har nettopp tatt disse ut av ovnen, og ble fornøyd med resultatet! matblogger om de nå, og kan også klippe inn teksten hit! bilde har jeg også!
12 stk
50 g hasselnøtter ( 3 kbh)
50 g pecannøtter (2,9)
20 g gresskarkjerner (1,68)
2-3 ss hele linfrø
1 stor ss fiberhusk (finmalt psyllum/loppefrø) her kan du ta litt ekstra i..for økt fiberinnhold, men da må du samtidig tilsette mer vann. kjenn etter på deigen.
3 ts johannesbrødkjernemel
1 ss rapsolje
1 egg (0,63)
= 5,24 kbh /12 = 0,43 pr stk
linfrøene legges i bløt, holder med et kvarterstid, gjerne lengre. tilsett mer vann dersom du ser behov for det, for linfrøene vil danne litt slim som hjelper til å binde deigen.
nøtter og gresskarfrø kjøres fort gjennom stavmixer/foodprossesoren, og blandes med et vispa egg, og de øvrige ingrediensene. (ikke ta med linfrøene i mixen, da åpner de seg og er plutselig fulle av kbh)
lag kjeks, ca 5-6 cm i diameter, av denne mengden fikk jeg 12 stk.
150 grader nede i ovnen, i ca 30-40 minutter
(jeg hadde egentlig på stoppeklokke, men min lille datter lekte med stoppeklokka etter 20 minutter, så jeg gjetter litt på tiden! men du kjenner fort etter om de er harde oppå)
men, dersom du tilsetter mer linfrø, vann og fiber, øker steketiden også, har faktisk måtte ha noen i ovnen i halvannentime for å få de skikkelig sprø! så kjenn etter underveis!
disse var kjempegode med et stort stykke brie på!
Har akkurat spist to av disse med Port Salut på. Kjempegodt! Har ikke lyst til å gi meg med å spise, men skal ta med meg noen på jobb etterpå sammen med osten. :sikle:
Prøvde meg frem med litt krydder, strødde oregano på et par og hvitløkssalt på et par. De med hvitløkssalt var bare MMMM.... !! :D
Jeg har laget disse flere ganger nå og spiser et par stk hver dag.
Men når jeg nå skulle videresende denne oppskriften til en venninne av meg, så fikk jeg se at det virker som om linfrøa ikke skal med i røra? :confused:
Jeg har alltid tatt de med, men de er ikke malt, bare hele linfrø som røres inn til slutt. Er dette feil? Uansett så smaker de helt fantastisk, så jeg er fornøyd jeg. Bare lurer på om jeg har gjort noe galt. :)
linfrø skal med! når de har ligget litt i vann, blir de klissete av et slim de danner, og dette vannet må med, for da henger de bedre sammen!
pleier å tilpasse litt med vannmengden, kjenner etter i deigen hvor tørr eller fuktig den er underveis. noen ganger trengs det litt ekstra vann fra springen etter at alt er blandet!
husk at linfrøene ikke må knuses, da øker kbh innholdet mye!! så knus nøtter og gresskarkjernene, men ikke linfrø! de skal bare bade først!!
Supert, da har jeg gjort riktig hele tiden likevel! :D
Laget en ny vending på mandag - doblet oppskriften, sånn at jeg har en liten stund. Men neste uke må jeg nok i gang igjen. :rolleyes:
jepp, skekk matvareguiden, knuste linfrø har 28,9 kbh pr 100.
hele linfrø taes ikke opp av kroppen, for vi klarer ikke bryte skallet i magen, derfor blir det ingen karber av hele linfrø!
Jeg vet ikke hva jeg skal tro, for jeg har lest flere steder at linfrø er stort sett fiber, og det går jo rett gjennom systemet. Dermed kan karbene trekkes fra.
hmm..men er ikke disse fiberne allerede trukket fra på matvareguiden?...
...eller..?
er ikke så dreven på dette fiber minus kbh innholdet! men trodde at slikt allerede var trukket fra på norske matvarer..:confused::confused:
Disse knekkebrødene er så gode!
Jeg har bare hatt et problem med de; at de har vært vanskelige å få utover, sånn at de blir tynne og jevne nok. Men sist gang jeg lagde de velta jeg deigen ut på et bakebrett med bakepapir, så la jeg enda et ark med bakepapir over deigen og kjevla ut. Da ble de veldig jevne og fine :)
Tusen takk for en super oppskrift!
Hele linfrø er 0 karbo og passerer systemet uten opptak, og uten at de
spirer ;-) knuste frø har 34g karbo.
I følge mattilsynet så anbefalles det kun tre ss pr dag fordi kroppen omformer større mengder til stoffer som er lite heldig for kroppen, utelater navnet av hensyn til de sarte :-)
Urk!:eek: Heretter blir det kun 1ss uknuste frø! Takk for svar... og jeg får vel sende en mail til ketose.no da.. om at de har feil i tabellen sin:rolleyes:
Emnet har vært tatt opp utallige ganger her.
Det har vist seg at noen produsenter har skrevet feil på pakkene og oppgitt kostfiber som karbohydrater.
I følge norske regler skal disse trekkes fra før karbohydratinnholdet oppgis!
Melder meg inn i hoderistingen, har to poser Linfrø fra to forskjellige leverandører en med 0 karbs og en med 34 karbs og de har sansynligvis rett begge to.
Samme gjelder for kruskakli hvor en har 9 og en 18, så kan man lure på hvilke rettningslinjer de forholder seg til når det gjelder merking.
Jeg er lett å lure og velger alltid den som er lavest når slikt oppstår, det jeg ikke vet har jeg ikke......og jeg går da ned ;o)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.