< Tilbake til oversikten

Supergod limekake

#1

vilnedfort sa for siden:

Fant en oppskrift i fedon-boka, som jeg har tilpasset litt.

250g malte mandler
2 toppede ss fibol
2 toppede ss splenda
2 ss bakepulver
4 egg
3 dråper vanlijeessens
1 ts kanel
revet skall fra 2 lime

Mal mandlene, bland i limeskall og halvparten av søtningstoffene
Pisk stiv eggedosis av resten av søtstoffet og eggene, tilsett vaniljeessens og kanel, rør så inn mandelblandingen og bakepulver.
hell blandingen i godt smurt, 22 cm springform, dekt med bakepapir i bunnen.

Stekes på nederste rille i ovenen 35-40 min på 160 grader.
Avkjøles på rist.

Søtstoff smaker så foskjellig for forskjellige folk, så det kan være lurt å smake litt på blandinga, og man kan prøve med andre søtstoffer. Fordelen med fibrol er at det ikke inneholder karbohydrater og ikke påvirker blodsukkeret. For folk som går på lavkarbo med fokus på lav GI kan man bytte ut søtstoffet med 1,5 dl fruktose

Serveres med pisket krem eller rømme på toppen og litt søtnings-strøssel


#2

trudern sa for siden:

Ser du skriver 2ss fibol, hva er dette?


#3

trudern sa for siden:

:pSkjønte nå at det var FRIBOL du mente..... :)


#4

trollfjord sa for siden:

Ja, men hva ER fribol??


#5

trudern sa for siden:

Fra Wikipedia:
Fribol er et kunstig søtningsstoff. Det består av 98 prosent polydextrose (kostfiber) og én kalori (kcal) per gram. Det inneholder verken fett eller karbohydrater og påvirker ikke blodsukkeret. Det er derfor velegnet for diabetikere og er ikke skadelig for tennene.
Søtningsmiddelet sukralose er 600 ganger søtere enn sukker. Fribol-produktene inneholder kun én promille av dette stoffet. Det innholder heller ikke maltitol, isomalt, sorbitol eller andre sukkeralkoholer.
Hentet fra «no.wikipedia.org/wiki/Fribol»


#6

quebec sa for siden:

hvem selger fribol?


#7

vilnedfort sa for siden:

på apoteket:)


#8

LineJM sa for siden:

Polydextrose

                    <strong>From Wikipedia, the free encyclopedia</strong>

                                                Jump to: <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Polydextrose#column-one">navigation</a>, <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Polydextrose#searchInput">search</a>
                       <strong>Polydextrose</strong> is a food ingredient classified as soluble <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Dietary_fiber">fiber</a> and is frequently used to increase the fiber content of food, replace sugar, reduce calories and reduce fat content. <em>It is a multi-purpose food ingredient synthesized from <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Dextrose">dextrose</a>, plus about 10 percent <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Sorbitol">sorbitol</a> </em>and 1 percent <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Citric_acid">citric acid</a>. Its <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/E_number">E number</a> is <strong>E1200</strong>. The US <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Food_and_Drug_Administration">FDA</a> approved it in 1981.

Hmmm, den engelske versjonen av wikipedia sier at polydextrose inneholder 10% sorbitol, mens den norske sier at Fribol produktene, som i all hovedsak består av polydextrose ikke inneholder sorbitol ? Noen som vet hva som er riktig?


#9

vilnedfort sa for siden:

boksen min inneholder:polydextrose E1200, antiklumpemiddel(siliciumdioxid), sucralose og acesulfamkalium


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.