Hei, jeg skal på guttetur om noen uker. Da er det langhelg med skikjøring på dagen og øl med pizza på kveldstid. Jeg har ikke problemer med å si at jeg kutter karber, men det det blir litt vel pysete å være helt på siden hele helgen med egen meny og rødvin i stedet for øl.
Noen som har vært gjennom det samme og har noen tips? Skal jeg gå på en kalkulert sprekk den helgen eller er det noen mulighet for å komme gjennom det i ketose?
hvis det blir mye skikjøring får du jo trent bort litt karber, jeg ville tatt noen forhåndsregler men skeiet litt ut... velg deg ut noen ting på forhånd som du gir deg selv lov til å spise. Ellers kan man enkelt leve lavkarbo på tur, det bare krever litt planlegging.
Du må nesten kjenne etter selv, er hodet innstilt på en utskjeielse den helga er faren større for at du gjør det enn at du er fast bestemt på å la være.
Et alterntiv kan være taco, da kan du selv plukke det du vil og du er uansett helt om du velger rødvin ;) Lavkarboøl kan jo være tingen :)
Hvis du er skikkelig motivert til å holde deg i ketose ville jeg ikke smakt på noe som du tror kunne gitt mersmak, men hvis du føler for ett lite avbrekk i hverdagen er det jo bare å gå for den, men i moderate mengder :)
Afterski i Trysil blir nok vanskelig uten noen halvlitere, og jeg kan ikke tenke meg at de har lavkaroøl der. Finnes det forresten noen andre lavkarbo-øl enn Hansa Ultra?
Whisky??? Kan jeg drikke whisky? Jeg trodde det bare var vodka (og rødvin) som var "lov".
Ser også for meg at lunsj i bakken kan bli et lite problem. Er det karber i gulasj-suppe? Det kan i så fall være et alternativ.
Jeg får gjøre mitt beste, så får jeg se hvordan det går. Det er jo en trøst at jeg kommer til å forbrenne mange kalorier med tre dager i bakkene, så jeg håper skadene ikke blir alt for store!
Whisky, cocnac og akevitt er ofte farget med sukkerkulør. Du kan spørre på polet om mengden, de er skikkelig flinke på dette. Jeg har ikke merket noe problem av noen sorter, tror det er uhyre lite karbo i dem uansett. Sikkert en tråd om det her et sted.
Lunsj i bakken kan nok bli det vanskeligste ja. Var der i fjor vinter, og det var pizza, pasta og pommes frittes som var gjennomgående... Men vet at både det nye hotellet og en restaurant til har buffet til middagen, så du kan jo prøve å foreslå å spise der? :) (det andre stedet jeg ikke husker navnet på ble visst anbefalt i følge en kollega som nettop var der)
Så bra! Jeg trodde de bare hadde færre kalorier! Da kommer øldrikking på hytta til å gå bra også! Må jo ta noen øl før jeg går over på rødvin.
Når det gjelder sprit er jeg litt mer usikker. Vinmonopolet.no har jo fin oversikt over innholdet i de ulike vinene, men sprit er oppført med "ukjent" på sukker. Velvel, øl og rødvin holder i massevis.
Hvorfor skal du drikke den bar da?!?! :eek:
Mye godt å blande i (kaffe, te, saft, brus) ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.