< Tilbake til oversikten

Hjelp meg med fettet!

#1

Wilma sa for siden:

Sliter med åfå i meg nok fett- har kommet frem til at det muligens er derfor jeg har stoppet i vektnedgangen. Har skrevet et innlegg tidligere om at jeg også sliter med å overstige 6-7 g karbohydrater per dag.

Kan dere liste opp for meg hva og hvordan jeg kan øke fettinnholdet. Hvor mye er MYE fett, liksom? Fløte og bacom hver dag? Hvor mye av det`?
Er takknemlig for svar


#2

Sesti sa for siden:

Fettet kan jeg hjelpe litt med hvertfall:)

Jeg spiser en helt del bacon pr dag, gjerne 10-14 skiver.. Når jeg blir lei smaken, heller jeg en ss fløte over, så går resten ned uten problemer:)
Ellers spiser jeg meierismør hver gang jeg bruker det, går ned litt nå og da:)
Og det funker på meg:)

Når det gjelder karbeinntaket har jeg ingen gode råd, jeg sliter selv med å få i meg noen.. Er ikke noe flink til å spise grønnsaker nei.. Trasi det der:(

Håper noen andre her inne har gode tips:)


#3

Kitt sa for siden:

Har vært mange tråder om dette. Søk litt, så finner dere nok masse!

Cocosa, MCT- olje etc er gode fett- tilskudd.

Rød paprika og løk tilfører litt ekstra karber!


#4

Wilma sa for siden:

Hva er Cocosa og MCT? Kan du forklare litt....


#5

danish sa for siden:

MCT-olje (fåes på apoteket) består av mellomlange fettsyrer. De fordøyes meget lett. Cocosa er uraffinert kokosolje, som er meget rikt på MCT. En type har mye smak, den andre lite smak (den er for steking). Cocosa er dyrt. Innvandrersjapper har langt billigere kokosolje. Den er grunnleggende sett lik Cocosa, men har gått gjennom mer raffinering. Det er opp til deg å vurdere hva du vil ha.

En annen anbefalning er eggemelk. Den minner om fløte. Du kan godt bruke cocosa i den. Bland gjerne i litt vaniljekaffe, kanel, muskat eller noe lignende. Det gjør smaken mye bedre.


#6

Fungirl sa for siden:

Hva med å lage sauser av fløte, dette er supert til kjøttretter. Ha i noen skjeer creme fraiche eller seterrømme.
Hell olje over salaten før du tar på dressing.
Stek alt i meierismør.

Har selv dilla på fløtesaus med løk, der ryker det fort mange karbs. Har nemlig også hatt problemer med å få i meg nok fett og karbs.


#7

Carisma sa for siden:

Ultra har en extra Virgin Cocos oil fra Bali Kitchen, omtrent halv pris av Cocosa. Riktignok mindre glass, men man kan jo sjekke den først.


#8

danish sa for siden:

Sist jeg sjekket var det rundt 330 spenn per liter/kilo (alt eftersom du velger Bali eller den andre varianten). Innvandrersjapper tar langt mindre. Delfia-fett kan gå til nød. (Jeg er ikke helt overbevist om at det er særlig transfett i Delfia, bl. a. fordi kokosfett i utgangspunktet har svært få dobbeltbindinger, og gjerne hydrogeneres fullstendig, fremfor delvis; det er den siste prosessen som danner transfett).


#9

Carisma sa for siden:

Men fordelen med Extra virgin kokkos oljene, fremfor delfiafett, er at de lukter ordentlig kokkoes :)
Men jeg steker også i delfia fett innimellom, særlig asiatiske ting.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.