< Tilbake til oversikten

Lag dine egne lasagneplater

#1

Bee sa for siden:

300 gram kokt, revet blomkål
450 gram mozarella
2 egg

Forvarm ovnen til 225 grader

Fordel blandingen ut over to ark bakepapir. Bruk fingrene og press det utover til et tynt lag.

Stekes i ca 15 min til toppen er gylden, eller kantene lett brune.

La det ligge og bli kaldt.
Bruk en pizzaskjærer for å dele de opp i passende pastaplatestørrelser.


#2

Kokkå sa for siden:

Dette må prøves!!takk for tips:)


#3

kirrino sa for siden:

Går det an å bruke en annen type ost enn mozarella?? Vanlig synnøve f.eks?


#4

Bee sa for siden:

Mozarella er liksom mer klissete, så derfor holder den det bedre sammen, men du kan jo alltids prøve.


#5

Cornelia sa for siden:

Denne tråden har jeg ikke sett før! Spennende, må prøves en dag :)


#6

Elizabethcita sa for siden:

Oi, dette skal jeg prøve ja! :)


#7

Iset sa for siden:

Noen som har prøvd? Mozarella er dyrt, vil helst høre med erfarne før jeg lar så mye ost gå til spille. :p


#8

Furine sa for siden:

Eg prøvde denne i helga. Laga av blomkålmos, fordi eg hadde restar etter middagen dagen før, og var for lat til å stikke og kjøpe ny blomkål når sjappa på hjørnet ikkje hadde. Brukte raspa mozzarella, ikkje den "våte" sorten, elles som i oppskrifta, med egg. Mozzarellaen kjørt eg ekstra fin med stavmiksaren.
Litt pes å trykke det utover steikeplata, men det gjekk til slutt, om enn litt tjukt. Resultatet vart ganske bra synes eg. Litt "rar" konsistens (rar tyggemotstand kan ein kanskje sei), i forhold til vanlege pastaplater, men lasagnen vart ikkje blaut slik som eg har hatt problem med når eg har laga med squash. Den heldt seg veldig fast og fin. Den var samtidig VELDIG fyllande! Og faktisk så var den enda betre når eg åt litt av den kald litt seinare på kvelden! Verdt å teste ut, vil eg seie.
Men trur det kan gå like greit med anna "vanleg" ost i platene.
Sambu seier det er den beste lavkarbolasagnen så langt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.