroppen å produsere ketonlegemer. Det er ikke noe mystisk ved dette.

Alle er forskjellige i forhold til hvor mye/lite karbohydrater som skal til for å være i ketose. Det er også mange andre faktorer som spiller inn. Men ketosen i seg selv er helt naturlig.

Hva man går ut i ketose av er mest relevant for de ønsker å være konstant i ketose, eller som ikke ønsker det (f.eks. pga lever- eller nyresykdommer).


#47

screwball sa for siden:

Kanskje jeg som er ferdigslanket kan senke skuldrene litt da og tilnærme meg LCHF mer da...


#48

journey sa for siden:

Kan du oppdatere litt, etterhvert som du nærmer deg LCHF, om hvordan du gjør det? Jeg har også lyst til det, men har ca 3 kg igjen å gå ned først.

Har lyst til å forberede meg på hvordan jeg skal spise etter jeg er ferdigslanket. :)


#49

screwball sa for siden:

Jada, det kan jeg godt, men jeg må nok lese meg litt mer opp på LCHF først, og så prøve meg frem med nye menyer. Jeg har nemlig levd svært strengt ketolyse i 11mnd, så jeg må sakte men sikkert finne veien ut av dette og over på en mer permanent livsstil som kanskje også resten av familien kan leve på etterhvert.


#50

journey sa for siden:

Jeg får følge med litt da, titte litt på journalen din innimellom. Hadde vært greit å spist noe alle i familien kunne følge, men tror sønnen min på snart 16 (VELDIG KRESEN) ville reagere omtrent med disse ansiktsutrykkene hvis jeg foreslo det :eek::mad:

hihi...:)



#52

Jabba sa for siden:

Dere som har byttet fra ketolyse til LCHF (og ikke lenger er i ketose) - er vektnedgangen like stabil ? eller går det treigere? raskere?


#53

Jabba sa for siden:

Og - bare for å få det inn med teskje.....på LCHF er man ikke i ketose?
Jeg følger ketolyse og har gjort det i 6 mnd. Er fornøyd men kjenner det stresser meg litt dette med å tisse på denne pinnen hele tiden....har på en måte blitt en liten tvangstanke dette....og stresser nok for mye når jeg har detti ut av ketose.....ikke bra.....


#54

nalana sa for siden:

Ikke forelå, bare snik-innfør.;) Sikker på at de ikke merker noe annet enn at du er blitt en mye mer spennende kokk!:D

Hvis du har lest denne tråden ordentlig, håper jeg du tør slutte å stresse med denne pinnetissingen. Jeg har selv erfart at dette med inn og ut av Ketose ikke betyr noe som helst. Tidligere erfarte jeg det på den teite måten at jeg stadig sprakk og begynte på nytt igjen etter noen måneder. Dette har jeg idiotisk nok sikkert gjort i nærheten av 10 ganger i løpet av en 6 årsperiode eller noe slikt.:o
Nå går jeg inn og ut av ketose sikkert hele tiden, men nå på den gode måten. Jeg har funnet det kostholdet jeg skal leve på resten av livet, og siden jeg sikkert varierer mellom 15 - ca 70 karbohydrater pr dag er det naturlig at jeg går inn og ut av ketose hele tiden. Måler aldri. Ser ingen vits i det, så lenge jeg stoler på at det er ok, og så lenge jeg går ned i vekt som jeg skal. Har det selvfølgelig forøvrig også helt utmerket både helsemessig og trivselsmessig med dette kostholdet.:)
Så om man er i ketose når man følger en LCHF livsstil kommer an på hvor høyt man velger å ligge på karbene og hvor lav toleranse man har for dem. Hvis man helst vil være enten ute eller inne av ketose, så får man ta seg bryet med å finne ut hvor mange karber man trenger for dette, selv bryr jeg meg ikke, men regner med at jeg er mest ute, siden jeg vanligvis grovt regner på å spise mellom 36 og 72 karber pr dag.


#55

Perdita sa for siden:

Noen er og noen ikke, jeg er i ketose mesteparten av tiden, men man må ikke være i ketose for at det skal være lchf. Prinsippet er egentlig ganske enkelt, dropp de store karbohydratkildene og ikke vær redd for naturlig fett.


#56

Bee sa for siden:

Akkurat som om det var jeg som skulle skrevet dette.


#57

Jabba sa for siden:

Takk for gode svar!


#58

Charl8 sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å begynne med lchf nå, og har lagt en blogg.
Hadde vært hyggelig om noen kunne stikke innom og kommentere.

www.lotteslchf.wordpress.com


#59

Carisma sa for siden:

Sambo innså at han var LCHF i går :) Han har halvhjertet forsøkt å leve fedonish, men siden jeg lager meste av maten og lever ketolyse har det blitt for mye fett. Viste han lavkarbo på 3 minutter brosjyra i går, og han fant sin vei tror jeg :ja:


#60

Charl8 sa for siden:

Jeg er ferdig på jobb klokken fem i dag og skal være barnevakt kl. seks, så jeg rekker ikke dra hjemom og lage noe middag, har noen noe forslag til hva jeg kan kjøpe til middag som går veldig fort å lage som også er billig?


