
Feelgood sa for siden:
Dette leste jeg om fett på Wiktipedia.
Mettet fett
Mettet fett har bare enkeltbindinger i de tre tilknyttede fettsyrene. Et stort inntak av mettet fett kan føre til økt nivå av fettstoffet kolesterol i blodet. Dette kan på sikt føre til at blodårene blir tette og i verste fall føre til åreforkalking, hjertekrampe, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Mettet fett får vi fra dyreriket, for eksempel smør,fløte,ost og pølse.
Umettet fett er den sunneste typen fett for mennesker, og kan være med på å minske risikoen for blant annet åreforkalking.
Enumettet fett har en dobbeltbinding i fettsyremolekylene. Denne typen fett finner man stort sett i ulike matoljer, slik som mais-, raps- og olivenolje.
Flerumettet fett har to eller flere dobbeltbindinger i fettsyremolekylene. Dette er den sunneste typen fett for mennesker. Denne typen fett finner du i bl.a. fet fisk som f.eks. laks og makrell, i tran og i soyaolje.
Hvordan forholder jeg meg til dette? Jeg spiser jo masse mettet fett når jeg er i Ketose, og kjenner på kroppen at den har det bra. Men over det lange løp? Vil denne kosten gi meg andre problemer? :eek: