< Tilbake til oversikten

Nyyydelig eplekake :D

#1

Impulsiw sa for siden:

Jeg lagde først en vanlig eplekake. Synes den var så god så jeg modifiserte oppskriften og laget en lavkarbo eplekake. Den ble meget god!

Man tager:

250 gram margarin (romtemperert)
25 gram candrel eller splenda
50 gram ketolysemix eller soyaprotein uten smak
110 gram mandelmel (jeg malte i foodprossessoren)
2 ts bakepulver
5 egg
250 gram epler uten skall i båter
kanel og søtstoff.

Skill eggene og visp eggevitene stive. Visp margarin og candarell godt. Ha i en og en eggeplomme (så det ikke skiller seg) og ha i resten av tørrvarene. Vend inn eggehvitene. (har du dårlig tid kan du droppe å piske eggehvitene stive, bare ha i ett og ett egg.)

Ha halvparten av røren i en rund 22 cm rund form. Stapp i halvparten av eplebåtene og strø maaasse kanel på og strø med splenda eller candarel. Ha på resten av røra og stapp i resten av eplene.Strø med masse kanel og strø med splenda/candarel.

Stekes på nederste rille på 170 grader i 40 minutter.(stikk en pinne i mot slutten for å sjekke)

Min ble litt tørr dagen etterpå. Men da delte jeg et stykke i to, smurte med smør og strødde kanel og splenda på og satte bitene sammen igjen. MEEEGET godt :sikle: (den var også god med rømme og lettsyltetøy på :_plystre:


#2

Carisma sa for siden:

Hmm, kan man bruke meierismør i stedet tro? Evt usaltet smør? Margarin er jo ikke lavkarbo..... :)


#3

Impulsiw sa for siden:

Snacks


59.03
Eple, norsk, rå 25
bakemix ketolyse 4
Mandler, skåldet 6.6
Egg, rå 0
candarel 23.43
Sånn ser karboinnholdet ut. Jeg delte kaken i 8 biter. En blit ble ganske stor. Da blir det ca. 7,4 karber per bit og 365 kalorier.


#4

Impulsiw sa for siden:

Det er 0 karber i melange margarin..så det er lavkarbo nok for meg :D


#6

Impulsiw sa for siden:

For de som ikke vil bruke margarin, går det helt fint an å bruke meierismør eller annet smør for den del. :ja:

#7

Carisma sa for siden:

Da blir det eplekake til helga! :heia:


#8

Impulsiw sa for siden:

Her også..kommer til å lage den MER kan man si :sikle:

Jeg rørte ikke eggehvitene stive. Men da ble den litt lav... så jeg tenkte at hvis man visper dem da..så blir den litt mer luftig..kanskje :D

Og med en høvlet meierismørskive i mellom.. ..blir den ikke tør heller..:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.