< Tilbake til oversikten

Karbohydrater i f.eks sukkerfri sjokolade

#1

trudern sa for siden:

Ser at feks sukkerfri sjokolade inneholder ganske mye karbohydrater, faktisk omtrent det samme som en med sukker. Jeg skjønner ikke da helt at den er ok å spise? Hva er forskjellen på disse karbohydratene liksom? Skjønner jo at de kommer fra ulike ting, men hvorfor er de karbohydratene ok, mens de andre ikke er?


#2

Kristin_B sa for siden:

I sukkerfrie sjokkiser så er det sukkeralkoholer som du kan trekke fra...da får du det faktiske antall gram av karber som du får i deg.

Jeg tror det blir regnet sånn fordi at sukkeralkoholene ikke blir tatt opp i kroppen. De suser bare i full fart gjennom :rolleyes: Og det har vel flere av oss opplevd flere ganger... :lol::p


#3

Liv sa for siden:

Hvilke sukkerfrie sjokolader bruker dere da?:)
Såg på en slag i går og den var det ca 50 karber i:eek::eek:
Men så var det med de sukkeralkoholene da, skjønner ikke helt dette, men det kommer vel....:D


#4

trudern sa for siden:

Jeg har funnet både Cavalier, Sukkerfritt og Anton Berg sine sukkerfrie sjokolader her. Ligger vel på omtrent samme innhold.


#5

Kitt sa for siden:

På Anthon Berg sin sukkerfrie sjokolade står det
Karbohydrater 46g

Av disse er det 43g malitol. Malitol er en sukkeralkohol som ikke tas opp av kroppen og dermed kan trekkes fra i karbohydratregnskapet slik at man ender opp med 3g karbohydrater pr 100g sjokolade.

En Anthon veier kun 45g, altså er det mindre enn 1,5g karbohydrater i en sjokolade!:D:D:D

Advarsel! Mange får problemer med meeeeget løs mage om de spiser malitol!:eek:


#6

safran sa for siden:

Jeg har et tilleggsspørsmål om Anthon. Det er jo ikke noe gunstigere å velge denne sjokoladen om man ikke går lavkarbo, for den har 460 kcal pr 100 g! For man kan vel ikke trekke noe vekk fra det?


#7

snøfte sa for siden:

Ohhh kan man spise en hel sjokolade og få så lite inntak av karber. Jeg tok meg en liten bit, og med verdens dårligste samvittighet. Kan jo spise en hel om man vil;)


#8

Kitt sa for siden:

Nei, teller man kalorier er det ikke noe godt valg!
Men fint å kunne bruke litt på lavkarbo, da!:D


#9

Anarko sa for siden:

Hvor får man kjøpt desse sjokoladene?


#10

Kitt sa for siden:

Anthon har desverre gått ut av produksjon!:eek::(:mad:

Sjokolade fra Sukkerfritt har de på mange Rema- butikker.

Ellers har som regel helsekostbutikkene stor utvalg!

To advarsler:
Noen av disse er merket "uten sukker", men er tilsatt fruktose. Disse er ment for diabetikere, ikke oss!:p

Noen blir skikkelige dårlige i magen av sukkeralkoholer, men kramper og svært hyppige, ubehagelige turer til rommet med hjerte på døren!:eek:


#11

Modezty sa for siden:

De har Sukkerfritt på en del Meny butikker også. I tillegg til Sjokoladeprinsen - "frihet" sjokoladen, den lilla, er med maltiol.


#12

pink82 sa for siden:

Har vært en tur innom sukkerfritt.no. Der selger de også noe godteri, sånn som vingummi, skukkertøy og liknende. Er det noe vi kan spise på lav karbo? Det står 30 karb hvorav 0 sukkerarter.... Er litt redd noe av karbo'n er stivelse... Noen som vet?


#13

Kitt sa for siden:

For eksempel:
         <strong>Sukkerfri Sour Punk Cola </strong>

Pris (stk): kr 11.00 inkl. mva

Sukkerfrie Sour Punk Cola Nettovekt: 50 g Ingredienser: Maltitolsirup, hvetemel, maltitol, polydekstrose, vegetabilsk olje, surhetsregulerende middel; eplesyre, aroma, fargestoff (E150), søtningsstoff; sukralose.
Næringsinnhold per 100 g: Energi 200 kcal, Protein 0 g, Karbohydrater 40 g (hvorav sukkerarter 0 g og sukkeralkoholer 40 g), Fett 0 g, Fiber 0 g, Sodium 0 g.

