Fra VG nett i dag: www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=561607
'Forskerne fra The US National Cancer Institute fant at de som spiste mest rødt kjøtt eller bearbeidet kjøtt hadde en høyere risiko generelt for å dø i en tiårs-periode, skriver BBC News.
I studien, som er publisert i Archives of Internal Medicine, deltok 545.653 kvinner og menn. Av disse døde 71.252 i løpet av den tiårs-perioden studien varte.'
Jaha, hva skal man si nå da? Jeg har levd på mye rødt kjøtt siste månedene... Lurer på om de har sjekket hva som fulgte med ved siden av kjøttet? Bakte poteter, pølsebrød, ris, pasta osv osv...
blir litt feil å sammenligne rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt feks som pølser. Det er kanskje en liten forskjell her. Rødt kjøtt er relativt naturlig uten tilsetninger, pølser feks har stort sett alltid tilsetning av nitritt, som øker kreftfaren med 30%.
Det finnes to leire innen helseforskning. Det er dem som holder seg nøytrale, og er åpne for alle resultater - disse har etterhvert blitt alarmert over å finne hvilken destruktiv effekt høykarbomat har på samfunn og mennesker. Noen av disse igjen har dannet et eget felleskap (noen av de mest respekterte og erfarne forskerne i verden) og har et kjempeprosjekt hvor de går systematisk til verks og gjør alle de sårt tiltrengte, strenge og gode studiene på karbohydratinntak og helse. De nærmest spyr ut gode resultater, og vi kommer til å høre mer om dem de neste årene. Dette er forhåpentligvis den innsatsen som kommer til å få fart i diskusjonen på verdensbasis. :)
Så er det de som nekter å se forbi innlært kunnskap, og tviholder på fetthypotesen. Disse vil aldri finne noe galt med KH fordi de ikke er åpne for det som en mulighet i utgangspunktet. :(
Tja, svigers bor høyt oppe til fjells og lever mye av jakt/fiske. De spiser stort sett elgkjøtt 3-4 ganger pr uke, og de lever nå enda:) Alle der oppe lever sånn:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.