#61

Areola sa for siden:

Ferdigstekt kylling!


#62

Veggpryd sa for siden:

Jeg savner fortsatt en egen kategori for LCHF, jeg...


#63

ThereseA sa for siden:

har akkurat lest ferdig denne tråden og hadde tenkt det såmme som deg :)
DYTT DYTT


#64

SunnhetMedSirrup sa for siden:

fantastisk tråd!

dette er godt lesestoff , dere får alle stjerner i boka av meg :D

fornøyd!*


#65

Borealis sa for siden:

Altså, er LCHF EN diett, på linje med at Ketolyse er det, South Beach etc?
Betyr ikke bare LCHF rett og slett et kosthold med lite karbohydrater, og mere fett? (Low carb, high fat).:confused:

Jeg har liksom tenkt/forstått det slik, at LCHF rett og slett er en samlebetegnelser for et kosthold med lite karb/mye fett.

(Og disse egne benevnelsene på ulike diettene/kostrådene (Skaldemann , Atkins, og Ketolyse for den del) bare betyr at her har noen laget en spesiell "fasit" på HVORDAN ete lavkarbo, og gjerne tjener penger på det ;))

Eller har noen nå " tatt patent" på forkortelsen Low Carb/High Fat, og markedsfører det som EN unik spesiell måte å leve LK på?


#66

Photobscura sa for siden:

Er litt enig med Borealis, jeg. LCHF er jo gjerne egenkomponert under de forutsetninger at man spiser lite karbohydrater og mye fett i forhold til statlige kosdtholdsanbefalninger.
LCHF anser jeg som en livsstil mer enn noe annet.


#67

Veggpryd sa for siden:

Oj, nå har jeg svart på Borealis i en annet tråd... :o :lol:

Jeg klipper og limer, så for moderator evt. slette:

LCHF er ikke en diett - men en livsstil - eller kanskje en bevegelse? Det var Annika Dahlqvist som begynte å betegne kosten for LCHF(her i Norden iallefall). Hun har sagt i sine foredrag at "man har begynt å kalle det LCHF, og da holder vi oss til det og håper det etterhvert vil spre seg videre ut i verden". Hun reiser land og strand rundt ukentlig for å holde foredrag. Det har hun gjort i flere år nå, og det uten annet honorar enn til å dekke reisekostnadene. (I starten stod hun selv for reisekostnadene). Hun startet med dette på idealistisk grunnlag, fordi hun selv hadde oppdaget helseeffekter og vektnedgang på denne kosten, og som lege så hun det som sitt ansvar og informere om denne feilinformasjonen vi får gjennom "etablissementet".

Det har vært mye rabalder i Sverige om denne damen, og nå er det snart ikke en eneste svenske som ikke vet hva LCHF er.

LCHF er jo selvfølgelig også en diett - men ikke en slankekur. Er man slank og tåler mye karbohydrater, ja da kan man også spise mer av det. Er man overvektig og har helseplager, må man selvsagt kutte ned. Det som er greia med LCHF er at man bør innføre mer naturlig fett i kostholdet, og mindre karbohydrater. Mange spiser fra 10-25 karber om dagen, mens andre spiser mer. Det blir helt individuelt ut fra sin egen toleransegrense for karbohydrater, ønskemål for vekt og kosthold i forhold til helse.


#68

SunnhetMedSirrup sa for siden:

mm- det leste jeg nettop i den andre tråden som for øyeblikket er aktiv ;)


#69

Borealis sa for siden:

Min feil...la inn et innlegg her, - men hadde plassert det feil, så jeg sletta/flytta det. Men Veggpryd her var lynkjapp, og rakk svare meg innen jeg sletta mitt innlegg :p



#71

SunnhetMedSirrup sa for siden:

men denne tråden er fortsjatt flott!

og jeg lurer på hvor mange karbohydrater dere ca spiser hver daG? dere på LCHF, ikke optimal enæring osv..

:lol:


#72

Photobscura sa for siden:

Det varierer. Jeg føler jeg har skrevet litt forskjellig rundtomkring her. Men aldri mindre enn tjue gram om dagen, og aldri mer enn søtti. Nesten så jeg får lyst til å sjekke en ukes tid, bare for å ha et tall å slå i bordet med.
Jeg teller i alle fall ikke, det er også et stort poeng for meg, og jeg er såpass erfaren nå etter så mange år at jeg kjenner hvor mye jeg trenger.


#73

SunnhetMedSirrup sa for siden:

bare lurte, for selvom jeg ikke har spist noe serlig karbo, kommer altid samvittigheten når jeg setter tennene i en tomat :(


#74

California Girl sa for siden:

Jeg er med på LCHF. Har vært med en uke og har gått ned -2 kg. Målet er -13 kg. Minus 10 til jul. Første uke har gått greit helt uten sjokoladesug. Det er det verste for meg. Jeg er ALTFOR glad i sjokolade. Regner med at vektnedgangen går langsommere heretter.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.