Når det står at det er 40g karber og at av disse er 40g sukkeralkoholer, er det jo ikke akkurat plass til noe stivelse, da!;)


#14

pink82 sa for siden:

Hehe, så bra :) Da skal jeg bestille :) Kino kvelden er reddet :)


#15

Kitt sa for siden:

Bare husk at for noen er søtningsstoffer partystoppere og noen blir utrolig dårlige i magen av feks malitol!:eek:


#16

pink82 sa for siden:

Har hatt den erfaringen ja, men noen ganger er det verdt det :rodme:


#17

sstorebo sa for siden:

Det er en liten ting som er viktig å huske på når dere ser på stoffene som brukes og det er GI (Glykemisk Indeks) på soffet som brukes som erstatning for sukker. Glykemisk indeks viser sukkerets påvikrning på blodsukkeret i kroppen.

Mer om glykemisk indeks finner du her:
lowcarbdiets.about.com/od/faq/f/faqgi.htm

De fleste "sukkerfrie" leverandører av sjokolade og snop benytter seg av malitol sirup eller malitol pulver. Dette pulveret har kun 75% av søtningsmengden til sukker og en glykemisk indeks på hele 52.
(Vanlig sukker har en GI på 60.) Dette vil si at dersom det i en sjokolade sukret med kun malitol, og med samme søtning vil GI ligge på hele 69! Dvs en får høyere blodsukker av en sukkerfri sjokolade enn en vanlig
(men en får ihvertfall ikke hull i tennene)

Men det finnes gode sjokolader også. Sjokolader som er sukret med Erythritol har en GI på 0. Et annet alternativ er sjokolade med xylitol (GI på 13). Xylitol er også det samme som en finner i tyggis fra extra.

Jeg vet at Kinsarvik Frukt og Grønnt i bergen selger slik sjokolade, vet ikke for andre.

Hele tabellen med GI finner du her:
lowcarbdiets.about.com/od/whattoeat/a/sugaralcohols.htm

Her i norge har vi Erythritol sukker (sukrin). Dette er også et godt alternativ for de som blir dårlig i magen av malitol. Det blir ihvertfall jeg...


#18

Kitt sa for siden:

Dette sier dr. Torkil om xylitol:

Kanskje ikke noe lurt valg om man følger ketolyse- kuren i hvert fall!;)


#19

Anarko sa for siden:

Selger de sjokolade med Erythritol på Kinsarvik i Bergen? Jeg var innom på tirsdag og spurte etter sukkerfrie sjokolader... vet de hadde malitolsjokolader i alle fall. Men utifra dette så er malitol veldig ugunstig egentlig? Og man burde satse på Erythritol. Jeg må tilbake til Kinsarvik!


#20

TiZa sa for siden:

:cool:Hei. Etter det jeg har forstått, er det mulig å spise sjokolade mm, så lenge en kan trekke fra sukkerarter og det er innenfor normalen? F.eks Freia sin hvite kokesjokolade:
energi 2250/540kcal, protein 4.7g, karbohydrat 63g(hvorav sukkerarter 63g), fett 29.5g(hvorav mettede fettsyrer 17.5g), kostfiber 0g, natrium 0.2g.
vil det si at jeg kan spise denne uten at det gjør noe?:confused:


#21

Gerd sa for siden:

Kan IKKE trekke fra sukkerarter.

Kun sukkeralkoholer kan trekkes fra.

denne du henviser til har 63 gram karber som kun er sukker og er ikke ketosevennlig ;)


#22

Yonah sa for siden:

Jeg får ikke høyere blodsukker av maltitol enn sukker, og jeg får heller ikke lavt blodsukker av maltitol. Vanlig sukker sender bls høyt for deretter å dumpe det langt ned til rundt 3 eller lavere:eek:

Det sagt tåler jeg ikke maltitol fordi jeg får kjempevondt i magen og magen buldrer noe forferdelig og vekta stopper. Men jeg får ikke det minste ikke så svingende blodsukker som ved bruk av sukker.
Jeg får luft og kramper i magen av sukrin og, så det brukes kun i små mengder(typ 1/2ts).

Konklusjonen er nok at det er best å holde seg unna godteri, sukker eller kunstig søtning.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.