Ser at feks sukkerfri sjokolade inneholder ganske mye karbohydrater, faktisk omtrent det samme som en med sukker. Jeg skjønner ikke da helt at den er ok å spise? Hva er forskjellen på disse karbohydratene liksom? Skjønner jo at de kommer fra ulike ting, men hvorfor er de karbohydratene ok, mens de andre ikke er?
I sukkerfrie sjokkiser så er det sukkeralkoholer som du kan trekke fra...da får du det faktiske antall gram av karber som du får i deg.
Jeg tror det blir regnet sånn fordi at sukkeralkoholene ikke blir tatt opp i kroppen. De suser bare i full fart gjennom :rolleyes: Og det har vel flere av oss opplevd flere ganger... :lol::p
Hvilke sukkerfrie sjokolader bruker dere da?:)
Såg på en slag i går og den var det ca 50 karber i:eek::eek:
Men så var det med de sukkeralkoholene da, skjønner ikke helt dette, men det kommer vel....:D
På Anthon Berg sin sukkerfrie sjokolade står det
Karbohydrater 46g
Av disse er det 43g malitol. Malitol er en sukkeralkohol som ikke tas opp av kroppen og dermed kan trekkes fra i karbohydratregnskapet slik at man ender opp med 3g karbohydrater pr 100g sjokolade.
En Anthon veier kun 45g, altså er det mindre enn 1,5g karbohydrater i en sjokolade!:D:D:D
Advarsel! Mange får problemer med meeeeget løs mage om de spiser malitol!:eek:
Jeg har et tilleggsspørsmål om Anthon. Det er jo ikke noe gunstigere å velge denne sjokoladen om man ikke går lavkarbo, for den har 460 kcal pr 100 g! For man kan vel ikke trekke noe vekk fra det?
Ohhh kan man spise en hel sjokolade og få så lite inntak av karber. Jeg tok meg en liten bit, og med verdens dårligste samvittighet. Kan jo spise en hel om man vil;)
Har vært en tur innom sukkerfritt.no. Der selger de også noe godteri, sånn som vingummi, skukkertøy og liknende. Er det noe vi kan spise på lav karbo? Det står 30 karb hvorav 0 sukkerarter.... Er litt redd noe av karbo'n er stivelse... Noen som vet?
Det er en liten ting som er viktig å huske på når dere ser på stoffene som brukes og det er GI (Glykemisk Indeks) på soffet som brukes som erstatning for sukker. Glykemisk indeks viser sukkerets påvikrning på blodsukkeret i kroppen.
De fleste "sukkerfrie" leverandører av sjokolade og snop benytter seg av malitol sirup eller malitol pulver. Dette pulveret har kun 75% av søtningsmengden til sukker og en glykemisk indeks på hele 52.
(Vanlig sukker har en GI på 60.) Dette vil si at dersom det i en sjokolade sukret med kun malitol, og med samme søtning vil GI ligge på hele 69! Dvs en får høyere blodsukker av en sukkerfri sjokolade enn en vanlig
(men en får ihvertfall ikke hull i tennene)
Men det finnes gode sjokolader også. Sjokolader som er sukret med Erythritol har en GI på 0. Et annet alternativ er sjokolade med xylitol (GI på 13). Xylitol er også det samme som en finner i tyggis fra extra.
Jeg vet at Kinsarvik Frukt og Grønnt i bergen selger slik sjokolade, vet ikke for andre.
Selger de sjokolade med Erythritol på Kinsarvik i Bergen? Jeg var innom på tirsdag og spurte etter sukkerfrie sjokolader... vet de hadde malitolsjokolader i alle fall. Men utifra dette så er malitol veldig ugunstig egentlig? Og man burde satse på Erythritol. Jeg må tilbake til Kinsarvik!
:cool:Hei. Etter det jeg har forstått, er det mulig å spise sjokolade mm, så lenge en kan trekke fra sukkerarter og det er innenfor normalen? F.eks Freia sin hvite kokesjokolade:
energi 2250/540kcal, protein 4.7g, karbohydrat 63g(hvorav sukkerarter 63g), fett 29.5g(hvorav mettede fettsyrer 17.5g), kostfiber 0g, natrium 0.2g.
vil det si at jeg kan spise denne uten at det gjør noe?:confused:
Jeg får ikke høyere blodsukker av maltitol enn sukker, og jeg får heller ikke lavt blodsukker av maltitol. Vanlig sukker sender bls høyt for deretter å dumpe det langt ned til rundt 3 eller lavere:eek:
Det sagt tåler jeg ikke maltitol fordi jeg får kjempevondt i magen og magen buldrer noe forferdelig og vekta stopper. Men jeg får ikke det minste ikke så svingende blodsukker som ved bruk av sukker.
Jeg får luft og kramper i magen av sukrin og, så det brukes kun i små mengder(typ 1/2ts).
Konklusjonen er nok at det er best å holde seg unna godteri, sukker eller kunstig søtning.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.