< Tilbake til oversikten

Er det likegyldig hvor karboene kommer fra?

#1

Sisla sa for siden:

Jeg trodde i starten at poenget med Ketolyse var å spise minst mulig karbo. Etter hvert som jeg har lest så har jeg forstått at jeg bør holde meg rundt 15 for ikke å gå i sparepluss - at jeg ikke vil gå ned mer/fortere om jeg ligger på 7 for eksempel.

Ketostixen min viser rosa, altså midt på treet, det betyr at jeg er i ketose hvis jeg har forstått det rett. Betyr det at det er greit at jeg kanskje i denne perioden ikke har ligget på mer enn 10 karbo? (jeg er faktisk litt usikker)

Jeg er ikke helt sikker på om jeg har regnet riktig når det kommer til matvarer og karbo - det er litt problematisk syns jeg når jeg lager middag, regner ut - også får jeg mat til overs som jeg tar med meg på jobb neste dag. Vet ikke helt hvordan jeg skal fordele karbioene da. Men det kommer vel. Uansett så kan det se ut som at det går greit for meg å holde nede karboinntaket, jeg føler meg mett og er ikke så opptatt av mat - hopper over frokost, spiser ikke kvelds ... jeg tror muligens utfordringen min blir å få i meg nok karbo.

Så til spørsmålet mitt. Hvis svaret deres er at jeg bør ligge på 10-15 karbo pr. dag, er det likegyldig hvilke kilder jeg fyller på med? Om karboene kommer fra nøtter, en bit banan, grønnsaker eller annet?


#2

Carisma sa for siden:

:eek: Ikke banan. :nei:
Banan er det værste en lavkarber kan ha i seg. Masse karbo og masse fett i samme porsjon....


#3

Kristin_B sa for siden:

..og utslag på stixen betyr at du er i ketose, uansett farge på stixen. Den er nok ikke så avansert at den viser hvor mange gr karbo du har spist.. :rolleyes:

Prøv å spise grønnsaker med mer karbo i, f.eks løk! Lykke til :heia:


#4

Gerd sa for siden:

Hei :)

Du har ikke lest boka og satt deg inn i ketolysekuren?
Lån den på bibilioteket og les den godt :D

Grønnsaker er viktigste karbokilde.
Banan er fy.

Drikk masse vann.
Spis deg passe mett til hvert måltid.
Og ikke vær rett for fett.


#5

snutanuta sa for siden:

Jeg er helt i startgropa selv, men vil bare ønske deg velkommen og lykke til:)


#6

Goggen sa for siden:

Dette er en gammel myte.
Banan inneholder: Protein: 1,2gr, Fett: 0,3gr Karbohydrater: 21,0gr

Dette at banan inneholder fett er "opplest og vedtatt", men stemmer ikke.
Men inneholder masse karbo. Styr unna!


#7

Madamim sa for siden:

Nei, det er ikke likegyldig hvor karbene kommer fra. Skal kuren fungere optimalt skal de fleste karbene komme fra grønnsaker som vokser over jorden, se i matvare tabellen hvor mye de inneholder. Noen karber kan komme fra fløte, egg, nøtter, ost, brøderstatning, cottage cheese, bringebær, jordbær og multer f.eks. Du bør legge deg på 15 gr om dagen, etterhvert kan du faktisk øke, så lenge du holder deg i ketose. Paprika, løk, brokkoli og blomkål veier litt, så de er fine å få opp karbene med :) Velkommen og lykke til.

www.lavkarbo.no/matvaretabell/frukt-og-gronnt


#8

Sisla sa for siden:

Jeg er veldig godt klar over at banan er fy-fy (wow som de folk reagerte - blå lys - FARE :) ), men det var bare et eksempel for å illustrere spørsmålet mitt.

Jeg tenker nå at karboene også kan komme fra banan om man trenger å fylle på, men at det er lite lurt fordi banan er så stappa med karbo at man lett kan miste kontroll over mengde og få altfor mye. Det skal ikke mye banan til før man er over grensen.

Tusen takk for svar alle sammen.


#9

Sisla sa for siden:

Tusen takk :)
Jeg har ikke gått ned enda, men opplever allerede en rekke positive sider ved kuren. Humøret mitt er mye mer stabilt og jeg har svært god effekt på muskulaturplager.
At det er muligheter for at 12 kilo forsvinner kan jo også gjøre en glad :)


#10

Sisla sa for siden:

Nei, det er jeg klar over. Så det er fint. Men en ting. La oss nå si at jeg skeier ut - vil det umiddelbart slå ut på stixen eller først neste dag?

Jeg så på tabellen og tenkte at løk kan jeg ikke spise, men det skal jeg avprogrammere :)
Godt forslag.


#11

snutanuta sa for siden:

Jeg har gått på det i 1 uke nå og er 1 kg lettere OG har mye mer energi og bedre humør, så noe gjør det med kroppen:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.