< Tilbake til oversikten

Deilig Mokka-konfekt!

#1

NinaOp sa for siden:

Etter å ha bakt Sarah Bernard her forrige helg, tenkte jeg at jeg skulle eksprimentere litt med konfekt-making:D

ca 150 g hasselnøtter 9 karber
100 g meierismør 0.6 karber
en plate nøttesjokolade fra Sukkerfritt 3 karber
bakekakao etter smak (jeg bruker ganske mye, liker mørk sjokolade:p) kanskje 40 g? 3-4 karber
kaffeskvett hvis man vil ha mokkasmak, byttes med fløteskvett hvis man vil ha ren sjokoladesmak

Hasselnøttene finhakkes i mikser. Smelt smøret og ha sjokoladen oppi til den også er smeltet. Blandes sammen med det tørre, tilsett kakao etter smak, og evnt kaffeskvetten. Røres godt sammen før man heller "røren" over i små konfektformer. Jeg brukte muffinsformer og fikk 15 stk. Da blir det ca 1 karb pr konfekt, lager man de i små konfektformer blir selvfølgelig antallet karber mindre. Settes i fryser for å stivne, jeg oppbevarer de der og tar dem rett derfra, men nå liker jeg min sjokolade kald også da..
Kan sikkert settes i kjøleskapet når de er stive.

Nydelige både som de er og kanskje med ett lite bringebær og en dæsj krem oppi muffinsformen?:sikle:
Enjoy!


#2

sirimor sa for siden:

Ååhh...duverden...jeg får helt vann i munnen....


#3

Anne Karin sa for siden:

Denne skal jeg jaggu prøve. Det vil kansje være godt med litt appelsinskallrasp oppi også:D


#4

NinaOp sa for siden:

MMm appelsinskall hørtes godt ut.. Noen vil kanskje foretrekke ett lite dryss Splenda i "røren", men jeg syns sjokolade er best litt bitter og sterk, da er det som oftest nok med en bit:)
Det finnes sikkert mange variasjonsmuligheter, mindre kakao for lysere sjokolade, søtere smak med Splenda osv, men jeg syns at det smakte mest ordentlig sjokkis når den er skikkelig mørk og god.
Til og med min svært skeptiske samboer syns disse var kjempe gode, så i dag var fryser-brettet nesten tomt:D
Det er ikke så mye søtt jeg spiser etter jeg begynte på Ketolyse, men det er godt å vite at det finnes ett alternativ i tilfelle søthungeren tar overhånd. Iogmed at jeg bor over en matbutikk, blir veien ned til sjokkishylla svært kort hvis jeg ikke klarer å styre meg, selv om jeg jobber med selvkontrollen..


#5

Helene1 sa for siden:

Hvor får man tak i "nøttesjokolade fra Sukkerfritt"


#6

Erlinda sa for siden:

Hei. Her jeg bor har Ica supermarked tatt inn 3 sorter av den sukkerfritt, den mørke, vanlig og den med nøtter.De har også gelen + vaniljsausen fra Heistad. Og det er jo slik at de samme butikkene skal ha det samme sortemanget. Det vil si at, alle Ica super i norge skal ha disse varene.


#7

froken sa for siden:

Hei.:) Vet du hvor mye sjokoladene kostet på Ica, iforhold til de vi kan kjøpe på nettet?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.