anneca sa for siden:
Jeg fikk høre at noen hadde fått leverskader av å gå på ketolyse, sikkert over lenger tid. Er det noen andre som har hørt noe om det?
anneca sa for siden:
Jeg fikk høre at noen hadde fått leverskader av å gå på ketolyse, sikkert over lenger tid. Er det noen andre som har hørt noe om det?
Gracella sa for siden:
Nei, men jeg har hørt om mange som har fått hjerte-karsykdommer og diabetes av "normal" mat...:rolleyes:
Gracella sa for siden:
Fra spøk til alvor... Jeg har ikke hørt om det sånn personlig, men etter hva jeg har lest her inne og på andre fora, så er det en vanlig myte(?) blant ketolysemotstandere at et ketogent kosthold gir deg alle mulige helseplager.
Kitt sa for siden:
Leverskader?:confused:
Det var noe nytt, trodde ryktene snakket om nyreskader, jeg!:eek:
Bare tuller;), alle slike rykter er veldig overdrevet eller gjelder mennesker som var utsatt i utgangspunktet!
Er skrevet en del om det ang nyrer her fra før. Prøv å søk litt, du!
energibunten sa for siden:
Nei leverskader får man bare av giftstoffer, feks alkohol. Levra er kroppens filter.
også overdrevet inntak av fruktose over lang tid kan forandre leveren negativt. Da snakker vi stort inntak sammen med annen mat, feks i brus ( iallefall i USA )
Nyrefunksjonen vil ved et høyere inntak av protein måtte gå på et høyere gir, men normalt friske mennesker tar ikke skade av det. Dog spiser størstedelen her inne ikke overdrevet med protein.
Diabetikere kan ofte få nyretrøbbel og hypotesen er at høyt insulin øker belastningen på nyrecellene slik at de til slutt streiker. Inntak av mye karbo og stor blodsukkervariasjon kan derfor påvirke nyren negativt.
Fett derimot går ikke innom hverken lever eller nyre og det er fett man spiser mer av istedenfor karbo stort sett her inne.
sirimor sa for siden:
Interessant spørsmål dette her.
Jeg så et program, husker ikke nå hvilket, men der ble en gåselever vist frem som et eksempel på hvordan det går med levra om man spiser for mye fett. Altså, da får man fettlever var konklusjonen.. Det så jo såklart helt for jævelig ut og jeg kan nok tenke meg at det var mange av seerne som fikk skrekken da.
Men ærlig talt, hva er det de tvangsforer gjess med for at de skal få denne overdimensjonerte leveren som har en konsistens som ferdig pate.?
Jeg må bare si at innslaget gjorde såpass inntrykk på meg at jeg nå føler for å spørre om akkurat det. Ikke at jeg tror at jeg har sånn lever altså, men...
Er det kombinasjonen fett+karbo som gjør utslaget, eller hva? Håper noen kan svare:)
Skippy sa for siden:
Tror det er en blanding av fett og mais, altså hurtige karbohydrater og fett.
danish sa for siden:
De fôrer dem med korn, som regel gjennom hylser som skyves ned halsen. Gjess har en mekanisme for å fete seg opp før de skal ut og overvintre, og det er derfor det funker så bra.
Det er en brutal praksis, og stammer fra østjødene. I sentral-Europa manglet de sesam- og olivenolje til steking av kjøtt (smør blir treif når det blandes med kjøtt), og benyttet istedenfor schmaltz, som er gåsefett og karamellisert løk. Det finnes "økologisk" foie gras (altså uten tvangsfôring), som utnytter den naturlige fettlagringsmekanismen før overvintringen.
sirimor sa for siden:
Okai...men er det bare gjess som har denne lagringsmekanismen og får sånn lever, eller kan andre pattedyr (iberegnet oss selvfølgelig) også få det? Huff....
energibunten sa for siden:
Men levra har med karbolagring og karboomdanning og blodfiltrering å gjøre. Den fordøyer/lagrer da virkelig ikke fettet. Det blir jo oppløst og fordelt gjennom lymfe og blodsystemet og forbrennes i cellene eller lagres i fettcellene.
Kolesterolmekanismene har levra mye å gjøre med, kan være en indirekte årsak her jeg overser, men vi snakker kolesterolmekanismene og ikke fettforbrenning her. Det er forskjell på det.
Mais inneholder endel fruktose også. Akkurat fruktosen forbrennes/konverteres kun i levra.
Men "giftige" fetter som transfett og harskt fett skulle det ikke forundre meg om skader levra over tid.
Gracella sa for siden:
Kan ikke overdreven alkoholbruk gi "fettlever"?? Mener jeg har lest noe om det en gang...
Uansett er det vel mye og raske karbohydrater i kombinasjon med mye fett som er ille for kroppen generelt, ikke LCHF :)
Fetpåmidten sa for siden:
Jepp, "fettlever" er forbundet med alkoholisme, og innebærer et spektrum av leversykdommer. Det er også forbundet med metabolsk syndrom (tada!), og man har derfor også funnet det hos overvektige (derfor tror man ofte, feilaktig, at det er på grunn av mye fett. It never ends:(). Kostholdsmessig er det (igjen) et høyt karboinntak som med stor sannsynlighet er synderen - fettlever blir direkte forbundet med alle de andre livsstilsykdommene som er forårsaket av høykarbokosthold.
Den lista er jaggu lang:hylgrine:
Anne Karin sa for siden:
Jeg hadde to gjess som fikk fettlever. Jeg har gjess som kjæledyr og hadde i min uvitenhet overforet disse to med deres favorittmat som blandt annet besto av mais, druer og brød i tillegg fikk de kraftfor og ubegrenset med gress. De ble syke etter 2 år. dette har jeg lært av, de 3 jeg har nå må gå på salater og proteinrikt kraftfor vinterstid. sommermaten er gress. Gjessene spiser ikke fett, de er veggiser.
sirimor sa for siden:
Godt å få det diskutert og belyst. Altså, der fikk jeg virkelig erfare hvor lett det er å la seg påvirke av...ja, kall det rett og slett feilinformasjon. Ikke rart folk skyr fett.
Og fettlever kommer altså av alkoholmissbruk og inntak av andre giftstoffer generelt. Greit å vite.
Hvorfor jeg begynte å bli usikker er nok fordi jeg har levd lavkarbo/ketogent så lenge nå. Og så får jeg sånne tanker innimellom at jiisess, tenk om jeg skader kroppen, istedenfor å gjøre den en stor tjeneste med dette kostholdet.
Men her ble jeg korrigert tilbake på rett tankespor. Takk for det:D
energibunten sa for siden:
ja jeg vet hvordan det er. En del av meg tenker denne tanken uansett hvor mye jeg har lest om at det ikke er slik. Så må jeg innprente meg at "du blir bare frisk av hel ren naturlig mat" og så går det over :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.