Jeg funderte sånn på hvorfor jeg plutselig gikk opp masse i vekt.. Så slo deg meg, kanskje det hadde noe å gjøre med det faktum at jeg har spist 1 kg bacon siden fredag kveld..:eek:
Og det er jo salt... Så kanskje saltet har fått vannet til å bli i kroppen min???
Det med saltinntak er også en interessant ting - det er nemlig karbohydrater som får nyrene til å holde på salt, så det med å ikke spise for mye salt gjelder først og fremst på et høykarbo kosthold:) Men det er jo andre ting som kan gjøre at du holder på vann (hormoner osv)
Jeg tror kanskje det er noe i det. Syns ofte at de dagene jeg spiser bacon så står vekta litt stille. Vet ikke om det er saltet eller om det er baconet?
Har ikke sjekket det ut, holder meg heller unna bacon jeg.
Er det ikke også sånn at bacon blir tilsatt noe sukker under produksjonen. Dere som sier vekta står stille... kan dette kanskje være åsaken?
Nå er det vel ikke alle produsenter som gjør dette da...
Det er snakk om ekstremt små mengder sukker eller druesukker, som neppe vil hindre vektnedgang.
Salt får (såvidt jeg vet) kroppen til å binde mer vann. Ved å drikke mye vann forskyver du mineralbalansen i kroppen, og dermed binder du mindre vann. Vann har ingen justerende effekt på fettforbrenningen.
Det er en interessant forklaring til hvorfor vann er relevant for fettforbrenning her, men jeg har ikke dobbeltsjekket informasjonen: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9104
Ziggy presenterer elementær kjemi. Likevel er det svært små mengder vann som skal til. Triglyserider (fett) spaltes sjeldent komplett, og ofte ender du opp med et glyserol-molekyl med en eller to alkoholer. Dessuten dannes det endel vann under oksidasjonen av fett.
Det viktigste under fettforbrenningen, fremfor nedbrytningen, er faktisk oksygen.
Ja, det er godt mulig det ikke har så veldig stor betydning . Har som sagt ikke dobbeltsjekket det. Kom bare over denne tråden for noen dager siden. Skal kose meg litt med temaet i kveld :D
Til Carisma: Hadde du glemt denne da? Du var jo med å teppebombe diskusjonen :)
Det ser faktisk ut som om du har rett, danish. Foreløpig har jeg bare sett på de linkene du postet, men forklaringen er ganske overbevisende. Hvis jeg tolker det riktig, produserer fettmetabolismen vann, heller enn å bruke det.
Bugger :) Jeg som endelig klarte å finne noe skikkelig motiverende for å dytte i meg litvervis med vann igjen. Men det er jo sunt, uansett da.
Hadde bacon i kjøleskapet og laget ommelett til frokost lørdag.
Etter et par timer var jeg kjempesulten. Sjekket etiketten på baconet.
Og jo da! Sukker.... Sto ikke hvor mye og heller ikke karbohydrat innhold.
Sjekket om jeg fortsatt var i ketose....NEI! Sjekket på Prix og både Extra og coop baconet inneholdt sukker. Fysj. Ikke rart jeg syns ting ikke har fungert med bacon, siden jeg har trodd at bacon er bacon, men tydligvis ikke. Nå har jeg kjøpt Gildes bacon. Den skal det ikke være sukker i.
Spiste lite karber resten av dagen og på ettermiddagen var jeg i ketos igjen. Så det gikk for så vidt ganske greit. Ble ned 0,1 kg alikevel.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.