< Tilbake til oversikten

"Pasta" for ketolyse

#1

aldrimerjollycola sa for siden:

fikk ideen om å bruke squash som tagiatelle fra en kokebok jeg skumleste på besøk hos søsteren min, husker desverre ikke helt hva den het, men den dreide seg om lav gi.. (forresten, jeg spiser ikke kjøtt, men det går jo fint ann å putte oppi kjøttdeig eller annen kjøtt her)
har laget en fløtesaus til, klipper og limer inn oppskrifta rett fra bloggen min:

tagiatelle av squash lages av en squash og med en potetskreller, skjær squashen på langs, så blir det lange remser.
legg de over i et dørslag med litt salt, og la fuktigheten trekke ut, gjør dette mens du lager sausen.
(jeg brukte ca 1/4 av en squash til en porsjon, resten av familien fikk vanlig pasta)
squashen skal koke i et halvt minutt i fosskokende vann.

sausen lagde jeg i en stor stekepanne med litt høye kanter, starta med å steke sopp og pepper, pluss litt qorn kjøttdeigerstattning, så hadde jeg oppi brokkoli og hvitløk, kremfløte og litt krydder som meriam og bittelitt timian, litt chilli (sånn most rød chilli på glass) og et par ss med blåmuggost, også noen terninger med frossen spinat. mot slutten hadde jeg oppi noen skiver med grønn paprika.

ved servering, tok jeg noen salatblader på fatet, la over "pasta" og saus, en solid dose med parmesan og skvettet litt balsamicoeddik over, her er det viktig å bruke ost og eddik med god kvalitet, man smaker stor forskjell på billigmerkene, og de med høyere kvalitet og lengre lagring/modning. så det er vell verdt en investering!


#2

quebec sa for siden:

nam, såg knallgodt ut :)

takk for tips :)


#3

trillian78 sa for siden:

Kjempegod ide! Nå ble jeg glad for at jeg kjøpte både squash og kjøttdeig i går.


#4

Fishi2009 sa for siden:

Deen så glimrende ut- må prøves :D


#5

kennygirl sa for siden:

Squash er kjempegod erstatning for pasta! Jeg bruker det både som valig spagetti (med carbonara saus eller tomatsaus) og som lasagne plater.
Bruk rivjærn, ostehøvel eller potetskreller for å få forskjellige type "pasta"
Kjempegodt :)


#6

Karolinee sa for siden:

nam! :D Egentli tenkte eg at ditta ikkje kom til og smake så veldi rart, men va knall godt! :)


#7

Lene:) sa for siden:

Nam :) Å bruke squash som pasta var en super ide og overraskende godt, brukte squash med stekt kjøttdeig og bacon og med baconfløtesaus til, det var nydelig :hungry:


#8

Heksa sa for siden:

Det så godt ut. Jeg har sett noen slike oppskrifter, blant annet i bøkene til Ulrika Davidsson. Squash er også kjekt å bruke som lasagneplater.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.